Hvordan Humane kan fikse AI-pinnen (før det er for sent)

0
25
Human AI Pin ved MWC 2024 Kerry Wan/ZDNET

Denne uken så oppstarten Humane sin etterlengtede AI-pin til anmeldere og påvirkere, og responsen har vært overveldende underveldende. Mest bemerkelsesverdig var anmeldelsen fra Marques Brownlee (aka MKBHD), som – med 18 millioner følgere på YouTube og 6,2 millioner følgere på X – kalte Humane's AI-pin “det nye verste produktet jeg tror jeg noen gang har anmeldt, i sin nåværende tilstand… denne tingen er dårlig på nesten alt den gjør, i grunnen hele tiden."

Også: Humane Ai Pin-anmeldelser: 5 takeaways på en lovende, men farlig defekt wearable

De viktigste klagene fra Brownlee og andre anmeldelser fokuserer ikke på selve maskinvaren — Pinnen virker godt bygget – – men på nytten og ytelsen til enheten. Her er noen av måtene AI-nålen kommer til kort på:

Konsept versus utførelse: AI Pin er en innovativ bærbar AI-assistent som fungerer uavhengig og har maskinvare av høy kvalitet. Den lider imidlertid av betydelige funksjonsproblemer, inkludert trege svar og feil svar.Utfordringer med brukergrensesnitt: Enhetens nye gest-baserte kontroll og klasse 2 monokrom grønn laserprojektor-grensesnitt er ikke brukervennlig under ulike forhold, krever en bratt læringskurve, og er vanskelig å se i lyse omgivelser.Pålitelighetsbekymringer: AI-pinnen har dårlig batterilevetid og problemer med overoppheting, noe som krever hyppige ladinger og forårsaker ubehag.Begrenset kompatibilitet: Enheten mangler integrasjon med smarttelefoner og populære apper, noe som begrenser dens praktiske nytte til tross for dens frittstående natur.Kostnad og verdi: Gitt dens begrensede funksjonalitet sammenlignet med moderne smarttelefoner, er AI Pin' s høye pris og ekstra abonnementsavgifter er vanskelig å rettferdiggjøre.Fremtidig potensial kontra nåværende begrensninger: Selv om den tar sikte på å redusere skjermtid, gjør AI Pins nåværende begrensninger den lite tiltalende sammenlignet med de omfattende funksjonene til smarttelefoner.

Det er uklart om Humane kan forbedre ytelsen og påliteligheten til den nåværende enheten med innebygde fastvareoppdateringer og bak- avslutte programvareutvikling. Visse aspekter ved maskinvaren — for eksempel vanskelighetene med å bruke laserprojektoren under ulike lysforhold –  kan begrense ytelsen, og andre begrensninger tillater kanskje bare små inkrementelle forbedringer.

Problemene med batterilading og overoppheting kan kanskje ikke løses med den nåværende maskinvaren heller.

Tilkoblingsproblemet

Det kan imidlertid være et par ting Humane kan gjøre. La oss starte med responstiden for tilkoblingen.

Enheten bruker 4G LTE-data levert av T-Mobile. Dette er greit for godt tilkoblede områder, men hvis du ikke har dekning, som med alle mobilenheter, blir det et roamingproblem (forutsatt at Humanes kontrakt med T-Mobile tillater roaming). Ikke alle områder har god trådløs dekning på tvers av flere leverandører. 

Også: Hva er Wi-Fi 7 og hvor raskt er det?

Det er også problemet med forringelse av tilkoblingen til lavere tilgangshastigheter på 4G-nettverk når du er i et område med mye trafikk; det er en av grunnene til at operatører har brukt så mye penger på 5G-distribusjoner – for å håndtere overbelastningsproblemer i urbane områder.

For at wearables skal fungere ordentlig, krever de pålitelige datatilkoblinger. Humane Pin tilbyr dobbel frekvens Wi-Fi, utstyrt med både 2,4Ghz og 5Ghz antenner. Det er imidlertid nesten ubrukelig på grunn av den begrensede tilgjengeligheten til kompatible Wi-Fi-nettverk. Enheten sliter med å autentisere med offentlige Wi-Fi-nettverk (som de som krever nettportaler for autentisering), inkludert de fleste nettverk utenfor hjemmet ditt – flyplasser, fly, kafeer, restauranter og arbeidsplasser. 

< p>Selv en enkel tilkobling av passord til en kringkastings-SSID kan være en smerte. Humanes dokumentasjon sier at å bli med i et Wi-Fi-nettverk krever tale- og laser-UX-intervensjon eller en QR-kode (som du skal skrive ut slik at AI-pin-kameraet kan se det). 

Også: De beste hotspotene du kan kjøpe

Åh, og T-Mobile offentlige hotspots? Lykke til med det — de eksisterer ikke. AT&T og Verizon har disse, i likhet med mange bredbåndsleverandører som Comcast Xfinity, men… PIN-koden har ikke tilgang til dem.

Kan du bruke 5G-smarttelefonen din som et hotspot? Ja, du kan – men det overgår hensikten med å betale Humane $25/måned for 4G-tjenesten. 

Når det gjelder uavhengig datatilkobling, ville det være mye mer fornuftig om Humane Pin kunne bruke hvilken som helst leverandørs eSIM (forutsatt at 4G LTE-radioen fungerte med en hvilken som helst leverandør i USA, slik iPhone og de fleste Android-telefoner gjør), og du kan betale den typiske smartklokkeavgiften på $15 per måned til hvilken operatør du måtte ønske.

< p>Avgiften på $25 dekker selvfølgelig også skylagring for videoene og bildene dine, GenAI-databehandling og andre infrastrukturkostnader. Men det kan bli slått ned på minst $10 hvis enheten bare var Wi-Fi eller kunne bruke din eksisterende leverandør.

Også: Apple Watch Series 9 anmeldelse: Hvorfor jeg ikke nøyer meg med de rimeligere modellene

For å fikse Wi-Fi-problemet, trenger enheten autentisering i pass-through-stil – som ligner på hvordan iPhone fungerer med Apple Watch – via Bluetooth til en smarttelefon. Selvfølgelig vil dette kreve utvikling av en smarttelefonapp, i det minste et minimum for å omgå tilkoblingsproblemene. 

Min iPhone kan lagre mange Wi-Fi-nettverk (som jeg har autentisert ) i minnet. Ved å bruke Bluetooth sender den dem til Apple Watch, og det er helt gjennomsiktig for meg. Det er akkurat det PIN-koden trenger.

4G og Wi-Fi er ikke det eneste svaret for bærbar tilkobling

Wi-Fi er imidlertid strømkrevende, selv med laveffekts transceiverimplementeringer. En mulig løsning for fremtidig Pin-maskinvare vil være å inkludere Matter, en IoT-tilkoblingsstandard tatt i bruk av mange leverandører, inkludert Apple, Amazon, Google og Samsung. Matter gjør det mulig for smarthusprodukter fra forskjellige produsenter å fungere sammen ved å tilby et universelt språk for trådløse (og kablede) IoT-enheter. 

Også: Alt du trenger for å bygge et smarthjem

Wireless Matter-enheter kan koble til hverandre ved hjelp av Zigbees trådløse protokoll. Smarte hjemmebroer som Amazon Echo, Amazon eero, Philips Hue, Apple TV 4K, Apple HomePod og andre enheter med Matter og Zigbee innebygd kan brukes til dette formålet. Zigbee støtter datahastigheter på opptil 250 kbps ved 2,4 GHz og 40 kbps ved 915 MHz i Nord-Amerika og har en rekkevidde på opptil 100 meter. Zigbees repeatere og mesh-nettverksfunksjoner kan utvide dette signalområdet kraftig. Amazons fortau er ett eksempel på et mesh-nettverk med lang rekkevidde som bruker  915 MHz Zigbee og Bluetooth Low Energy, en kombinasjon som også kan brukes for PIN-koden.

Materiens dataoverføringshastigheter er kanskje ikke like høye som Wi-Fi for å flytte store datamengder (som f.eks. bilder og videoer til skylagring), men som en sidekanals kommunikasjonsmekanisme for tekstbaserte LLM-spørringer og sensordata på bærbare enheter, gir det mye mening.

LLM- og skyklargjøringsdilemmaet< /h2>

Imidlertid kan ikke all enhetens treghet tilskrives tilkobling. Spørresvaret fra Humane's AI sies også å være tregt og upålitelig, og det er sannsynligvis på grunn av underprovisionerte skyressurser. Pinnens back-end GenAI LLM er tilsynelatende OpenAI. Det er uklart om den bruker GPT4 eller GPT 3.5, men det må gjøres via et API-kall. 

Det er usannsynlig at pinnen utfører direkte API-kall til OpenAI på Azure. Det er mer sannsynlig at forespørslene vil bli fullført, og umiddelbare modifikasjoner vil bli gjort av skyinfrastruktur som kjører på et hvilket som helst antall leverandører, for eksempel Azure OpenAI (svært sannsynlig), AWS eller Google Cloud. Avhengig av hvor godt det er klargjort, vil det bidra til tjenestens generelle ytelse. 

Også: GPT-4 Turbo gjenvinner den 'beste AI-modellen' krone fra Anthropics Claude 3

Her er spørsmålet: Er det fornuftig å begrense PIN-koden til OpenAI/ChatGPT? Andre LLM-er utvikles for tiden, inkludert Metas LLAMA2, Google Gemini og Amazon Titan. AI-fremskritt kommer raskt og rasende, med modeller som øker i parameterstørrelse flere ganger i året. Konkurransen mellom disse modellene er intens. Et AI-drevet produkt, som ikke er begrenset til noe bestemt økosystem, bør være serviceagnostisk og ha tilgang til den beste modellen til enhver tid og til den LLM brukeren foretrekker.

Kan Pin bli fikset – eller vil rivaler dra nytte av Humanes fiasko?

Humane's AI Pin står ved krysset mellom innovasjon og praktisk, og markerer et vågalt inntog i fremtiden for bærbar teknologi. Veien videre – fra et banebrytende konsept til en viktig enhet – vil imidlertid være vanskelig. Spørsmålene om tilkobling, brukergrensesnitt og generell nytte understreker en divergens mellom Humanes visjonære ambisjoner og de praktiske forventningene til brukerbasen.

Humane må forbedre — snarest — AI Pins ytelse for å begrense dette skillet. Forbedringer inkluderer å forbedre tilkoblingen med oppdateringer som eSIM-støtte og mer sofistikerte WiFi-løsninger; gjøre brukergrensesnittet mer tilgjengelig; og øke motstandsdyktigheten til skytjenester. Ved å ta i bruk IoT-standarder som Matter kan AI-pinne integreres ytterligere i det bredere digitale økosystemet, noe som øker dets allsidighet og appell.

Også: Grenseløs' $99 AI som kan bæres til løfter om å huske møtene dine og, vel, alt annet

Humane opererer imidlertid ikke i et vakuum. Tekniske giganter som Apple, Amazon og Google – med sine enorme ressurser, etablerte enhetsøkosystemer og avanserte GenAI-skyfunksjoner – er godt posisjonert for å utnytte enhver snuble fra Humane. Disse teknologigigantene har ekspertisen og infrastrukturen til raskt å implementere lignende innovasjoner, og potensielt forbedre og integrere bærbare AI-teknologier i produktlinjene deres mer vellykket. Deres etablerte brukerbase og robuste skytjenester kan tillate dem å overgå Humane ved å levere mer polerte, brukervennlige alternativer som stemmer mer overens med forbrukernes forventninger.

Ettersom landskapet med personlig teknologi fortsetter å utvikle seg, blir presset er på Humane for å gjenta og forbedre AI-pinnen raskt. Hvis de kan svare effektivt på tilbakemeldinger fra brukere og avgrense produktet sitt, har de fortsatt en sjanse til å konkurrere i dette dynamiske markedet. Ellers risikerer de å bli overskygget ettersom konkurrenter som Apple, Amazon og Google utnytter sin teknologiske dyktighet for å fange fantasien og tilliten til forbrukere som leter etter det neste store innen bærbar teknologi.