Googles nye kart- og søkefunksjoner adresserer store smertepunkter for elbileiere

0
15
Hånd 46 Getty Images/Halfpoint Images

En av de største bekymringene for folk om elektriske kjøretøy er å gå tom for strøm på veien og ikke finne et sted å lade opp. Ettersom flere bruker elektriske kjøretøy, er tilgang til ladestasjonsinformasjon mer presserende enn noen gang – og Google iverksetter tiltak for å fylle dette gapet. 

Onsdag avduket Google nye funksjoner på Maps og Søk som vil hjelpe eiere av elbiler med tilgang til informasjon om ladestasjoner, inkludert en ny AI-aktivert funksjon for å gjøre det lettere å finne dem.

Også: Det nye Google-søket drevet av neste generasjons AI kan være kun abonnement

Siden ladestasjoner ofte er på steder som er vanskelige å navigere, for eksempel en parkeringsplass med flere nivåer, vil Google Maps introdusere nye AI-drevne sammendrag i løpet av de kommende månedene som beskriver laderens plassering basert på nyttig informasjon fra anmeldelser.& #xA0;

Ny funksjon i Google Maps Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Som vist på bildet ovenfor, de AI-genererte instruksjonene kan si noe sånt som: “Gå inn på den underjordiske parkeringsplassen og følg skiltene mot avkjørselen. Rett før du går ut, ta til høyre."

For å sikre at anmeldelsene alltid inneholder nyttig informasjon som AI kan bruke for å beskrive stedet bedre, vil anmeldelser om ladere nå be brukerne om ytterligere detaljer om opplevelsen deres, inkludert hvilken plugg de brukte og hvor lenge de ventet, ifølge et blogginnlegg fra Google . 

Kartopplevelsen i bilen vil også bli oppgradert for å vise brukere nærliggende stasjoner med nyttig informasjon, for eksempel porttilgjengelighet i sanntid og ladehastighet. Denne oppdateringen vil bli rullet ut globalt, og starter med kjøretøy med Google innebygd. 

Også: Et av de beste billige mobiltelefonabonnementene er på en eller annen måte enda billigere nå

Kjøretøy med Google innebygd vil også ha en utvidelse til en funksjon som ble lansert i fjor i Maps, og som gir brukere forslag til de beste ladestedene. Den utvidede funksjonen vil støtte turer med flere stopp, noe som betyr at Maps vil foreslå de beste ladestoppene for brukere basert på batteriets plassering. 

Til slutt, for eiere av elbiler som planlegger overnattingsturer, Google inkluderer nå et nytt EV-filter på google.com/travel som gjør det enklere for brukere å finne hoteller som tilbyr lading på stedet.