Jeg endret disse 10 iPhone-innstillingene og forbedret batterilevetiden dramatisk

0
23
Forsiden av iPhone 15 Pro med Nomad Modern Leather-deksel. Max Buondonno/ZDNET

Uansett hvor mye du bruker iPhone, du' har nesten helt sikkert tenkt på hvordan man kan maksimere batterilevetiden. Tross alt kan disse telefonene – spesielt de mindre modellene – være mer enn bare litt strømkrevende.

Også: iPhone 16: Tre endringer jeg ønsker å se på de neste Apple-telefonene

Så enten du eier en av de nyeste modellene eller rocker noe fra noen år siden, det er ganske mange måter å maksimere iPhones batterilevetid og hjelpe den vare lenger på en lading. La oss bryte ned de 10 beste måtene å spare iPhones batterilevetid på.

1. Slå av alltid-på-skjermen

En av de største strømuttakene på iPhone Pro-serien er skjermen som alltid er på. Apple la det endelig til etter år med å nekte det, og selv om selskapet sier at det bare vil nippe til omtrent én prosent i timen, er det fortsatt nesten en fjerdedel av batteriet ditt som er borte hver dag mens du ikke bruker telefonen. Ikke akkurat bra for å optimalisere batteriet.

Hvordan: Gå til Innstillinger > Vis & Lysstyrke > Alltid på skjermen på din iPhone og slå bryteren til av. Stol på meg, du vil takke meg senere.

2. Deaktiver haptisk tilbakemelding når du skriver

Dette er en av funksjonene Android-telefoner har hatt i årevis som bare nylig kom til iPhone. Men i begge telefonene fører den konstante summingen hver gang du trykker på en tast til overflødig batteritapping, spesielt hvis du er som meg og alltid skriver.

Hvordan: Gå til Innstillinger > Lyder & Haptics > Tastaturtilbakemelding på din iPhone, og trykk på bryteren merket “Haptics” til av. Du kan også deaktivere lyden fra tastaturet, noe som kan spare litt batterilevetid hvis du lever med iPhone-ringesignalet slått på.

Også: iPhone 15 anmeldelse: I tilbrakte en måned med Apples basismodell og fant den mer 'Pro' enn noen gang

3. Deaktiver "Hei Siri" deteksjon

iPhone med Siri Maria Diaz/ZDNET

Hvis du ikke bruker Siri til vanlig, er sjansen stor for at du ikke trenger den konstant lytte etter "Hei Siri" kommando. Tross alt kan du bare trykke lenge på sideknappen på en hvilken som helst moderne iPhone for å utløse assistenten når som helst, og frigjøre batteristrøm som brukes til gjenkjenning av talekommandoer.

Slik: Gå til Innstillinger > Siri & Søk på iPhone og trykk på "Lytt etter"  Derfra velger du "Av" og du vil ikke kunne bruke noen av kommandoordene for å utløse Siri.

4. Reduser mengden varsler du får

Når du får et varsel på en iPhone, skjer en million ting på en gang. Displayet ditt lyser opp, det spiller av en lyd, det vibrerer (hvis du har det slått på), det er en animasjon involvert – det er mye. Og hvis du har mange apper installert på telefonen din, er sjansen stor for at du får mange varsler hver dag, noe som sannsynligvis fører til for mye batteriforbruk du ikke engang var klar over at det skjedde. Det er best å slå av noen av de unødvendige ikke bare for batterilevetiden, men for å spare deg fra å sjekke telefonen med noen få minutter også.

Også:&# xA0;6 grunner til å kjøpe en Apple Watch, ifølge en wearables-ekspert 

Hvordan: Gå til Innstillinger-appen og rull ned for å finne appen du vil deaktivere varsler for. Trykk på den, og trykk deretter på "Varslinger." Det er en primær bryter øverst i brukergrensesnittet som lar deg deaktivere varsler helt, og det er en rekke alternativer under den for å justere hvordan disse varslene leveres, enten det er stille i bakgrunnen eller bare som bannere mens du ;bruker telefonen din. For best batterilevetid er det bare å deaktivere alle varslene du ikke trenger helt.

5. Slå av AirDrop-deling i nærheten

Tilgang til iPhone-innstillinger Maria Diaz /ZDNET

Det er en fin funksjon i iOS 17 som lar deg holde to iPhones, Apple Watches eller en av hver i nærheten av hverandre for å umiddelbart dele kontaktinformasjon, filer og mer med andre. Det er kult å bruke fra tid til annen, men å holde funksjonen slått på kan tappe batteriet, siden det hele tiden er på utkikk etter andre Apple-enheter å samhandle med. Riktignok er ikke batteriforbruket så stort her, men det kan være hvis du er på et offentlig sted med mange andre telefoner rundt.

Slik: Gå til Innstillinger > Generelt > AirDrop og slå av "Bringing Devices Together." Dette vil ikke deaktivere AirDrop helt, bare funksjonen for å holde enheter i nærheten.

6. Ikke bruk Live Activities

Introdusert med iPhone 14 Pro-serien og Dynamic Island, kan Live Activities vise sanntidsinformasjon fra en rekke forskjellige apper, slik at du ikke trenger å holde appen i fullskjerm. Det er flott for å spore sportsresultater, Uber ETAs, laste opp progresjon på Instagram og mer. Men som du kan forestille deg, kan det tømme batteriet raskt over tid. Hvis du vil ha mest mulig batterilevetid, er det best å deaktivere dette helt.

Også: Slik tar du opp en samtale på iPhone (og sjekker om det er lovlig). i din delstat)

Hvordan: Gå til Innstillinger-appen og finn appene som fungerer med Live Activities. Trykk på dem, og slå deretter av "Live Activities" fra listen over alternativer. Du kan også gå til Innstillinger > Face ID & Passkode og slå av "Live Activities" slik at de ikke vises på låseskjermen.

7. Sjekk widgetene på låseskjermen din

Når vi snakker om låseskjermen, tillot Apple nylig brukere å legge til widgets på låseskjermen i iOS for å legge til litt tilpasning og oversiktlig informasjon. Jeg skal innrømme at jeg er en stor fan av widgets på låseskjermen, men ikke hvis de kommer til å tømme batteriet. Jeg har sett værappen, Todoist og noen få andre apper tappe batteriet over tid, rett og slett fordi de hele tiden oppdaterer informasjonen sin på en skjerm jeg bare ser på av og til.

Hvordan : Vekk iPhone og trykk og hold på låseskjermen for å gå inn i tilpasningsmodus. Trykk deretter på "Tilpass" og velg selve låseskjermen. Derfra kan du fjerne alle widgets som du tror tømmer batteriet i bakgrunnen. Alt som involverer konstante data er vanligvis godt å kvitte seg med, mens andre som en kalender eller treningsringene dine kanskje bare tømmer en brøkdel av batterilevetiden over tid.

8. Reduser oppdateringsfrekvensen din

iPhone 15 og iPhone 15 Plus i hånden Kerry Wan/ZDNET

Hvis du eier en nyere iPhone Pro, har du sannsynligvis lagt merke til hvor silkemyk skjermen føles. Det er fordi Apple inkluderer en 120Hz oppdateringsfrekvens på Pro-telefonene, som gjør at alt fra animasjoner til rulling føles mer responsive. Den bruker imidlertid mer strøm enn en vanlig oppdateringsfrekvens på 60 Hz gjør, så hvis du vil ha litt ekstra utholdenhet gjennom dagen, er det best å skyve den av.

Hvordan : Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Bevegelse, og slå deretter på "Begrens bildefrekvens." Dette vil redusere skjermen til 60Hz.

9. Slå av bakgrunnsappoppdatering

De fleste apper involverer å hente data fra internett for å fungere, og for at de skal være klare til å vise deg den informasjonen når du trykker på dem, må de oppdateres i bakgrunnen. Hvis en app går i stykker, kan dette få alvorlige konsekvenser for iPhones batterilevetid, den kan tømmes mens den bare ligger på skrivebordet ditt og du ikke har noen anelse. Hvis du mistenker at en eller flere av appene dine tømmer batteriet i bakgrunnen, bør du absolutt slå av Bakgrunnsappoppdatering.

Også: Ønskeliste for iOS 18: 5 funksjoner jeg ønsker å se Apple bringe til iPhone

Hvordan: Gå til Innstillinger > Generelt > Oppdater bakgrunnsappen på iPhone. Derfra kan du trykke på «Oppdater bakgrunnsapp». og slå den av helt, eller hold deg på hovedskjermen og deaktiver den app-for-app, noe som er mer nyttig hvis du kjenner den spesifikke appen som får batteriet til å tømmes.

10. Bruk optimalisert lading

iphone-15-usb-c-charging-accesories Kerry Wan/ZDNET< /figur>

Hvis du vil bevare levetiden til iPhone-batteriets helse over tid, er en av de enkleste måtene å gjøre det på ved å bruke optimalisert lading. Det er en funksjon innebygd i hver iPhone som dynamisk justerer ladehastigheten basert på hvor du er og om den tror iPhonen din vil være tilkoblet i lang tid. For eksempel, når du går i dvale og kobler telefonen til, vil den lades til 80 prosent før den bremser ned, og deretter dryppe strøm inn i telefonen slik at den står på 100 prosent når du våkner. Det er et mye tryggere alternativ enn å tvinge batteriet til å lade med full hastighet hele tiden.

Hvordan: Gå til Innstillinger > Batteri > Batterihelse & Lader og kontroller at det er aktivert (det er aktivert som standard på alle iPhone). Hvis du eier en iPhone 15 eller nyere, vil du også ha muligheten til å begrense ladingen til 80 prosent for å bevare batteriets helse enda lenger.

Bonus: Bruk lavstrømmodus

< p>Jeg inkluderte ikke Low Power Mode på den primære listen fordi, vel, det føles som en uklarhet når noen spør hvordan man sparer batterilevetid på iPhone. Men jeg vil ikke nevne det siden, ja, det vil absolutt spare batterilevetid når du slår det på, da det deaktiverer en rekke batteritømmende funksjoner på en gang som bakgrunnsappoppdatering, raske skjermoppdateringshastigheter, fancy animasjoner , og mer.

Hvordan: Sveip ned fra øverste høyre hjørne for å få tilgang til kontrollsenteret på iPhone, og trykk deretter på batteriikonet. Batteristatusindikatoren blir gul og du går inn i lavstrømmodus. Gjenta den samme prosessen for å slå den av.