Boston Dynamics' siste Atlas-robot har sikkert noen (skumle) bevegelser

0
18
boston-dynamics-new-atlas Boston Dynamics

Bare en dag etter at den hydrauliske Atlas kunngjorde pensjonering humanoid robot, Boston Dynamics har avslørt en ny versjon av sin bipedale robot – en helelektrisk versjon designet spesielt for virkelige applikasjoner. 

I en video som viser det nye designet, som fortsatt heter Atlas, men som ser veldig annerledes ut enn forrige generasjon, ligger en robot på bakken. Etter å ha snurret bena rundt 270 grader, reiser roboten seg, svinger hodet og kroppen rundt 180 grader og går. Det hele er litt skummelt.

Også: Øyeblikkelig utvikling: Hvis AI kan designe en robot på 26 sekunder, hva annet kan den gjøre?

Den nye Atlas har ingen synlige ledninger eller kabler, en mer menneskelignende hode- og kroppsdesign der hodet er et stort ringlys, og en generelt mye slankere følelse. Bevegelsen er fortsatt litt klønete, men betydelig jevnere og roligere enn forgjengeren.

Boston Dynamics sa at den nye Atlas ikke bare er sterkere og smidigere, men også har et bredere bevegelsesområde enn noen tidligere generasjon. Mens den forrige Atlas kunne løfte og manøvrere tunge gjenstander, tar den ombyggede Atlas disse egenskapene og legger til en rekke grepvariasjoner for forskjellige miljøer. 

Selv om det kan se menneskelig ut, vil den nye Atlas-designen kunne bevege seg på en mest mulig effektiv måte uten begrensningene som menneskekroppen bringer, ifølge skaperne. "Atlas vil bevege seg på måter som overgår menneskelige evner," Boston Dynamics skrev og la til at den var sikker på at roboten ville være i stand til å ta på seg de kjedeligste, farligste og mest skitne oppgavene.

Men, erkjente selskapet, de faktiske fysiske egenskapene til roboten er bare en liten del av å gjøre noe vellykket for kommersiell bruk. I tillegg trenger bedrifter en robust IT-struktur, sikkerhetsstandarder, innkjøp fra ansatte og operasjonelle prosesser. "Vi tror at humanoider vil være mest effektive," selskapet skrev i en pressemelding, “hvis de er distribuert med dybdemodeller av et anlegg og massevis av data om hvordan det fungerer.”