Den raskeste måten å overføre MacBook-data på er enklere enn du tror

0
25
MacBook Pro på et bord. Adrian Kingsley-Hughes/Kerry Wan/ZDNET

I de siste årene har datavolumet på min MacBook Pro skutt i været. Jeg gjør mitt beste for å administrere det, og overfører konsekvent data til NAS-en (nettverkstilkoblet lagring) etter at jeg er ferdig med å bruke den. Men likevel er MacBook-en min hjemmet til nesten en terabyte med data, for det meste videoer som jeg må redigere.

Også: Her er den beste måten å overføre store filer mellom den bærbare datamaskinen og den stasjonære

Dette er vanligvis ikke et problem, men her om dagen oppgraderte jeg til en ny MacBook Pro – raskere prosessor, mer RAM og mer lagringsplass – og på dette tidspunktet, selv med all denne lagringen, har det blitt en hodepine å administrere dataene.

Se, normalt når jeg flyttet til en ny Mac, ville jeg fyrt opp Apples migreringsassistent, koblet begge Mac-ene til samme Wi-Fi-nettverk og latt dem gjøre sitt. Men denne gangen skulle det ta Mac-ene nesten 20 timer å fullføre, og jeg beklager, men det er bare altfor lenge.

Det var da jeg skjønte at det er en bedre vei. Og alt du trenger er en Thunderbolt-kabel.

Jeg har ganske mange, og min favoritt er Apples Thunderbolt 4 Pro-kabel, men du trenger ikke en kabel som koster nær $200, og du kan klare deg med noe som Anker Thunderbolt 4-kabelen, som du kan for øyeblikket få for under $30.

Også: Hva er Thunderbolt, og hvordan er det forskjellig fra USB-C?

Men det må være en Thunderbolt-kabel – se etter Thunderbolt-logoen – som en USB-C-kabel vil gi deg sjokkerende dårlig ytelse. Dette er grunnen til at det er en god idé å holde Thunderbolt-kablene dine atskilt fra USB-C-kablene, siden det ikke er lett å prøve å se en liten logo i en boks fylt med sammenfiltrede kabler.

Logoen skiller Thunderbolt-kabler mellom vanlige USB-C-kabler.

Logoen som er lett å gå glipp av, skiller Thunderbolt-kabler mellom vanlige USB- C-kabler.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Merk: Jeg kunne ha satt opp den nye Mac-en ved å bruke en sikkerhetskopi laget av Time Machine, men jeg synes ikke den prosessen er så rask.

Da er prosessen enkel. Koble kablene til Mac-ene, start Migration Assistant som velger den raskeste tilkoblingen, og så er du i gang.

Også: De beste nettverkstilkoblede lagringsenhetene du kan kjøpe

Migrasjonsassistenten sa optimistisk at overføringshastighetene var over 700 MB/s — en figur som virket litt overivrig for meg. Den sa da at den forventede fullføringstiden skulle være rundt tre timer, noe som føltes mer i tråd med virkeligheten. Men i en herlig vri ble hele prosessen faktisk fullført på omtrent en time.

Siden jeg hadde en blanding av små filer og enorme filer, er jeg ikke overrasket over at det var litt unøyaktig når det kom til hvor lang tid det ville ta. Hvis du ikke har mye data, går det bra med Wi-Fi, men for de av oss som har mye data på lagringsstasjoner, er dette måten å gjøre det på.