Hvorfor Googles billigere Pixel 8 er den virkelige stjernen i Android-telefonutvalget

0
16
Google Pixel 8-skjerm i lyst rom . Max Buondonno/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Pixel 8 tilbyr en flaggskipopplevelse med Googles nyeste AI- og maskinlæringsfunksjoner, alt for under $700. Akkurat nå kan du kjøpe en for så lavt som $549.Med rask ytelse, fantastiske kameraer og Actua-skjerm er det et av de beste smarttelefontilbudene som er tilgjengelig.Sammenlignet med lignende prisede telefoner, som Nothing Phone 2, Pixel 8 er en langt bedre verdi.

Google Pixel 8 Pro kan få all oppmerksomhet i dag (spesielt siden det er det første håndsettet som får tilgang til Googles nye Gemini AI-modell), men standard Pixel 8 kan være den virkelige MVP-en til Googles utvalg dette år.

Anmeldelse: Google Pixel 8 Pro: Denne telefonen solgte meg på en AI-drevet fremtid

Det er fordi Pixel 8 tilbyr en av de beste kombinasjonene av spesifikasjoner, funksjoner og førsteklasses design til en pris som er betydelig lavere enn konkurrentene. Nå som vi er på slutten av året, svinger Pixel 8-tilbudene rundt $549.

Se på Amazon

Til den prisen er Pixel 8 ikke bare vanskelig å ignorere, men kanskje den eneste telefonen du bør tenke på hvis du handler på et budsjett. Du vil ikke finne en annen telefon som den under $600, og det er bare når du ser gjennom alternativene $800-$1000 som du finner prisverdig konkurranse.

En stor grunn til at dette er et så overbevisende alternativ er Tensor G3-brikken, Googles siste interne prosessor som driver alle Pixel 8s AI og maskinlæringsfunksjoner. Det er ikke bare et solid Snapdragon 8 Gen 2-alternativ, men en monumental grunn til at Pixel 8 er en så flott telefon.

Brikken driver all Google Pixel-ness til Pixel 8, fra transkribering av stemmer i Recorder-appen til å la deg redigere bilder til ditt hjerte med den AI-drevne Magic Editor. Google Assistant utnytter også G3 for å behandle stemmen din raskere og til og med oppsummere nettsider for raskt å konsumere informasjon. Ved siden av å drive Googles HDR-pipeline for fotografering, for å sikre at Android 14 er glatt og jevn, er G3 en av de mest kapable smarttelefonbrikkene på markedet. Og når paret med 8 GB RAM, vil du aldri ha en treg dag.

Google Pixel 8-skjerm i lyst rom. Max Buondonno/ZDNET

Skjermen er en annen stor grunn til å kjøpe denne telefonen. Pixel 8s 6,2-tommers Actua-skjerm er litt mindre enn skjermen på Pixel 7, men det gjør den lettere å holde i én hånd. Det er også fantastisk å se på; med en Full HD+-oppløsning, en oppdateringsfrekvens på 120 Hz og 2000 nits topplysstyrke, er det en av de lyseste og klareste skjermene på markedet. I tillegg er det OLED, så fargene er levende og blekksort er rikelig.

Dessuten: Googles desember Pixel Feature Drop bringer store kameraoppgraderinger og andre godbiter

Se forbi skjermen og du vil finne en pen telefon laget av aluminium og Gorilla Glass Victus. Med Googles signaturkameralinje på baksiden og tynne rammer rundt skjermen, er Pixel 8 en fantastisk blant andre telefoner under $700. Den er også IP68-sertifisert for støv- og vannbestandighet, og den kommer i tre fine utførelser: Obsidian (svart), Hazel (ganske grønn) og Rose (mer av en gylden fersken, etter min mening).

Google Pixel 8-kameraapp. Max Buondonno/ZDNET

Når det kommer til Pixel telefoner, er det to områder du må snakke om: kameraer og programvare.

På kamerafronten slo Google den ut av parken. Det bakre 50 MP hovedskytespillet og 12 MP ultra-wide er begge utmerkede utøvere i fullt dagslys og om natten. Kameraene matcher eller overgår enkelt det du vil få med en iPhone 15 Pro eller Galaxy S23 Ultra når det gjelder klarhet, detaljer og skarphet, mens fargene ofte er langt mer nøyaktige enn de noen gang har vært på en Pixel-telefon.&#xA0 ;

Også: Google har nettopp lagt til en stor funksjon til Pixel-kameraet, og to til kan være på vei

Du får også alle kamerahattene som Pixel-navnet bærer som astrofotografi, Super ResZoom, doble eksponeringskontroller og Ultra HDR. Det kommer på toppen av andre funksjoner som Best Take og Magic Editor som gjør disse kameraene til det smarteste du finner. I tillegg har videokvaliteten blitt betydelig forbedret i forhold til tidligere piksler – den er fullstendig sammenlignbar med iPhone.

På programvaresiden er Googles Pixel-opplevelse på toppen av Android 14 fortsatt min favorittmåte å samhandle med Android. Den er ren, minimal og gir deg en varm, innbydende følelse som ingen annen Android-hud kan etterligne. Du får alle funksjonene til Android 14 som tilpassbare låseskjermer, bedre sikkerhet, større fonter og forbedrede varsler sammen med alle Pixel-funksjonene du kan be om som Call Screen, Now Playing, Direct My Call, AI-genererte bakgrunnsbilder og – selvfølgelig – Pixel Launcher.

Google Pixel 8 bakgrunnsbilde og stilinnstillinger. Max Buondonno/ZDNET

Men den virkelige kicker i programvareavdelingen er Googles utvidede støtte. Selskapet garanterer syv hele år med programvarestøtte, noe som betyr at du får oppdateringer frem til 2030 hvis du kjøper denne telefonen. Det er uhørt for en Android-telefon, og det gir enheter som iPhone mye penger. 

Også: Google Pixel 8 vs. . Google Pixel 8 Pro: Hvilken modell bør du kjøpe?

Pixel 8 kan også vare hele dagen på en lading takket være 4575 mAh-cellen inni. Med middels til mye bruk slutter jeg vanligvis dagene med 30-40 prosent i tanken, noe som betyr at alle som bruker telefonen litt mindre, kan strekke den ut til å vare i en og en halv dag. I tillegg får du 30 W hurtiglading for å safte opp i tillegg til trådløs Qi-lading.

Så, hva er ulempene? Ærlig talt, det er ikke mye. Pixel 8 blir fortsatt ganske varm etter å ha brukt den en stund, men det er typisk med Googles Tensor-prosessorer. Jeg skulle også ønske det var et skikkelig telekamera på baksiden; Super Res Zoom er nyttig for å oppskalere digitalt zoomede bilder, men det kan bare ta deg så langt. Åh, og jeg stoler fortsatt ikke på Ansiktslås; Google lar deg bruke den til å betale for ting nå med Google Pay, men den er fortsatt avhengig av et flatt bilde av ansiktet ditt for å autentisere deg.

Google Pixel 8 i Hazel i direkte sollys. Max Buondonno/ZDNET

ZDNETs kjøpsråd

Du kommer ikke til å finne mye bedre verdi enn Pixel 8. Fra den nydelige skjermen og designen til den raske ytelsen og fantastiske kameraene, står Googles standard flaggskiptelefon alene med en upåklagelig balanse av avanserte funksjoner for en lavere pris enn andre flaggskip.

Også: De beste Android-telefonene som vi testet i år

Med en salgspris på $549, skjer den nærmeste konkurransen å være Galaxy S23 FE og Nothing Phone (2), to enheter som er perfekt verdig en plass i lommen, men som ikke tilbyr samme verdi som Pixel 8. Googles telefon er et skikkelig flaggskip med syv år med programvarestøtte, de nyeste AI-funksjonene og selskapets nyeste kameratriks. Telefonen (2) og S23 FE er avanserte mellomklasser som balanserer spesifikasjoner og pris godt, men som ikke føles like avanserte som Pixel gjør.

Alle som kjøper en Android-telefon under $600 – enn si under $700 – bør se til Pixel 8. Verdien er rett og slett utrolig, og den er uten tvil en av årets beste telefoner.