Jeg testet Dells 2024 XPS 14 bærbare datamaskin og kan ikke anbefale den nok

0
21
Dell XPS 14 Laptop Kyle Kucharski/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Den bærbare Dell XPS 14-maskinen starter på $1 499, men mange brukere vil betale for oppgraderinger.
Dette er en elegant, kraftig bærbar datamaskin som har en førsteklasses følelse og unik minimalistisk estetikk.
Oppgradering av komponenter fra basismodellen hever raskt den bærbare datamaskinens prispunkt til en helt ny brakett.

Dells nyeste XPS 14 laptop har en elegant, minimalistisk stil som gir et designuttalelse med en "usynlig" styreflate, et unikt tastatur og LED-lysstripe, og en slående imponerende skjerm. Mange av de beste funksjonene kommer imidlertid ikke med basismodellen, noe som betyr at du betaler for oppgraderingene. 

XPS 14 er en veldig kompakt bærbar datamaskin som føles solid og på ingen måte klumpete. Dette er imidlertid ikke en spesielt lett bærbar PC heller. Med OLED-skjermen veier den 3,8 pund, noe som gjør den tyngre enn de fleste andre 14-tommers konkurrenter, inkludert MacBook Pro 14, Zephyrus G14 og Spectre x360 14.

Også: >LGs 17-tommers Gram Pro bærbare datamaskins beste funksjon er ikke dens ekstreme portabilitet

Bevæpnet med Intel Core Ultra "Meteor Lake" prosessor, er Dells XPS-linje klar for AI med en dedikert nevral prosesseringsenhet (NPU) som håndterer maskinlæringsoppgaver på lokalt nivå. Dette frigjør prosessorkraft for resten av CPU og GPU for bedre ytelse og mindre strømforbruk.

Se på Dell

Skjermen på Dell XPS 14 er en av de beste funksjonene. Grunnmodellen til den bærbare datamaskinen kommer imidlertid bare med en 1900 x 1200 skjerm, noe som er litt skuffende. Jeg var heldig nok til å få tak i en oppgradert modell og kjørte 3200 x 2000 OLED-skjermen på 120Hz, noe som så fantastisk ut, men det får meg til å stoppe opp og lure på hvorfor denne maskinen ikke kommer med dette nivået av visning i den første sted, spesielt til dette prispunktet.

Den er imidlertid ganske lyssterk (opptil 500 nits) og levende, med ekstremt tynne rammer rundt skjermen, som maksimerer det synlige feltet til innen centimeter fra den fysiske kanten. Dolby Vision og 120 Hz variabel oppdateringsfrekvens sørger for jevn og fargelevende bildekvalitet.

Når det gjelder GPU, er ikke det integrerte Intel Arc-kortet som følger med basismaskinen spesielt inspirerende, så for mer ytelsesbaserte oppgaver og spill, vil du betale de ekstra $300 for å oppgradere til en GeForce RTX 4050, 6 GB-kort, som igjen er uheldig at det ikke er inkludert. 

Selv med dette oppgraderte kortet er ikke dette en gaming-laptop i seg selv, og den vil slite med å kjøre noe spesielt krevende. Dell XPS 14 bør imidlertid være i stand til å takle arbeidsbelastninger innen videoredigering, animasjon eller grafisk design rimelig godt. Når det er sagt, kommer den bærbare datamaskinen ikke med en SD-kortleser i full størrelse og HDMI, men i stedet: tre USB-C Thunderbolt 4-porter, en microSD-port og en 3,5 mm hodetelefonkontakt.

Også: Jeg testet Dells bærbare gaming-PC på $3 000 og den skjemmet meg bort med ukonvensjonelle funksjoner

Mangelen på en HDMI-port og SD-kortleser i full størrelse er et merkelig designvalg, da begge vil gi en identitet som en førsteklasses bærbar datamaskin for visuelle kreativer. Heldigvis kommer XPS 14 med en USB-C-dongle som hjelper deg med å få gjort de fleste kreative jobber.

Sammenligning av spesifikasjoner

< p>Bærbar datamaskin

Startpris

CPU/GPU

RAM/lagring

< p>Dell XPS 14 bærbar PC

$1499

Intel Core Ultra 7 155H, Intel Arc-grafikkort eller Nvidia GeForce RTX 4050

16 GB opptil 64 GB, 512 GB opptil 2 TB

MacBook Pro (M3)

< p>$1 599

M3

Opptil 24GB, 512GB opptil 2TB

Lenovo Slim 7

$924

Intel Core i7-12700H, Intel Arc A370

16GB, opptil 2TB SSD

Asus ROG Zephyrus G14

$1 349

AMD Zen 4 Ryzen 9, Nvidia GeForce RTX 4060

16 GB, 2 TB

Når du flytter til utsiden av denne bærbare datamaskinen, blir den “usynlige” styreflaten er, omtrent som året før, veldig godt utført. Jeg er overrasket over at denne designen ikke har blitt med på andre bærbare datamaskiner, ettersom jeg er en fan av den skarpe og rene minimalistiske estetikken Dell går for her. I tillegg føles materialet som brukes på denne delen av den bærbare datamaskinen high-end og premium. Dette er ikke en bærbar datamaskin du vil ta på med skitten fingre.

Det første du legger merke til med tastaturet er at det hele er én enkelt enhet med tastene i flukt mot hverandre – det er ingen mellomrom mellom dem. De individuelle tastene er imidlertid store nok til å ha en subtil innrykk og grunn – hvis tilfredsstillende – tastetrykkdybde. Dette tastaturet er også utrolig stillegående, med nesten ingen lyd fra tastene selv når du skriver raskt.  

Dell XPS 14 Kyle Kucharski/ZDNET

Trykk ned fn-tasten slår umiddelbart lysene på funksjonen rad mellom deres "medier" moduser (volumkontroll, lysstyrke osv.) og "funksjon" moduser (F1-F12). Esc og delete forblir i samme posisjon i begge modusene.

Jeg har snakket litt om å rote med funksjonstastene på andre maskiner' anmeldelser, og det er fortsatt noe jeg er på gjerdet om. Produsenter liker å eksperimentere med disse tastene siden de er minst brukt på tastaturet, men når funksjonaliteten ikke lander, kan det være en dårlig brukeropplevelse.

Også: Dell XPS 16 (2024) anmeldelse: Beste Windows bærbare datamaskin jeg har testet så langt i år

På Dell XPS 14 er funksjonsraden så minimal at den ikke engang har fysiske nøkler i det hele tatt; det er ingen haptisk tilbakemelding eller fysisk indikasjon på at en tast blir trykket, du samhandler bare med et lite LED-ikon, og det er et designvalg som absolutt ikke vil være for alle. Mens jeg jobbet med XPS 14, ble jeg aldri vant til å ha Home-, End- og Delete-tastene knyttet til disse "lysene" og fant ut at jeg foretrakk bare å ha disse knyttet til fysiske innganger.

ZDNETs kjøpsråd

Dell XPS 14 er en stillegående, elegant og minimalistisk bærbar datamaskin med en dristig estetikk. Det er en av de flotteste bærbare datamaskinene på markedet og kan pyntes med ganske kraftig maskinvare. Disse oppgraderingene har imidlertid en kostnad.

Dette er ikke en sliten, upretensiøs arbeidshest, men snarere en førsteklasses, ultramoderne enhet. Alt kommer ned til personlige preferanser, men for mange brukere kan konkurrenter som MacBook Pro 14 eller Zephyrus G14 være et mer praktisk valg. Men hvis du ønsker å uttale deg, er det ingenting som ligner på Dell XPS 14.