Meta tester direktemeldinger i Threads, men med en Instagram-vri

0
21
Threads app Lance Whitney/ZDNET

Tråder-brukere som ønsker en direktemeldingsfunksjon får kanskje en de ikke akkurat har bedt om. Meta tester en slags DM-funksjon der brukere kan sende meldinger, men bare til Instagram-brukere. Sett av Engadget, har det nye meldingsalternativet dukket opp for noen Threads-brukere som sier at en "Message" -knappen har erstattet den vanlige "Nevn" alternativet på toppen av de andre brukerne' profiler.

Tråder har alltid krevd en Instagram-konto, og de to Meta-eide plattformene deler og synkroniserer visse funksjoner og alternativer. Dessverre betyr dette at Threads noen ganger må piggyback på toppen av Instagram for spesifikk funksjonalitet.  

Forespurt om å kommentere den nye funksjonen, sa en Meta-talsperson til ZDNET: “Jeg kan bekrefte at denne testen er en utvidelse av muligheten til å sende Threads-innlegg til Instagram, og gir noen mennesker muligheten til å sende en melding fra Threads til noen på Instagram. Dette er ikke en test av DM-er i Threads-appen."

Også: Hvordan bli med og bruke Metas Twitter-konkurrent-tråder

Ideen er å la Threads-brukere sende meldinger til noen uten å måtte bytte til Instagram manuelt. Behovet stammer fra Threads'  mangel på en dedikert meldingsinnboks, en funksjon som kanskje aldri ser dagens lys. I november 2023 beskrev Instagram-sjef Adam Mosseri utfordringene med å lage en innboks for tråder.

“Hvis vi til slutt ikke kan få Instagram-innboksen til å fungere for Threads, vil vi ha et vanskelig valg å velge mellom (1) å speile Instagram-innboksen i Threads og håndtere rare varslingsruter, og (2) bygge en helt egen tråd-innboks og håndtere det faktum at du vil ha to overflødige meldingstråder med hver av vennene dine med de samme håndtakene i to forskjellige apper," skrev Mosseri. “Ingen av delene virker bra.”

Det er likevel noen ulemper med den nye meldingsfunksjonen.

Meta forutsetter at du har de samme vennene og forbindelsene på både tråder og Instagram. Hvis du vanligvis samhandler med en bruker på Threads, kan det være forvirrende å sende dem en melding via Instagram. Du må også fortsatt gå til Instagram-appen for å se eller svare på meldinger. Til slutt, Instagram DM-funksjonen er ikke akkurat brukervennlig og var ikke designet for å fungere som et enkelt meldingsverktøy for to plattformer. Forhåpentligvis vil Meta avgrense DM-opplevelsen på Threads ytterligere før den rulles ut bredere.