Samsung Galaxy Z Fold 6: Tre funksjoner som ville satt den på toppen igjen for meg

0
18

Sams Fold 5 Kerry Wan/ZDNET

Etter en banebrytende fem års løp i det sammenleggbare markedet, vil Samsung i 2024 potensielt miste sin plass på ledertavlen til slike som Huawei, Honor, Motorola og andre, rapporterer Display Supply Chain (DSCC) fra Counterpoint Research.

< p>I tillegg til lavere salgstall enn forventet for Galaxy Z Fold 5 og Z Flip 5, ga jeg fjorårets “Beste sammenleggbare telefon” ære til OnePlus Open, som ga en bedre multitasking-opplevelse, formfaktor og kameraytelse enn Samsung – alt samtidig som det underskred Z Fold 5 med $100.

Også: iPhone 16: Tre endringer Jeg vil se på de neste Apple-telefonene

Med Galaxy Z Fold 6 som forventes å lanseres så snart denne sommeren, her er tre funksjoner som kan bringe Samsung tilbake til sin tidligere prakt og beholde konkurrentene kjemper om andreplass.

1. Innebygd S Pen

S-penneveske for Z-fold 5 Jason Hiner/ZDNET

Det største salgsargumentet for sammenleggbare store formater har vært den økte skjermeiendommen, enten sluttbrukeren utnytter det for å konsumere innhold, multitasking med flytende vinduer eller ta notater. Sammen med en pekepenn har du den mest futuristiske versjonen av en notatbok og blyant. Det gir bare mening.

Gode nyheter: Samsung deler den visjonen og har gjort fremskritt med å lage et S Pen-støttet deksel for Z Fold-serien gjennom årene. Dårlige nyheter: Å kreve en ekstra veske – uansett hvor mye slankere den er blitt – for å ha en alltid klar pekepenn er fortsatt for klumpete, tungvint og kostbar til å bruke med en enhet som allerede er mer kompleks enn tradisjonelle smarttelefoner .

Dessuten: Jeg prøvde en rullbar telefon for første gang, og den fikk til og med den sammenleggbare telefonen min til å føles utdatert

Selv om det er lettere sagt enn gjort, bør Samsung legge inn S Pen-pennen sin i Galaxy Z Fold 6, omtrent som hvordan det er gjort med Galaxy Note-linjen siden 2011. Denne ene funksjonen alene ville skille Galaxy fra resten av de sammenleggbare enhetene på markedet samtidig som overgangen for Galaxy S Ultra-brukere – som jeg; d antar at de deler lignende strømbehov som Z Fold-brukere – mye mer imøtekommende. 

2. Bredere og lettere formfaktor

OnePlus Open med Samsung Galaxy Z Fold 5 og Google Pixel Fold

Google Pixel Fold (venstre), OnePlus Open (midten) og Samsung Galaxy Z Fold 5 (høyre).

Kerry Wan/ZDNET

En av grunnene til at jeg foretrekker OnePlus Open fremfor Samsung Galaxy Z Fold 5 er forskjellen i formfaktor. OnePlus har en bredere ekstern skjerm som føles mer som å bruke en tradisjonell telefon når den er brettet. Den er også lettere enn Galaxy på 245 gram mot 253. Til sammen gjør tilgjengeligheten til OnePlus Open, spesielt når den brukes med én hånd, at Galaxy Z Fold 5 føles som et ergonomisk mareritt.

< sterk>Også: Samsung Galaxy Z Fold 6-lekkasje avslører to designoppgraderinger som får Google og OnePlus til å svette

Med neste modell vil jeg gjerne se Samsung eksperimentere med nyere sideforhold, gjerne bredere og kortere som gjør at bruk av telefonen krever mindre fingergymnastikk. Jeg burde ikke trenge å strekke tommelen som om jeg prøver å forlenge den for å nå logoen til en nettside. Å ha en kortere skjerm betyr også at det å se horisontale videoer virker mindre beskåret, med mindre letterboxing (svarte søyler som fyller ut eventuelle hull på skjermen.)

3. Samsung Galaxy Z Fold 6 Lite

Samsung Galaxy Z Fold 5 Kerry Wan/ZDNET

For en vri bør Samsung gi ut en "Lite" versjon av Galaxy Z Fold 6, som legger til side funksjoner som et teleobjektiv, trådløs lading og kamera under skjermen (som jeg nesten har glemt), ved å bruke et eldre, men fortsatt kompetent brikkesett, og kanskje til og med reservere den innebygde S-en. Penn for den vanlige modellen, og selg den til en brøkdel av prisen. 

Jeg ber ikke om noe mindre enn $1000; Galaxy Z Flip fyller det gapet, men et sted rundt 1200 dollar, nærmer seg prisen på den mer vanlige Galaxy S24 Ultra, ville gjort den sammenleggbare til et mer fristende kjøp.