De beste lette bærbare datamaskinene i 2024: Eksperttestet

0
10

Som bærbar teknologi fortsetter å utvikle seg, ser vi enorme oppgraderinger når det gjelder portabilitet. Det er nesten umulig å forestille seg nå, men Apples første bærbare, Macintosh Portable, veide 16 kilo. I dag har vi maskiner som veier litt mer enn to.

De bærbare datamaskinene som er inkludert på denne listen er alle ekstremt bærbare, og ble valgt som den beste lettvektsmaskinen for deres spesielle brukstilfeller. Dette er bærbare datamaskiner du kan kaste i en ryggsekk og knapt legge merke til, samtidig som de gir kraftig ytelse som rettferdiggjør bruk av en bærbar datamaskin i utgangspunktet (i motsetning til nettbrett eller Chromebook). Med så mange bærbare datamaskiner på markedet i dag, er marginene mellom det som anses som “lette” og “gjennomsnittlig” blir mer og mer tynne. Imidlertid er alle bærbare datamaskiner på denne listen unektelig lette, ingen veier mer enn 3,3 pund.

Også: De beste bærbare datamaskinene du kan kjøpe: Eksperttestet

Hva er den beste lette bærbare datamaskinen akkurat nå?

Vårt generelle toppvalg for den beste lette bærbare datamaskinen må gå til Apple MacBook Air M3. Når det gjelder portabilitet, slank formfaktor, solid batterilevetid og AI-evner, troner MacBook Air M3 suverent blant de letteste av lysene. Det er kanskje ikke det beste valget for deg, så vi inkluderte andre alternativer som avrunder spekteret av de vanligste brukstilfellene.

De beste lette bærbare datamaskinene i 2024: Eksperttestet

Vis mindre Se nå på Best BuySe nå på AppleView nå hos Amazon Pros Kraftig og bærbar High-end formfaktor og design Oppgradert nevrale motor Støtte for to eksterne skjermer Ulemper LCD-skjermen er ikke så imponerende som OLED-konkurrentene 8 GB RAM på basismodellen begrenser. Innebygde høyttalere kan være sterkere

Apple MacBook Air M3

Beste lettvekts bærbare totalt sett

Den rungende suksessen til Apples M2 MacBook Air ble bare forbedret med etterfølgeren, M3 MacBook Air, og er vårt valg for beste lettvekts bærbare. Tilgjengelig i en 13-tommers og 15-tommers skjermstørrelse, er MacBook Air tynn, lett og utrolig kompakt for mengden kraft den har. Med bare snaut over tre pund kan MacBook Air legges i praktisk talt hvilken som helst veske og ta med deg uansett hvor du går.

M3 MacBook Air er også like allsidig som den er bærbar, med muligheten til å støtte to ekstra skjermer med lokket lukket (ved å bruke en Apple Studio Display kan du koble til direkte med en Thunderbolt-port), og fungere som et skrivebord.&#xA0 ;

Det er heller ingen hemmelighet at M3-serien ble designet for å håndtere AI-arbeidsbelastninger, og MacBook Air er intet unntak. Med en 16-kjerners Neural Engine (sammen med akseleratorer i GPU/CPU for forbedret maskinlæring på enheten) kan M2 MacBook Air kjøre ulike AI-modeller og er fremtidssikret for den uunngåelige syndfloden av AI-applikasjoner som kommer.

Anmeldelse: M3 MacBook Air-anmeldelse: Apples AI-datamaskin for massene har kommet

Apple MacBook Air M3 tech-spesifikasjoner: 8-kjerners CPU med 16-kjerners Neural Engine | 8 GB, 16 GB eller 24 GB enhetlig minne med 10-kjerners GPU | 512 GB, 1 TB eller 2 TB lagring | LCD, 60Hz oppdateringsfrekvens, 500 nits maks | Opptil 18 timers batterilevetid | 13-tommer: 2,7 poeng; 15-tommer: 3,3 pund 

M3 MacBook Air på skrivebordet Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos Amazon Pros Klar for AI Imponerende ytelse QHD-webkamera Solid batterilevetid Ulemper Generisk design Høye fans

Acer Swift Go 14

Beste lettvekts AI bærbare

Acer Swift Go 14 er en av de første bærbare bærbare datamaskinene som kommer med Intels nye “Meteor Lake”. prosessor, som har en dual-core neural processing unit (NPU) designet for å ta på seg AI-arbeidsbelastninger. Dette gjør Acer Swift Go 14 godt posisjonert for å håndtere AI-teknologi ettersom den blir stadig mer allestedsnærværende, noe som gir den en fordel som gjør den til vårt valg for den beste bærbare med lettvekts AI.

AI er her, det er bare et spørsmål om tid før plattformene og operativsystemene vi bruker nå er drevet av AI-funksjonalitet, og for brukere som ønsker å være i forkant, gir Acer Swift Go 14 portabilitet og fremover -tenkning i et fremtidssikkert design. 

Acer Swift Go 14 tech-spesifikasjoner: Intel Core Ultra 155H, to-kjerne NPU | Intel Arc GPU | 16 GB minne, 1 TB SSD | 14-tommers berøringsskjerm; 400-nit lysstyrke | Opptil 19 timers batterilevetid | 2,87 lbs 

acer-swift-go-14-a Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos Amazon Pros Elegant formfaktor Kraftig maskinvare Nydelig OLED-skjerm Tilpassbar og kontorklar Ulemper Kompakt størrelse betyr at den kan bli varm Leveres forhåndslastet med bloatware

Asus ROG Zephyrus G14

Beste lettvekts bærbare for spill

Asus ROG Zephyrus G14 er en solid spillmaskin i seg selv, men det er kombinasjonen av kraft og portabilitet sammen som gjør den til vårt valg for den beste lette gaming-laptopen.

Maskinvaren i denne bærbare datamaskinen er ikke sløv; AMD Ryzen 9 8000-seriens prosessor leverer en kraftig baseline av ytelse, mens Nvidia GeForce RTX 4070 GPU fullfører pakken som et grafikkort som kan spille med letthet. Dette er ikke nødvendigvis den beste gaming-laptopen på markedet, men den er kanskje den mest bærbare, spesielt når det kommer til denne mengden kraft i en kompakt, ren formfaktor.

Zephyrus G14 er heller ikke nødvendigvis en bærbar PC. Dette er en maskin som vil klare seg like bra på kontoret som den vil håndtere tunge arbeidsflyter med kreativ programvare som videoredigering eller animasjon. Hvis du tar den med på kontoret, vil du legge merke til at den kommer stablet med praktiske porter: du har to hver av USB-A og -C, HDMI, hodetelefonkontakt og et microSD-spor. 

I tillegg varer batteriet overraskende lenge for en maskin med dette nivået av maskinvare og en OLED-skjerm. De fleste vil kunne få en hel arbeidsdag pluss litt mer ut av bare én lading, selv mens de utfører krevende oppgaver.

Anmeldelse: Asus' ny bærbar PC er et solid MacBook-alternativ som er bedre på flere måter

Asus ROG Zephyrus G14 tekniske spesifikasjoner: AMD Ryzen 9 8945HS | Nvidia GeForce RTX 4070, 8GB | 32 GB minne, 1 TB SSD | 14-tommers OLED-skjerm | Opptil 12 timers batterilevetid | 3,3 lbs 

asus-rog- zephyrus-14-on-tableVis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos LG Pros Utrolig lett formfaktor Kraftig maskinvare Imponerende batterilevetid Ulemper Designavveininger for ultraportabilitet Dyrt

LG Gram Pro 17

Beste lettvekts bærbare datamaskin med en 17" skjerm

LG Gram Pro 17 tar portabiliteten til det ekstreme. Med bare en halv tomme tykk og veier knapt over tre pund, holder Gram Pro 17 ikke bare en Guinness-rekord, men oppnådde noe som en gang ble antatt å være umulig for en 17" bærbar datamaskin.

Portabiliteten matches av en rekke kraftig maskinvare, inkludert en Intel Core Ultra 7-prosessor, 32 GB harddisk med 2 TB lagringsplass og til og med et solid skjermkort. Dette er en maskin designet med tanke på arbeid, men den kan takle litt lett spilling med denne konfigurasjonen.

Apropos arbeid, LG Gram Pro 17 er lett nok til å gå uansett hvor du går, og har et kraftig nok batteri til å sikkerhetskopiere den. Batterilevetiden avhenger av hvor hardt du presser maskinen, men forvent å komme godt over en dags arbeid på én lading, selv med tanke på anstrengende arbeidsbelastninger som videoredigering eller bildegjengivelse.

LG Gram Pro 17 er definisjonen på portabilitet, så dette er den bærbare datamaskinen for noen som er forpliktet til den ideen, siden det er en kostnad forbundet med dette innovasjonsnivået.

Anmeldelse: LGs 17-tommers Gram Pro bærbare datamaskins beste funksjon er ikke dens ekstreme portabilitet

lg-gram-pro-17-main Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos Amazon Pros Slitesterk, godt designet og brukervennlig Imponerende skjerm Eksklusivt webkamera Ulemper Batterilevetiden er ikke den beste. Dyrt

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Beste lettvekts bærbare datamaskin for jobb

Lenovos ThinkPad bærbare serie har vært populær blant profesjonelle som søker holdbare Windows-maskiner i mange år nå, og X1 Carbon er intet unntak. Dette er en elegant, lett arbeidshest av en bærbar datamaskin designet med den profesjonelle i tankene, og kommer med en rekke kraftig maskinvare for å sikkerhetskopiere den. 

12. generasjons ThinkPad X1 Carbon tilbyr noen små forbedringer på den ellevte generasjons bærbare datamaskinen fra samme serie, som faktisk var ZDNETs valg for den beste bærbare Lenovo-bæreren. En av disse forbedringene er skjermen, som er utstyrt med en 14-tommers 2,8K-oppløsning OLED som leverer lyse, levende farger samt et antirefleksbelegg.

Den kommer også med et 8 MP webkamera som kan ta bilder i 4K, perfekt for å presentere et bilde av høy kvalitet på videokonferanser. Den romslige styreflaten har ThinkPads signaturdesign med tre knapper, og et funksjonelt tastatur er komfortabelt nok til å støtte lengre skriving og arbeidsøkter. X1 Carbons eleganse kommer til syvende og sist til uttrykk i funksjonaliteten, siden dette ikke er den mest prangende bærbare datamaskinen, men den er en av de mest veldesignede.

Anmeldelse: Lenovos siste ThinkPad har nye funksjoner som vil få profesjonelle til å hoppe av glede

Lenovo ThinkPad X1 Carbon tech-spesifikasjoner: Intel Core Ultra 7 155H-prosessor | Integrert Intel grafikkort | 16 GB minne, 1 TB SSD | 14-tommers OLED-skjerm | Opptil 8 timers batterilevetid | 2,47 lbs 

thinkpad-x1-carbon-gen-12-main Vis ekspert Ta Vis mindre

Hva er den beste lette bærbare datamaskinen?

Den beste lette bærbare datamaskinen i 2024 er Apple MacBook Air M3. Bærbar, kraftig og med et batteri som varer lenge, er MacBook Air M3 en allsidig arbeidshest som du kan kaste i en bag og ta med deg uansett hvor du går. M3s 8-kjerners CPU og 10-kjerners GPU er bevæpnet til å ta på seg nesten alt du kaster på den, og hele pakken veier bare 2,7 pund.

< td>

16 GB, opptil 1 TB

Bærbar datamaskin

Startkostnad

Prosessor/GPU

RAM/lagring

Vekt (lbs)

Apple MacBook Air M3

$1099

M3 8-kjerners CPU

8 GB opptil 16 GB , opptil 512 GB

2.7

Acer Swift Go 14

$799

Intel Core Ultra 7 , Intel Arc

16GB, 1TB

3.05

ASUS ROG Zephyrus G14

$1600

AMD Ryzen 9 8945HS, GeForce RTX 4060

16 GB, 1 TB

3.31

LG Gram Pro 17

$1299

Intel Core Ultra 7 155H, Nvidia GeForce RTX 3050

16 GB, 1 TB

2.7

Lenovo X1 Carbon

$2263

Intel Core Ultra 5 125U, Intel Arc Graphics

2.4 

< h2>Hvilken er den rette lettvekten for deg?

Den beste lette bærbare datamaskinen for deg avhenger av hva du vil få ut av den. Bærbare datamaskiner fullpakket med kraftig spillmaskinvare som Asus Zephyrus G14 kommer til å veie litt mer, mens ekstremt lette maskiner som LG Gram Pro 17 vil ha noen designavveininger som går sammen med deres kompakte størrelse.

< tbody>

Velg denne lette bærbare datamaskinen…

Hvis du vil…

Apple MacBook Air M3

En allsidig kraftig bærbar datamaskin som kan gjøre alt i en lett, bærbar formfaktor. 

Acer Swift Go 14

En lett bærbar datamaskin som er forberedt for AI-funksjonalitet. 

ASUS ROG Zephyrus G14

Den letteste maskinen du kan få mens du fortsatt kaller den en skikkelig gaming-laptop.

LG Gram Pro 17

Den letteste, tynneste 17-tommers bærbare datamaskinen på markedet, uansett pris. 

Lenovo X1 Carbon

En slitesterk, kraftig bærbar datamaskin for jobben. 

Faktorer du bør vurdere når du velger en lett bærbar datamaskin

Disse bærbare datamaskinene tilbyr alle solid ytelse i seg selv, men sammen med deres lette design, gir de et nytt nivå av bekvemmelighet med deres bærbarhet. Husk at forskjellene i vekten deres her er brutt ned til tiendedeler av et pund, mens de fleste ikke en gang vil merke mye av forskjellen mellom to og tre pund. Disse andre faktorene gikk inn i beslutningsprosessen: 

Visning: Alle de bærbare datamaskinene som er vurdert her er de 14" versjoner, bortsett fra Gram Pro 17 selvfølgelig, som er 17-tommer og fortsatt en av de letteste. Batteritid: For å komme i betraktning på denne listen vurderte jeg maskiner med bedre batterilevetid enn gjennomsnittet. Dette er en beregning som vil variere betydelig basert på brukstilfelle, men alle disse bærbare datamaskinene vil enkelt vare en hel arbeidsdag (åtte timer) på én lading, selv mens de gjennomgår krevende arbeidsbelastningerPris:Kostnader er en viktig faktor og vil gjøre eller ødelegge mange forbrukere' valg. Realiteten er at ultraportabilitet har en kostnad, siden ingen av disse bærbare datamaskinene vil bli ansett som “budsjett” uansett. Acer Swift Go 14 er imidlertid fortsatt ganske rimelig, med start på $800, selv om oppgraderinger vil flytte dette tallet mer på linje med de andre på denne listen.

Hvordan valgte vi disse lette bærbare datamaskinene?

Jeg valgte disse fem bærbare datamaskinene fordi de tilbyr størst verdi i forhold til deres ekstremt lette vekt. Foruten LG Gram Pro 17 er de kanskje ikke den absolutt letteste bærbare datamaskinen som finnes på markedet, men de er de letteste som tilbyr denne mengden ytelse i en kompakt formfaktor.

Hvorfor har en lettvekts bærbar datamaskin?

Svaret på dette spørsmålet er enkelt: bærbare datamaskiner er laget for å bæres rundt, og ingen ønsker å bære en tung datamaskin. Å ha en tynn, lett maskin åpner opp for brukervennligheten og lar deg ta den til steder du vanligvis ikke ville ansett som mulig.

Ultraportabilitet kommer imidlertid med avveininger, både når det gjelder design og kostnader. Når man snakker om design, betyr begrensningene for produsenter til å presse verdi ut av hver kvadratcentimeter plass i den bærbare datamaskinen at visse elementer kan være mindre, lettere eller på ikke-konvensjonelle steder. Dette refererer spesielt til den bærbare datamaskinens batteri, dens skjerm eller den bærbare datamaskinens tastatur. 

Når det gjelder kostnader, er ultraportable bærbare datamaskiner ofte laget med avanserte, spesielle lette materialer som kommer til å koste mer å produsere og produsere enn enkel plast eller aluminium. Alle de bærbare datamaskinene på denne listen ble valgt på grunn av deres veldesignede, funksjonelle formfaktorer og bruk av lette materialer.

Hvilket operativsystem bør du velge: Windows, MacOS, Chrome OS eller Linux?

h2>

Mens hver dataplattform har sine lojale støttespillere, ender de fleste opp med å bruke et bestemt operativsystem på grunn av nøkkelapplikasjoner som kjører på det, arbeidsgiverpreferanser eller budsjettmessige begrensninger. Windows, som spenner fra budsjett til premium, og Apples MacOS, som er eksklusivt for premium-enheter, dekker et bredt spekter. Chrome OS er stort sett begrenset til mellomstore enheter.

Også: Sammenligning av de beste Mac-ene: Er en MacBook eller Mac Studio riktig for deg?< br>

Alle Windows-enheter oppført her oppfyller kravene for Windows 11. Hvis du kjøper en enhet med Windows 10 installert, vil du kunne oppgradere til Windows 11 hvis du velger å gjøre det . Merk at etter 14. oktober 2025 vil støtte for Windows 10 avsluttes, og det vil ikke være flere sikkerhetsoppdateringer eller funksjonsoppdateringer.

Finnes det alternative lette bærbare datamaskiner verdt å vurdere?

Bærbar teknologi blir bedre hele tiden, og produsentene presser grensene for hva som ikke bare er mulig, men tilgjengelig og rimelig. Som sådan er det ganske mange alternative alternativer der ute for lette bærbare datamaskiner som ikke var inkludert på denne listen, men som må nevnes.

Se på NeweggView på Best BuyView hos Lenovo