iPhone 16: Tre endringer jeg vil se på de neste Apple-telefonene

0
16
prioritet="lav" Kerry Wan/ZDNET

iPhone 16 er fortsatt sesonger unna, men det er aldri for tidlig å starte en ønskeliste med funksjoner, endringer og små detaljer som Apple (forhåpentligvis!) kan oppfylle i september. Tross alt er det kanskje allerede du bestemmer deg for om du skal oppgradere til årets iPhone eller ikke holde på din nåværende enhet litt lenger.

Også: 6 grunner til å kjøpe en Apple Watch , ifølge en wearables-ekspert

Mens listen over ønskede funksjoner nedenfor primært er basert på min erfaring med å teste smarttelefoner gjennom årene, støttes de også av rykter, lekkasjer og annen informasjon delt av analytikere og bransjeeksperter. Ingenting er offisielt ennå, men skulle iPhone 16 sjekke alle, to, eller til og med bare ett av elementene på ønskelisten min, er det ingen tvil om at jeg seriøst vil vurdere den nyeste modellen senere i år.

1. Reduserer linseutstråling med nye materialer

Når du tar bilder med iPhone – Pro-modell eller ikke – kan sterke lyskilder som sola, lyktestolper og billys produsere linse-refleks og spøkelseseffekter, en utgang som inkluderer striper av lys og forvrengte figurer. Selv om problemet er mest vanlig i svakere miljøer, har iPhone lignende opplevelser når den brukes utendørs på dagtid, som ZDNETs Jason Hiner sa da han testet iPhone 15 Pro Max i fjor.

Også : iPhone 16 rapporterer: Romlig video og ultratynne rammer kommer til alle modeller

Som rapportert av MacRumors, har kilder nær Apples forsyningskjede antydet at selskapet tester et nytt anti-reflekterende optisk belegg, laget av atomlagsavsetning, beregnet på å redusere kameraartefaktene som er nevnt tidligere. Skulle Apple introdusere funksjonen med iPhone 16, ville det fikse en av de lengste klagene på iPhone-kamerasystemet.

2. Høyere oppdateringsfrekvens vises på ikke-Pro-modeller

iPhone 15 og iPhone 15 Plus i gul Kerry Wan/ZDNET

Apple gjorde noe veldig modig i fjor: Det brakte Pro-linjen&apos ;s Dynamic Island til de rimeligere ikke-Pro-modellene, og bygger bro over et designgap som en gang skilte de to. Men det var fortsatt én skjermforskjell som var vanskelig å fange for det utrente øyet: oppdateringsfrekvens.

Sammenlignet med Pro-modellens 120Hz-skjerm, som viser animasjoner på en mye flytende, jevnere måte, kan ikke-Pro iPhones 60Hz-paneler så bare ikke like polerte ut, med en merkbar hakking når du ruller gjennom tekst. Hvis du slår opp oppdateringsfrekvensen, til og med opptil 90 Hz, vil iPhone 16-modellene være mer tilfredsstillende å se på og samhandle med.

3. En stemmeassistent jeg kan ta Siri-ously

Har nylige AI-chatbots skjemt oss bort? Personlig krevde det ikke ChatGPT eller Copilot for å bevise for meg hvor udyktig Siri var som stemmeassistent, men bølgen av smartere, mer kapable chatbots har heller ikke hjulpet Apples sak. 

Også: Hvordan Apples AI-fremskritt kan gjøre eller ødelegge iPhone 16

Når du ber Siri om kontekst til et emne – eller hvis du føler deg ambisiøst å gjøre noe — det vil oftere enn ikke gi deg nettsøkeresultater den mener er mest relevante. Det tilsvarer å be en kokk om å lage et måltid, og de legger en oppskriftsbok foran deg. Uansett hva tilfellet er, inkonsekvensen med å finne og presentere deg svar på egen hånd gjør Siri mindre pålitelig enn en stemmeassistent på verdens mest populære smarttelefon burde være.

Apple har allerede antydet en AI -fokusert verdensomspennende utviklerkonferanse i år, noe som betyr at vi sannsynligvis vil se betydelige programvareforbedringer med den kommende iOS-versjonen. Og hvis de siste forskningsresultatene er noe å gå etter, vil Siri være smartere og mer nyttig enn noen gang.