Zoom får sin første store overhaling på 10 år, drevet av generativ AI

0
22
Zoom Workplace Zoom

Hvis du bruker Zoom for videosamtaler på jobben, må du forberede deg på at ting kan endre seg. Teknologiselskapet bruker kunstig intelligens (AI) for å behandle populære klager og optimalisere videosamtaleropplevelsen i flaggskipproduktets første store overhaling på over 10 år.

Også: Google og MIT lanser et gratis generativt AI-kurs for lærere

På mandag, bare noen få uker etter at Zoom annonserte Zoom Workplace, ble den AI-drevne samarbeidsplattformen allment tilgjengelig for brukere. Redesignet oppdaterer nesten alle aspekter av applikasjonen.

"Zoom Workplace leverer en AI-drevet opplevelse som gir næring til produktivitet og samarbeid for å hjelpe team med å få mest mulig ut av tiden sin," Zoom Chief Product Officer Smita Hashim sa i en uttalelse.   

Friskt utseende

For det første ser appen annerledes ut. Brukere kan velge mellom fire fargetemaer i tillegg til det grunnleggende grå bakteppet som for øyeblikket bor bak videoskjermene. Samtaleverten kan legge til ulike møtebakgrunner som støtter en mer oppslukende opplevelse. 

Zoom Workplace inkluderer en ny flerhøyttalervisning som plasserer talende deltakere på en “scene”. De andre deltakerne er plassert under i en tradisjonell gallerivisning, som vist nedenfor. Denne tilnærmingen tar sikte på å fremme bedre diskusjon mellom deltakerne. 

Zoom Workplace Zoom

I likhet med hvordan brukere for øyeblikket bruker "Del-skjermen" funksjon for å se på samme skjerm sammen, vil brukerne ha et dokumentsamarbeidsalternativ for å importere tredjepartsdokumenter og samredigere tekst under møter. Brukere kan også tilpasse verktøylinjen nederst på skjermen for å beholde bare deres foretrukne funksjoner.

Bedre brukerinteraksjoner

Zoom har også lagt til nye funksjoner for å hjelpe brukere bedre å samhandle med andre samtaledeltakere. Den nye funksjonen for portrettlys bruker AI for å lyse opp brukerens ansikt i dårlig belysning mens bakgrunnen blir mørkere for en portretteffekt. Jeg hadde muligheten til å se denne funksjonen i en demo. Det fungerte ganske bra og fikk høyttaleren til å virke godt opplyst.

Også: Kan AI være en lagspiller innen samarbeidende programvareutvikling?

I mellomtiden undertrykker den personlige lydisoleringsfunksjonen bakgrunnsstøy og hjelper brukere. stemmer høres tydelige ut i møter i et høyt miljø, for eksempel et travelt kontor eller en kaffebar. Til slutt lar dynamiske reaksjoner brukere vise forbedrede emoji-uttrykk som er større og mer tilstede enn tidligere.

Forbedret samarbeid

Zoom har også implementert nye samarbeidsfunksjoner, for eksempel en ny Møter-fanen, der brukere kan finne all informasjonen de trenger for møtet, inkludert ressurser som PDF-er, videoer og mer, som vist på skjermbildet nedenfor.

Zoom Workplace Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Etter møtet samler Møtebegivenhetshuben alt som ble delt i møtet , inkludert møteressurser, sammendrag av AI-ledd, opptak og kontinuerlige møtechatter.

Kontinuerlig møtechat deler automatisk et møteoppsummering i Team Chat etter møtet, inkludert eiendeler, sammendrag og mer. Teamchat-fanen, som finnes ved siden av Møter-fanen, hjelper brukere med å få tilgang til alle chat-relaterte ressurser, for eksempel eiendeler, direktekoblinger, tavler og mer, ifølge pressemeldingen. 

Også: Hvordan FaceTime på Android med iPhone-brukere

Team Chat vil også inkludere nye generative AI-funksjoner i Zoom AI Companion, for eksempel et trådsammendrag for raskt å fange opp meldinger, setningsfullføring for å skrive nye meldinger, og en rask tidsplan for å be en bruker om å planlegge et møte når det tas opp i chatten.

Slik får du tilgang til Zoom Workplace

For å få tilgang til Zoom Workplace, sier selskapet at kontoeiere og brukere kan oppdatere Zoom-appen til versjon 6.0.0 eller laste ned oppdateringen fra Zooms nettsted. Zoom sier at Zoom AI Companion er inkludert uten ekstra kostnad "for kunder med de betalte tjenestene tildelt deres Zoom-brukerkontoer," som antagelig betyr at hvis du bruker Zoom gratis, får du ikke tilgang til AI-funksjonen.