TikTok slår seg sammen med AXS for å selge konsertbilletter rett fra appen

0
14
tiktoktickets.png TikTok

Neste gang du blar forbi en video av favorittmusikkartisten din på TikTok, kan du kanskje kjøpe en billett til et kommende show ved å trykke på en knapp.

Også: TikTok lanserer nytt Creator Rewards-program. Slik fungerer det

TikTok har annonsert et samarbeid med billettplattformen AXS som vil gjøre det mulig for musikkfans å finne og kjøpe arrangementsbilletter uten å forlate appen.

AXS jobber med flere store musikkartister, inkludert Foo Fighters, Heart, Kenny Chesney og Judas Prest; festivaler som Breakaway Music Festival; og andre arrangementer som Monster Jam, college-fotball, Major League Soccer og Harlem Globetrotters. Foreløpig ser det ut til at kjøp av billetter i appen er begrenset til konserter og musikkfestivaler, og ikke tilgjengelig for andre arrangementer. 

TikTok ga ikke en eksakt dato for når funksjonen skulle rulles ut, men den sa at den ville være tilgjengelig i USA, Storbritannia, Sverige og Australia. 

Enhver sertifisert AXS-artist på TikTok kan bruke billettfunksjonen i appen for å promotere live-datoer og få kontakt med nye og eksisterende fans, sier selskapet. Før du publiserer en video, kan en artist legge til en AXS-billettlenke til innlegget. Når en bruker klikker på den, åpnes AXS-nettstedet slik at brukeren kan fullføre kjøpet, men de vil ikke forlate TikTok-appen. 

I en pressemelding, AXS sjefstrategi offiser Marc Ruxin kalte TikTok “en av de viktigste globale plattformene for musikkinnhold.” Han bemerket at gjennom "oppdagelsesdrevet innhold" brukere kan nå få tilgang til billetter «til noen av verdens mest ikoniske arenaer, festivaler og turer»." 

Spotify, også en AXS-partner, har en lignende funksjon for sin app . Ticketmaster tillater også billettkjøp gjennom TikTok-plattformen.