De beste notatbrettene i 2024: Testet og anmeldt

0
20

Nettbrett kan gjøre så mange forskjellige ting, men en av de mest populære bruksområdene i disse dager er å ta notater. Disse enhetene gjør det enklere enn noen gang for studenter eller profesjonelle å skrive ned alt de trenger samtidig som de er bærbare og til og med kraftige nok til å erstatte en heftigere bærbar. 

Nettbrett kjører spekteret når det gjelder alt de kan gjøre (og alle prisene de dukker opp til), så selv om du leter etter et nettbrett for å ta notater i klasser eller møter, er det viktig å vurdere hva annet du kanskje vil bruke nettbrettet til. For studenter kan du få et nettbrett til skolen i stedet for en bærbar datamaskin, mens profesjonelle kan ha et for pendlingsformål siden de er mye mer bærbare. Det finnes nettbrett på markedet som passer til begge disse scenariene. 

Også: De beste nettbrettene du kan kjøpe

Hva er det beste nettbrettet du kan kjøpe akkurat nå?

ZDNET gikk hands-on med følgende nettbrett, og vårt valg for det beste notatbrettet totalt sett er iPad Air, takket være dets lett konstruksjon og kompatibilitet med andre generasjons Apple Pencil. Men vi inkluderte også nettbrett fra Microsoft, Amazon og flere for å ta digitale notater på.

De beste notatbrettene i 2024

Apple iPad Air (5. generasjon)

Beste notatbrett generelt

 iPad Air 5th gen Jason Cipriani/ZDNET

Pros & Ulemper ProsFullstendig tilpassbar med farger, lagring og tilgangRask hastighet med Apples M1-brikkeRetina-skjerm Undeler kompatibel med iOSCamera kan ikke brukes med andre apper. Flere detaljer

Selv Android-fans vil like Apples iPad Air. Det lette nettbrettet kan gjøre alt – inkludert å ta notater. Kompatibel med Apple Pencil (andre generasjon), iPad Air gjør det enkelt å ta notater i klassen eller møter og se seminarer virtuelt om nødvendig. Apples produkter kan stort sett tilpasses, og dette er ikke annerledes: du kan velge én av fem farger og få mer eller mindre lagringsplass avhengig av hva du trenger. 

I tillegg kan du utstyr også iPad-en din til å bruke mobildata hvis Wi-Fi ikke føles tilstrekkelig for undervisning eller pendling. For studenter eller profesjonelle som kanskje trenger å bruke nettbrettet mens de er på farten ofte, sikrer en mobildataplan at du alltid kan komme deg på nettet for å få tilgang. 

Gjennomgang:  iPad Air (2022): Så bra at jeg nesten angrer på at jeg kjøpte iPad Pro

ZDNET-bidragsyteren, Jason Cipriani, gikk praktisk med iPad Air og ble imponert over 2-i-1 kompatibilitet takket være tilleggene til Apple Keyboard og Apple Pencil. “Den er like kraftig som iPad Pro, men koster hundrevis av dollar mindre – selv når du maksimalt bruker lagringsplassen – med en skjerm som er på nivå med 11-tommers iPad Pro”," skrev han. 

Totalt sett ville 98 % av Best Buy-kundene som kjøpte iPad Air anbefale den til andre og ga den en samlet vurdering på 4,8 av 5.

iPad Air < strong>(5. generasjon) Tekniske spesifikasjoner: Skjerm: 10,9-tommers Retina-skjerm | Prosessor: Apple Silicon M1 | Lagring: 64 GB eller 256 GB | Biometri: Touch ID | Farger : Space grey, starlight, rosa, lilla, blå | Kameraer: 12 MP bak, 4K-video. 12 MP Ultra Wide-kamera | Vekt: 1,02 pund | Dimensjoner: 9,74 x 7,02 x 0,24 tommer | Tilkoblinger: USB-C-port&# xA0;| Batteritid: 10 timer

Se nå på AppleView nå på AmazonSe nå på Best Buy flere kjøpsvalg

Microsoft Surface Go 3

Beste lette nettbrett for å ta notater

Surface Go 3 (venstre) har en slankere skjermramme enn førstegenerasjonsmodellen (til høyre), men er uendret fra Surface Go 2. Mary Branscombe/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Fullt tilpassbar Lettvekts IdelesPekepenn og tastatur selges separat Tilpasninger kan bli kostbare Flere detaljer

Microsoft Surface Go 3 er et lett nettbrett som du knapt engang vil legge merke til i vesken. Det er litt over et pund, og selv om du legger til et tastatur, tar det fortsatt ikke for mye plass. Surface Go 3 har en heftig batterilevetid som kan vare gjennom en hel dag og lader også raskt hvis du trenger det i en fart.

Anmeldelse: < sterk>Microsoft Surface Go 3: En bærbar og allsidig 2-i-1, men batterilevetiden skuffer

Microsoft Surface Go 3 har også et ansiktsgjenkjenningskamera for å legge til et lag med sikkerhet og kjører en Windows operativsystem. Den er også kompatibel med Surface-pennen hvis du ønsker å bruke en pekepenn mens du tar notater. Den har også en skarp oppløsning på 1920 x 1280 for å bli med i Zoom-samtaler eller bare se Netflix. 

Medvirkende forfatter Mary Branscombe testet Microsoft Surface Go 3 da den først debuterte tilbake i 2021 og ropte at det er “en ekte PC som kan kjøre standard Windows-arbeidsbelastninger – bare i en liten, lett og slank pakke.” “Som de tidligere modellene skinner Surface Go 3 som en bærbar enhet: den er perfekt for å jobbe på et flybrettbord eller et overfylt tog, og for å kaste i en ryggsekk eller kitbagen bak i et kjøretøy,” ; skrev hun.

I tillegg kan du tilpasse maskinen din med forskjellige lagringsalternativer og prosessorer for å øke den hvis du vil at den skal kjøre raskere eller ha mer plass. Bare husk at jo mer du tilpasser, jo høyere prislapp. 

En Reddit-bruker roste Surface Go 3 og sa: “Ingen problemer med å kjøre en en haug med Edge-faner, Excel, Word og PP-dokumenter på samme tid," og legger til, “Selv medieforbruk er mye enklere på Go 3.”

Tekniske spesifikasjoner for Microsoft Surface Go 3: Skjerm: 10,5-tommers PixelSense-skjerm |  Prosessor: Intel Pentium Gold eller Intel Core i3 | Lagring: 64GB eller 256GB | Minne: 4GB eller 8GB |& #xA0;Biometri: Windows Hello ansiktspålogging | Farger: Platinum | Kameraer: 8 MP bak, 1080p video. 5 MP frontvendt kamera | Vekt: 1,07 pund | Dimensjoner: 9,65 x 6,9 x 0,33 tommer | Tilkoblinger< /strong>: 1 x USB-C, 3,5 mm hodetelefonkontakt, 1 x Surface Connect-port, microSD-kortleser | Batteritid: 11 timer

Visning nå på AmazonSe nå på Best Buy flere kjøpsvalg

Amazon Kindle Scribe

Beste notatbrett for lesing

kindle-scribe-81 Matthew Miller/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Imponerende batterilevetid Inkludert penn for håndskrevne notater Kompatibel med Microsoft Word Cons Premium Pen oppgradering vil koste deg mer Støtter ikke notattaking av magasiner eller aviser Flere detaljer

Kindle Scribe er kanskje det perfekte eksempelet på en del e-leser, en del av et nettbrett. Den har de samme funksjonene du har blitt kjent med og elsket i en Kindle, som en 300 ppi blendingsfri skjerm, uker med batterilevetid og justerbart varmt lys. Den er også kompatibel med Amazons Basic eller Premium Pen, slik at du kan ta håndskrevne notater eller understreke viktige sitater i boken du leser. 

Notatene dine blir automatisk organisert på ett sted for hver bok, slik at du kan bla gjennom, se gjennom og eksportere dem via e-post. Kindle Scribe kommer også med forhåndsinnstilte maler for å hjelpe deg med å lage notatbøker, journaler og lister, og du kan lage klistrelapper i Microsoft Word og andre kompatible Word-dokumenter. 

Gjennomgang:  Amazon Kindle Scribe: 7 måneder senere er den så nær perfekt

Kindle Scribe kommer med Basic-pennen, men bekreftede Amazon-kunder sier det er best å velge for $30 premium-pennen slik at du får mer avanserte funksjoner som et dedikert viskelær og snarveisknappen.

ZDNET-bidragsyter, Matthew Miller, kalte denne 2-i-1-nettbrettet “nær perfekt” i sin praktiske anmeldelse. "En nøkkelfunksjon er hvordan jeg raskt og enkelt kan slette mine håndskrevne notater ved å 'børste' viskelærdelen av Premium-pennen på $59. Det er et valgfritt tilbehør for Scribe, men et som jeg anbefaler å plukke opp hvis du vil ha full notatopplevelse," Miller gir råd. 

Kindle Scribe teknologiske spesifikasjoner: Skjerm: 10,2-tommers 300 ppi Paperwhite-skjerm | Lagring: 16 GB, 32 GB eller 64 GB | Vekt:&#xA0 ;0,96 pund | Dimensjoner: 7,7 x 9,0 x ,22 tommer | Batteritid:  Opptil 12 uker (ved 30 minutter per dag)

Se nå på Best BuySe nå på Amazon flere kjøpsvalg

Samsung Galaxy Tab S9

Beste nettbrett for å ta notater for Android-brukere

samsung-galaxy-tab-s9-s-pen Matthew Miller/ZDNET

Pros & Ulemper ProsForbløffende skjermer Penn i boks Mange av de samme funksjonene som de dyrere S9 Ultra og S9+ Undeler Manglende apper Flere detaljer

Samsung Galaxy Tab S9 er en del av Samsungs siste nettbrettserie utgitt i år. Tab S9 kommer med 8 GB eller 12 GB minne og starter på 128 GB lagringsplass som kan utvides med opptil 1 TB takket være støtte for microSD-kort. Inne i Tab S9 er Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2-prosessor. 

Den 11-tommers LCD-skjermen er kompakt nok til å gjøre nettbrettet bærbart. Men viktigst av alt, inkludert i esken med S9 er en S Pen som du kan bruke til å skrive eller tegne i favorittappene dine, akkurat som du kan med Samsung Galaxy Note-serien.

Anmeldelse : Samsung Galaxy Tab S9

Miller testet også denne base Tab S9-modellen, og sa at det var en hyggelig opplevelse, inkludert den nye og forbedrede S Pen som har en IP68 vanntett vurdering og 2,9 ms latency. “Samsung slår klart Apple ved å inkludere S Pen med nettbrettet, og jeg elsker å bruke Samsung Notes-appen som inkluderer støtte for feilfri synkronisering med OneNote. Det er vanskelig å slå et Samsung-nettbrett når det gjelder å ta notater, og det står jeg ved," skrev han. 

Reddit-brukere legger også merke til at Samsung Notes-appen er «himmelen»; for å ta notater.

Samsung Galaxy Tab S9 tech-spesifikasjoner: Skjerm: 11-tommers dynamisk AMOLED 2X 2560 x 1600 skjerm |&#xA0 ;Prosessor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 | Lagring: 128GB eller 256GB (kan utvides med microSD) | Minne: 8GB eller 12GB | Farger:&#xA0 ;Graphite eller Beige | Kameraer: Foran: 12MP UW, bak: 13MP | Vekt: 1,10 pounds | Dimensjoner: 10,01 x 6,53 x 0,23 tommer | Tilkobling: USB Type-C 3.2 Gen 1 |  Batteritid: 8400 mAh

Se nå på SamsungSe nå på AmazonSe nå på Best Buy flere kjøpsvalg

Amazon Fire Max 11

Beste nettbrett for budsjettnotering

fire-max-11-8 Jason Cipriani/ZDNET

Pros & Ulemper ProsRimelig priset, spesielt når det er kombinert Solid batterilevetidNy, modernisert design Imper Ytelsen er helt i orden. Viktige produktivitetsapper er mangler Flere detaljer

Med en startpris på $245, bringer Fire Max 11 en 11-tommers skjerm, 4 GB minne og 64 GB lagringsplass med støtte for 1 TB microSD-kortlagring. Hvis du leter etter et nettbrett for arbeid og lek, koster Fire Max 11 Productivity Bundle $370, men kommer med et tastatur med pekeplate, etui og en pekepenn som har 4096 trykknivåer.

< strong>Anmeldelse: Amazon Fire Max 11: Enkelt det beste Fire-nettbrettet til nå

Cipriani gikk også hands-on med Amazon Fire Max 11 og sa at det er “lett” det beste Fire-nettbrettet Amazon har laget ennå."

"Du kan bruke pennen til å skrive i søkefeltet til Silk Browser eller søkefeltet på Fire Max 11s hovedskjerm," han skrev. "Håndskriftsgjenkjenningen er ganske bra, og konverterer min forferdelige håndskrift til tekst med imponerende nøyaktighet." I tillegg har den en imponerende batterilevetid på opptil 14 timer. 

Totalt sett vil 94 % av Best Buy-kundene anbefale dette nettbrettet til andre, noe som gir det en gjennomsnittlig vurdering på 4,7 av 5 .

Amazon Fire Max 11-spesifikasjoner: Skjerm: 11-tommers, 2000 x 1200, 410 nits lysstyrke, 213 ppi | Prosessor< /strong>: MediaTek MT8188J, 2,2Ghz Octacore-prosessor | Lagring: 64GB eller 128GB | Minne: 4GB | Farger: Grå | < strong>Kameraer: 8 MP bakre og 8 MP frontvendt kamera | Vekt: 490 gram | Dimensjoner: 259,1 x 163,7 x 7,50 millimeter | Tilkoblinger: 3,5 mm hodetelefonkontakt, USB-C-port | Batteritid: 14 timer< /p> Se nå på AmazonSe nå på Best BuySe nå på Målrett flere kjøpsvalg

Hva er det beste nettbrettet for å ta notater?

Det beste nettbrettet for å ta notater er iPad Air basert på pris, rangeringer, skjerm, funksjoner og mer. Den er også superlett, noe som gjør den til det perfekte valget å ha med seg overalt.

< td>

10,2-tommers 300 ppi Paperwhite-skjerm

 *Lavest pris i skrivende stund. Vær oppmerksom på at prisene kan variere basert på forhandler og tilgjengelige kampanjer, salg eller rabatter.

Hvilket nettbrett for notater passer for deg?

Å velge et nettbrett kommer egentlig ned på hva du vil bruke det til og hva du vil bruke. Grunnleggende nettbrett har en tendens til å være billigere, så hvis du ikke planlegger å bruke dem til mye annet enn å ta notater, kan du se på å bruke litt mindre og få noe sånt som et Amazon Fire Tablet. 

Men hvis du vil ha et nettbrett du kan bruke på skolen og til hverdagslige ting som strømming, bilderedigering og mer, kan noe som en iPad være et bedre valg.

Nettbrett for å ta notater

Pris

Visning

Penn/Stylus

Apple iPad Air

$559

10,9-tommers Retina-skjerm

Apple Pencil (2. generasjon)

Microsoft Surface Go 3

$390

10,5-tommers PixelSense-skjerm

Surface Pen

Kindle Scribe

$390

Amazon Basic eller Premium Pen

< p>Samsung Galaxy Tab S9

$800

11-tommers dynamisk AMOLED 2X 2560 x 1600 skjerm

< /td>

S Pen

Amazon Fire Max 11

$329

p>

11-tommers 2000 x 1200 skjerm

Amazon Stylus

Velg dette nettbrettet for notat…

Hvis du vil…

Apple iPad Air

Den beste overordnet alternativ. Den er like kraftig som iPad Pro, men mye lettere i vekt og rimeligere. 

Microsoft Surface Go 3

Et lett nettbrett for å ta notater. Batterilevetiden på 11 timer kan vare gjennom en skole- eller arbeidsdag.

Amazon Kindle Scribe

Et nettbrett og e-leser i ett. Du kan lage notater i boken(e) du leser, så vel som gjennom apper som Microsoft Word.

Samsung Galaxy Tab S9

p>

Et Android-nettbrett for notater. En S Pen følger med i esken.

Amazon Fire Max 11

Et budsjett -vennlig nettbrett for under $350. Den er kompatibel med Amazon Stylus-pennen, og du kan også feste et tastatur til den.

Faktorer du bør vurdere når du velger den beste notaten -tar tablett

Før du kjøper et nettbrett for notater, bør du vurdere følgende:

Skjerm: Et nettbretts opplevelse er i stor grad basert på skjermen, så vær oppmerksom på til nettbrett med HD-oppløsning og til og med papirlignende skjermer. Stylus-kompatibilitet: De fleste bruker en pekepenn når de tar notater på et nettbrett, så vurder nettbrett som enten kommer med en pekepenn rett ut av esken eller har muligheten til å kjøpe en fra produsenten separat. Det er viktig å merke seg at de fleste universelle pekepenner også vil fungere med disse nettbrettene. Størrelse: Nettbrett som du hovedsakelig vil bruke til notatformål vil ha andre krav enn nettbrett du må bytte ut en bærbar PC med. Nettbrett med mindre størrelse er best for notatformål og er lette og bærbare.Pris: Nettbrett vil variere i pris fra $150 helt opp til $1000 eller mer, avhengig av lagringskapasitet, skjermkvalitet, prosessorer og mer. 

Slik tester vi nettbrett

Når vi valgte disse nettbrettene for notater, tok vi hensyn til nettbrettene vi har brukt praktisk og vurdert på ZDNET. Vi utfører omfattende praktisk testing av nettbrett, inkludert brukervennlighet til arbeid og underholdning, og tar hensyn til spesifikasjoner som skjerm, batterilevetid og generell opplevelse mens du bruker nettbrettet.

For produkter anbefaler vi, vi skriver en produktanmeldelse som vi oppdaterer med jevne mellomrom med nye funksjoner og prisinformasjon.

Trenger jeg en pekepenn for et notatbrett?

Å bruke en pekepenn er helt opp til deg, men det kan definitivt hjelpe med funksjonalitet. Noen nettbrett kommer med en pekepenn, mens andre selges separat. Hvis du ser på dette fra et kostnadsperspektiv, tenk på det faktum at pennen ofte vil være en ekstra kostnad, men du kan finne det verdt det for enkel bruk, spesielt hvis du er typen som liker følelsen av å skrive ut notatene dine i stedet for å skrive dem.

Hva er de beste notatappene?

De beste appene for å ta notater lar deg digitalisere notatene og gjøremålene dine mens du holder dem alle på ett sted eller synkroniserer dem til en sky. Våre favoritter er Notability, Evernote, GoodNotes 5, og til og med Apples gratis Notes-app er et verdig valg.

Konverterer Apple Pencil håndskrift til tekst?

Ja – den Apple Pencil kan konvertere dine håndskrevne notater til tekst for bedre lesbarhet. Slik gjør du det: 

    I Notes- eller Freeform-appene trykker du for å vise verktøypaletten.

    I verktøypaletten trykker du på håndskriftverktøyet ( til venstre for pennen).

    Skriv med Apple Pencil, og Scribble konverterer automatisk håndskriften din til maskinskrevet tekst.

Andre notatbrett vi har testet :

Hvis ingen av de ovennevnte fanget oppmerksomheten din eller ikke virker helt som det du ser etter, er det noen lignende modeller til forskjellige prisklasser som også vil hjelpe deg med å ta notater på skolen eller på jobb.

Se på AmazonView at Best BuyView på Amazon