Adobe Premiere Pros to nye AI-verktøy tok meg i hodet. Se dem i aksjon selv

0
15
Adobe-logo på Adobe Summit Sabrina Ortiz/ZDNET

Hvis du noen gang har jobbet med et videoprosjekt, vil du vite at redigering av opptak er tidkrevende. Nå er hjelpen tilgjengelig — Adobe legger til nye generative kunstig intelligens (AI)-funksjoner til Premiere Pro-videoredigereren for å optimere redigeringsopplevelsen. 

På mandag , Adobe forhåndsviste to nye generative AI-verktøy som kommer til Premiere Pro senere i 2024 — Object Addition & Fjerning, som lar brukere legge til eller fjerne elementer fra en video, og Generative Extend, som lar brukere legge til rammer for å gjøre klipp lengre. 

Også: Det beste AI-bildegeneratorer fra 2024: Testet og gjennomgått

Du kan se begge funksjonene i aksjon i videoen nedenfor. Adobe lover at videoen ikke har blitt manipulert for å vise bedre resultater. Snarere viser videoen ekte piksler generert ved hjelp av Adobes kommende modell, samt arbeidsflyter drevet av OpenAIs Sora-modell, Runways Gen-2-modell og Pika Labs; modell.

Det AI-drevne objekttillegget & Fjerningsverktøyet ser ut til å fungere på sekunder. Manuell redigering av klippet for å oppnå de samme resultatene ville være møysommelig vanskelig fordi du må redigere hundrevis av bilder.

For å bruke Object Addition & Fjerning, brukere velger og sporer objektene de vil erstatte, inkludert å legge til nye elementer, fjerne dem helt eller bytte dem med noe annet. Å bruke den Generative Extend-funksjonen bør være like enkel, slik at brukerne kan holde slutten av et skudd litt lenger for jevnere overganger.

Adobe avduket også generative AI-lydfunksjoner som vil være generelt tilgjengelige for kunder i mai 2024, noe som gjør det enklere å kontrollere og forbedre lyden mens du redigerer. De nye funksjonene inkluderer interaktive fade-håndtak, som gjør det enklere og raskere å lage lydoverganger; et nytt Essential Sound-merke med lydkategorimerking, som bruker AI til å merke lyd som dialog, musikk, lydeffekter eller stemning; effektmerker, som er nye visuelle indikatorer på når et klipp har en ekstra effekt; og redesignede bølgeformer i tidslinjen, som på en intelligent måte endrer størrelse på bølgeformer. 

Også: Adobe inkluderte AI-genererte bilder i 'kommersielt sikre' Firefly treningssett

I 2025 planlegger Adobe å legge til en annen viktig funksjon til Premiere Pro: en innebygd tekst-til-video-generator. Verktøyet lar brukere skrive inn en tekstmelding eller referere til bilder for å lage B-roll-opptak eller for å brainstorme videoideer. 

"Ved å bringe generative AI-innovasjoner dypt inn i kjernene Premiere Pro-arbeidsflyter, løser virkelige smertepunkter som videoredigerere opplever hver dag, samtidig som de gir dem mer plass til å fokusere på håndverket sitt," Ashley Still, en Adobe Creative Cloud SVP, sa i en uttalelse.

Også: Adobe kjøper videoer for å trene opp sitt nye AI-verktøy, men betaler det nok?

Adobe forhåndsviste også generative AI-modeller fra tredjeparter — slik som OpenAI's og Runway's tekst-til-video-generatorer eller Pika Labs' AI-modell — for å drive Premiere Pros Generative Extend-verktøy, som vist i videodemoen ovenfor. Dette vil gi brukerne flere alternativer når de bruker generativ AI i arbeidsflytene for videoredigering.

Alt innhold som er opprettet ved hjelp av generativ AI i Premiere Pro kommer med innholdslegitimasjon, Adobes “næringsmerke” som viser verktøyene som brukes til å lage innholdet.