Sonys nyeste hodetelefoner lettet min XM5-misunnelse med komfort hele dagen og mye bass

0
18
Sony ULT Bruk hodetelefoner på en MacBook Air Jada Jones/ZDNET

ZDNETs viktige takeaways

Sonys Ult Wear-hodetelefoner debuterer med en ny lydfunksjon og er perfekte for alle som leter etter et par hverdagslige hodetelefoner for $200. En fornøyelig lyd, komfort hele dagen og førsteklasses programvarefunksjoner og designelementer skiller disse hodetelefonene fra andre i samme prisklasse. Du kan bare få tilgang til Bluetooth-kodeker og romlig lydteknologi av høyere kvalitet hvis du har en kompatibel enhet eller musikkstrømmeplattform.

Det er offisielt – førsteklasses hodetelefoner er ute, og mellomtonehodetelefoner er inne. Det er i hvert fall min mening, ettersom mange kjente forbrukerlydmerker har styrket sin katalog med mellomtonehodetelefoner med imponerende tilbud. 

< p>I dag kan et par hodetelefoner på $200 høres ut, føles og se like bra ut som et par $400, og Sonys nyeste Ult Wear-hodetelefoner passer til den billetten som et av de kuleste mellomtoneparene på markedet. De helt nye hodetelefonene låner lyd, design og støyreduserende funksjoner som finnes i selskapets avanserte flaggskip 1000X-serie med hodetelefoner, men har en mer tilgjengelig pris. 

< strong>Også: De beste over-ear-hodetelefonene: Eksperttestet og anmeldt

Når jeg tenker på Sony-hodetelefoner, ser jeg for meg varm lyd, et utilitaristisk design og et høyt funksjonsnivå. Ult Wear har alle disse tingene, pluss en morsom funksjon som andre Sony-modeller mangler, som jeg kommer til å berøre om et øyeblikk. Disse hodetelefonene kan være det nest beste alternativet hvis du vurderer å kjøpe XM5, men ikke kan rettferdiggjøre prisen. Så hva gjør Ult Wear så imponerende?

Se på Sony

Først, la meg presisere at denne anmeldelsen dekker Sonys over-ear-hodetelefoner, i tilfelle det mistenkelig enkle produktnavnet forvirret deg. Du har kanskje lagt merke til at Sony sluttet å navngi produktene sine etter en tilsynelatende tilfeldig rekke bokstaver og tall. Det alene burde vise deg at disse hodetelefonene viser en frisk, ny stemning fra Sony, og jeg liker det.

La oss nå snakke om lyd. Ult Wears 40 mm drivere formidler Sonys standard varme, bass-forover lydegenskaper. I det øvre området er diskantgjengivelsen lys og tydelig uten å være for hard mot ørene. Denne ut-av-boksen-lyden gjør basstunge sjangre som hip-hop og EDM elektriserende og spennende samtidig som hovedvokal og instrumenter er i sentrum.

Da jeg hørte på Tame Impalas Is It Riktignok var den groovy basslinjen tilstede, tung og full av energi. Forsangerens vokal og de sære synth-lydene i øvre mellomtone var transparente, rene og svært underholdende.

Kanskje det mest imponerende elementet i Ult Wear-hodetelefonene. lyd kalles Ult Power Sound, en ny funksjon som Sony har implementert i sin serie med nyutgitte lydprodukter. Ved å trykke på en knapp justerer hodetelefonene automatisk lyden for å gi dypere, fyldigere bass, som Sony sier er “designet for å få hjertet til å skjelve”. 

Jeg elsker dyp, rumlende, nesten ekkel bass, så denne funksjonen vekket min interesse, men det er også fordi jeg har sett den før. Jeg må være rettferdig; Skullcandy gjorde hele "bassen du kan føle" ting først med Skullcrusher ANC 2-hodetelefonene. Jeg skal imidlertid innrømme – Sony gjorde det bedre.

Sony ULT Wear-hodetelefoner på en MacBook Air Jada Jones/ZDNET

Med et trykk på den holografiske Ult-knappen på den venstre ørekoppen får musikken du lytter til betydelig dybde, og leverer buldrende bass du kan føle ved bunnen av ørene. Sonys Ult Power Sound er mye lettere å temme enn Skullcandys Crusher Bass, men den er fortsatt intens og krever litt EQ-justeringer for å unngå betydelig gjørme i mellomtonen.

I tillegg har Ult Power Sound Sonys høykvalitets lydteknologi på siden, og til tross for en tyngre basstilstedeværelse, forsvinner ikke harmoniske lag og små detaljer i miksen.

Sony lånte ut sin høyytende V1-brikke fra hodetelefonene i 1000X-serien til Ult Wear, som tilbyr effektiv støyreduserende teknologi i seg selv. Sony brukte den samme brikken i sine rimeligere WH-CH720N-hodetelefoner, men Ult Wear har betydelig bedre støyreduserende egenskaper.

Også: De beste støyreduserende ørepluggene: Eksperttestet og anmeldt< /strong>

I Sony Headphones-appen kan du veksle mellom støyreduserende og gjennomsiktige moduser, og jeg fant at Ult Wears støyreduserende effektivitet var på nivå med støyreduserende hodetelefoner i $300-serien, som Bose QC45. Aktivering av støyreduserende eller gjennomsiktighetsmodus endrer imidlertid lydkvaliteten betydelig. Dette fenomenet er typisk for hodetelefoner i denne prisklassen – selv for Sony.

Sony ULT Wear-hodetelefoner på en MacBook Air Jada Jones/ZDNET

Ult Wear har et førsteklasses design som blander den forenklede designen til XM5-hodetelefonene med de funksjonelle elementene til XM4-hodetelefonene. De har romslige, myke ovale øreklokker laget av polyuretanskinn og er veldig komfortable. Bygget deres er hovedsakelig av plast, bortsett fra hodebåndforlengerne i metall. En helt plastkonstruksjon er typisk i denne prisklassen, noe som til syvende og sist gjør disse hodetelefonene utrolig lette.

Også: Disse Sony-hodetelefonene på $99 er nesten like gode som XM5 for under halvparten av prisen

strong>

Trykk og sveip kontrollene på den høyre ørekoppen dikterer volum og sporhopp, og disse hodetelefonene har slitasjeregistrering og eksterne ørekoppmikrofoner for vindstøyreduksjon.  Sony inkluderer også en 3,5 mm-kabel, USB-A til USB-C-ladekabel og en solid bæreveske med tøy med kjøpet. Ikke verst for $200.

ZDNETs kjøpsråd

Sony Ult Wear-hodetelefonene er ideelle for pendlere, hyppige flyreiser og alle som liker et godt basskick. Sony-hodetelefoner har vanligvis en bass-forover-lyd, så hvis andre Sony-hodetelefoner allerede har nok bass for deg, kan Ult Wear bli for mye.

Hvis du vil ha et par Sony-hodetelefoner med flott lyd uten ekstra bass, tenk på Sony WH-CH720N. Hvis du leter etter hodetelefoner med nøytral lyd og tilstrekkelige støyreduserende egenskaper, prøv Sennheiser Accentum Plus.