De beste blodtrykksklokkene i 2024

0
16

Høyt blodtrykk, eller hypertensjon, påvirker anslagsvis 1,3 milliarder mennesker over hele verden og resulterer i 10 millioner dødsfall per år, ifølge World Heart Federation. Ved å påvirke en persons hele kropp og sakte skade blodceller, er hypertensjon den største risikofaktoren for død på global skala. Det finnes effektive midler for å behandle høyt blodtrykk, men det er ikke alltid lett å oppdage og overvåke.

Dr. Kazuomi Kario, professor og styreleder for kardiovaskulær medisin ved Jichi Medical University, tok for seg potensialet for å håndtere høyt blodtrykk med bærbar teknologi i en artikkel omtalt i Journal of the American Heart Association. 

For tiden tilgjengelige data indikerer at digital håndtering av hypertensjon og bærbar BP-overvåkingsteknologi er fremtidens vei. Disse tilnærmingene gjør målet om å redusere, eller til og med eliminere, forekomsten av kardiovaskulære hendelser hos pasienter med hypertensjon til en realistisk mulighet. Dr. Kazuomi Kario

Nyere studier viste at wearables er “validerte og pålitelige” og “har vist seg å fungere godt i forhold til gjeldende tilnærminger til BP-målinger som ikke er på kontoret.” Ansvaret er imidlertid på brukeren for å finne den beste wearable og å bruke den riktig. Wearables er nyttige for å gi noen indikasjoner og trender, men en godkjent blodtrykksmansjett gir mer nøyaktige data og bør brukes til å validere den valgte wearable.

Dessuten: De beste smartklokkene du kan kjøpe

Hva er den beste blodtrykksklokken du kan kjøpe akkurat nå?

For å hjelpe deg med å finne en smartklokke du kan bruke som et blodtrykksovervåkingsverktøy, hentet vi studier fra leger for å evaluere de beste kommersielt tilgjengelige blodtrykksklokkene, med tanke på nøyaktighet, datapersonvern og pris. ZDNETs nåværende valg for den beste blodtrykksklokken totalt sett er Samsung Galaxy Watch 5 Pro på grunn av sin lange batterilevetid, rimelige pris, brede tilgjengelighet og pålitelige lesing. Dessverre er blodtrykksovervåking ennå ikke autorisert av FDA for bruk i USA, så kunder utenfor USA er de eneste som kan dra nytte av denne funksjonaliteten.

Det beste blodtrykket du kan kjøpe for det amerikanske markedet er YHE BP Doctor Pro, en av få wearables tilgjengelig for å fange blodtrykket ditt fra håndleddet. Les videre for å se hvordan alle de tilgjengelige blodtrykksklokkealternativene sammenlignes. 

De beste blodtrykksklokkene fra 2024 

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Beste blodtrykkssmartklokke for bruk utenfor USA

galaxy-watch-5-pro-running

Fordeler & Ulemper ProsLett titanhus Safirglass AMOLED-skjerm Lang batterilevetid Google Wear OS-støtte Imper Litt tykk formfaktor Blodtrykket forblir unnvikende i USA. Flere detaljer

Samsung Galaxy Watch 5 Pro-funksjoner: BP-måling: Pulsbølgeanalyse | S sterk>størrelse: 45mm | Vekt: 1,64 oz (46,6 g) |&# xA0;Strømkilde: Oppladbart litium-ion-batteri | Batteritid: Tre dager på en enkelt lading | App:&#xA0 ;Galaxy Wearable 

Samsung Galaxy Watch 5 Pro er en internasjonalt populær wearable som også kan måle blodtrykket ditt. Samsung Galaxy Watch 6 Classic støtter også denne funksjonaliteten, men har kortere batterilevetid og litt mindre størrelse enn Watch 5 Pro.

Galaxy Watch 5 Pro måler blodtrykket og tar også EKG-avlesninger ved å bruke klokkens innebygde helsemonitor-app. Samsung advarer imidlertid mot at blodtrykksfunksjonen “ikke kan diagnostisere hypertensjon, andre tilstander eller se etter tegn på hjerteinfarkt. Det er ikke ment å erstatte tradisjonelle metoder for diagnose eller behandling av en kvalifisert helsepersonell."

Anmeldelse: Samsung Galaxy Watch 5 Pro-anmeldelse: Ikke den siste, men likevel den beste

Den overvåker eksisterende forhold der klokken viser spesielt lovende. En studie utført med Galaxy Watch 5 viste at blodtrykksmålinger med klokken resulterte i pålitelige og nøyaktige målinger. Klokken ble brukt til å overvåke BP hos pasienter med Parkinsons sykdom.

Blodtrykksfunksjonen har ikke fått FDA-godkjenning i USA ennå, men den er tilgjengelig i minst 50 andre land, inkludert Canada, Vietnam og Sør-Afrika. (Hvis du er i USA og fortsatt ønsker å bruke funksjonen uten FDA-godkjenning, er det uoffisielle løsninger du kan finne på nettet for å gjøre det.) For å sikre nøyaktige avlesninger, må brukere kalibrere klokkene sine hver måned med en tradisjonell blodtrykksmansjett . Klokken i seg selv er fullpakket med andre funksjoner, inkludert søvnsporing og musikkstreaming, og den kom også med på ZDNETs liste over de beste smartklokkene.

YHE BP Doctor Pro

Beste alt-i-ett blodtrykkssmartklokke

yhe YHE/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Bærbare SpO2-målinger av medisinsk kvalitet Sporer kalorier IdelesTar ikke blodtrykket automatisk Militærtid Stort grensesnitt Flere detaljer

YHE BP Doctor Pro-funksjoner: BP-måling: Uppblåsbar mansjett | Sstørrelse: 5,31-8,66 tommer | Vekt: 2,12 oz (60,1 g) | Strømkilde: Oppladbart litium-ion-batteri | Batteritid: N/A | App: For både iPhone og Android

YHE BP Doctor Pro måler blodtrykket ditt med løfte om medisinsk nøyaktighet. Nøkkelen er klokkens patenterte oppblåsbare luftmansjett, som oppdager blodtrykkssvingninger. Du kan måle blodtrykket når som helst, og klokken har en rekke andre funksjoner, inkludert HRV eller pulsvariasjon. HRV måler tidsforskjellen mellom hvert hjerteslag for å gi deg innsikt i hvor godt du kommer deg etter stress. 

Pulsmåleren i klokken overvåker hjertet ditt kontinuerlig i 24 timer i døgnet. Oksygennivået i blodet (SpO2) kan enkelt oppdages på stedet ved å trykke på en knapp på klokken. Kontinuerlig SpO2-overvåking betyr at klokken kan oppdage apnéer og sende deg et varsel om det. Det kan til og med foreslå at du bytter søvnmønster som følge av endringer i pusten som indikerer snorking eller luftveisproblemer.

YHE BP Doctor Pro er en full-range smartklokke med søvn, aktivitet og helsesporing i tillegg til alarmer, meldinger og vær. Du kan synkronisere dataene dine med Android- eller iOS-appen og lage en helsestyringsplan som inkluderer hele familien din.

Se nå på Amazon

FitVII Smartwatch

Beste budsjettvennlige blodtrykksklokke

fitvii-smartwatch FitVII/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Full sporingspakke 7+ dager med vanlig bruk 2 års garanti Imper Søvnsporing måler ikke REM-søvn Vibrasjonsvarsler for telefonvarsler kan være distraherende Ikke kompatibel med PC eller nettbrett Flere detaljer

FitVII Smartwatch-funksjoner: BP-måling: Sensorer | Sstørrelse: 1,7 tommer | Vekt: 1,2 oz (34,02 g) | Strømkilde: Oppladbart litium-ion-batteri | Batteritid: 7+ dager | App: FitCloudPro App 

Fremvoksende teknologi kan være dyrt, og gitt at markedet for bærbare blodtrykk fortsatt er et fremvoksende initiativ, er det sjelden å finne modeller under $100, og det er grunnen til at vi måtte dele dette alternativet fra FitVII. I skrivende stund koster denne klokken bare $45 på Amazon og en 4,1-stjerners rangering fra over 2000 anmeldere over hele verden som er imponert over lesekonsistensen og appens brukervennlige grensesnitt. 

< p>Klokken inkluderer også søvnsporing, analyse av tiden du har brukt i dyp søvn eller lett søvn. Den sporer aktiviteten din og gir deg været i sanntid, samt puls, blodtrykk og oksygen i blodet på sin 1,7-tommers HD-skjerm. I tillegg har den en batterilevetid på 7 til 10 dager. 

FitVII-nettstedet selger også GT5-klokken med døgnkontinuerlig puls- og blodtrykksmåling for rundt 100 USD (95 USD med gjeldende rabatt). ). 

Se nå på Amazon

Med-Watch Pro

Beste frittstående blodtrykksklokke

Grå smartklokkeMed-Watch/ZDNET

Fordeler & Ulemper Proffene Trenger ikke en smarttelefon for å bruke den Andre nyttige helsesporingsfunksjoner Tar bare 30 sekunder for å få en blodtrykksavlesning Imper Problemer med lader/lading Ikke så høyteknologisk eller like nøyaktig som andre alternativer. Flere detaljer

Med-Watch Pro tekniske spesifikasjoner: BP-måling: Optiske sensorer | Størrelse: Justerbar stropp (5.5-8.5) tommer) | Vekt: N/A | Strømkilde: Oppladbart batteri  | Batteritid: Opptil en uke | App: DaFit-app

For de som vil ha en blodtrykksklokke uten å måtte koble dataene dine til en smarttelefon eller en app, er Med-Watch Pro et flott alternativ som inneholder alle helsedataene dine i selve enheten. Hvis du ønsker å koble den til smarttelefonen din, gir DaFit-appen mer nyttig innsikt og personlige anbefalinger basert på dataene dine. 

Med-Watch Pro måler blodtrykket ditt ved å bruke en optisk sensor for å oppdage blodstrømmen under huden. Mer spesifikt lar en teknikk kalt fotopletysmografi (PPG) klokken sende lys inn i huden og måle endringer i lysabsorpsjon for å beregne blodtrykket. Det tar bare 30 sekunder eller mindre å få en blodtrykksmåling. 

Bortsett fra blodtrykket måler Med-Watch Pro også hjertefrekvensen, oksygennivået i blodet, søvnmønsteret, daglige skritt , og mer for generell helsesporing. 

Se nå på Med-Watch

Hva er den beste blodtrykksklokken?

Den beste blodtrykksklokken er Omron HeartGuide. På 30 sekunder kan du ta en klinisk nøyaktig blodtrykksmåling med bare klokken. Du kan også spore trender i blodtrykket ditt over tid og bedre forstå målingene dine gjennom appen. 

< /tr>

Blodtrykksklokke

Pris

Hvordan fungerer det?

Vekt< /p>

Strømkilde

Omron HeartGuide

< /td>

$500

Uppblåsbar mansjett

4,1 oz 

Oppladbart litium-ion batteri 

Samsung Galaxy Watch 5

$320

Pulsbølgeanalyse, månedlig kalibrering med tradisjonell blodtrykksmansjett

1,01 oz

Oppladbart litiumionbatteri& #xA0;

YHE BP Doctor Pro

$200

Uppblåsbar mansjett

2,12 oz

Oppladbart litium-ion-batteri

FitVII Smartwatch

$45

Sensorer

1,2 oz

Oppladbart litiumionbatteri

Med-Watch Pro

$150

Optiske sensorer

N/A

Oppladbart batteri

Som er riktig blodtrykksklokke for deg?

Hver blodtrykksklokke har sitt unike bruksområde. Omron HeartGuide har for eksempel FDA-godkjenning, mens Samsung Galaxy Watch 5 er mer kommersielt tilgjengelig.  

Velg denne blodtrykksklokken…

Hvis du vil& #x2026;

Omron HeartGuide

Den beste blodtrykksklokken totalt sett . Den har FDA-godkjenningsstempelet for å gi deg blodtrykksmålinger på så lite som 30 sekunder.

Samsung Galaxy Watch 5

En populær smartklokke som kan måle blodtrykk og ta EKG mens du er på farten. Disse funksjonene er bare tilgjengelige i utvalgte land for øyeblikket. 

YHE BP Doctor Pro

For å måle blodtrykket med medisinsk nøyaktighet. Den måler også HRV, eller hjertefrekvensvariabilitet, og blodoksygen.  

FitVII Smartwatch

En budsjettvennlig blodtrykksmåler med mange anmeldelser som taler til dens nøyaktighet og pålitelighet. Den kommer også med flere smartklokkefunksjoner, som trinn- og kaloritelling.

Med-Watch Pro

En blodtrykksklokke som ikke krever smarttelefonen din. Den sporer også andre helsemålinger som hjertefrekvens, oksygennivåer i blodet, daglige skritt og mer. 

Faktorer du bør vurdere når du velger en blodtrykksklokke

Det er ikke så mange alternativer i dag for blodtrykksklokker som det er for smartklokker, men rykter tyder på at teknologien og funksjonaliteten sannsynligvis vil utvides til mer populære smartklokker i nær fremtid. Her er noen faktorer du bør vurdere, basert på vår mange års erfaring med å teste wearables:

Kaplighet: Samsung Galaxy Watch 5 Pro og andre støttede Galaxy Watch-modeller krever at du måler og baserer blodtrykksavlesningene dine med en sertifisert ekstern monitor og legger inn disse dataene i appen. Klokken måler deretter de inkrementelle endringene fra den grunnlinjen og gir blodtrykksavlesningen din. Andre klokker i denne listen bruker en oppblåsbar mansjett for å måle blodtrykket ditt direkte.Andre funksjoner: Samsung Galaxy Watch 5 Pro er en fullverdig smartklokke som kjører Googles Wear OS, men andre klokker i denne listen fokuserer først og fremst på å måle blodtrykket ditt og gi deg tid og data. Sørg for at du sjekker ut funksjonene som er tilgjengelige i klokken, og vurder om du trenger mer fra blodtrykksklokken din.Passform og komfort:Alle som har fanget blodtrykksavlesningen deres vet at plassering av blodtrykksmåleren er viktig for å fange nøyaktige målinger. Dermed bør klokken du bruker for blodtrykket også passe godt og være komfortabel når du fanger opp avlesningene dine. En blodtrykksklokke brukes først og fremst for bekvemmelighet og muligheten til å enkelt fange opp avlesningene dine gjennom dagen, så komfort og passform er avgjørende for suksess.

Hvordan vi velger disse blodtrykksklokkene

En hindring vi møtte da vi valgte de beste blodtrykksklokkene var mangelen på alternativer. Konseptet med en blodtrykksklokke i seg selv ser ut til å bli omfavnet av mange, men vi fant at utførelsen var mindre robust.

Med få alternativer på markedet er det lett å luke ut de falske eller upålitelige wearables fra de legitime. Vi tok hensyn til noen få viktige faktorer:

Kommersiell tilgjengelighet:For eksempel har Samsung Galaxy Watch 5 Pro fortsatt ikke FDA-godkjenning i USA for blodtrykksmålinger, så den funksjonen er ikke et alternativ for det amerikanske markedet.Nøyaktighet: Vi så på bevis av nøyaktighet fra studier og medisinsk forskning når man velger hvilke blodtrykksklokker som skal vurderes.Datapersonvern: Helseinformasjon er ekstremt viktig å sikre med wearables, så vi undersøkte hver merkevare og enhets personvernprotokoller for å sikre forbrukere' helsedata er trygge.Pris:Vi hadde prisen i tankene da vi gjorde våre endelige valg, samtidig som vi visste at det ikke er mange alternativer på markedet. Mer økonomiske wearables virker imidlertid ikke like pålitelige eller som fokusert på datavern. 

Fungerer virkelig blodtrykksklokker?

Vi vet, en klokke som måler blodtrykk høres ut som noe fra en science fiction-roman. Nylige fremskritt betyr at futuristiske wearables blir mer realistiske enn noen gang før. Blodtrykksklokker som er kontrollert og testet fungerer virkelig, men jeg anbefaler å snakke med legen din før bruk.

I en artikkel omtalt i IEEE Engineering in Medicine and Biology Magazine, sier Dr. Paolo Bonato, førsteamanuensis ved Harvard Medical School, identifiserte fire fokusområder som er spesielt viktige når man skal forstå nyere fremskritt innen wearables: 1) bærbare sensorer; 2) bærbare systemer; 3) signalbehandling og analyseprosedyrer; og 4) lukkede sløyfesystemer for adaptive ortoser og proteser. 

De tre første områdene er viktige i blodtrykksovervåking, ettersom sensorer og systemer inngår i analyser og anbefalinger fra leger. Her er en omfattende artikkel om bærbar teknologi i helsevesenet som Dr. Bonato bidro til for de som ønsker å lære mer.

Hva er blodtrykk på slagnivå?

< p>I følge Healthline er blodtrykksområdet for en hypertensjonskrise et systolisk tall over 180 mm Hg og et diastolisk tall over 120 mm Hg. Øyeblikkelig legehjelp er nødvendig på det nivået. 

Sunt blodtrykk er en avlesning på mindre enn 120/80 mmHg, mens forhøyet blodtrykk varierer fra et systolisk tall på 120-129 mm Hg og et diastolisk tall på mindre enn 80 mmHg. 

Hypertensjon oppstår fra 130-139/80-89 mmHg. Det er godt å ha en ide om hvor blodtrykket bør falle. Hypertensjon resulterer ikke i synlige symptomer med en gang, så det er viktig å oppdage og håndtere det tidlig.

Måler Apple Watch blodtrykket?

Du kan ikke måle blodtrykket med en Apple Watch alene. Du kan koble den til en kompatibel blodtrykksmåler og synkronisere blodtrykksdataene dine med Apple Watch. Den trådløse blodtrykksmåleren Omron Evolv er en kompatibel enhet, og den trådløse blodtrykksmåleren iHealth Feel fungerer også.

Hva er en avlesning av høyt blodtrykk?

Høyt blodtrykk er lik eller større enn 140 over 90 mmHg, der det øverste tallet er et mål på kraften i arteriene når hjertet ditt slår og pumper blod, og det nederste tallet er et mål på kraften i arteriene dine mens hjertet hviler mellom slagene. 

Finnes det alternative smartklokker verdt å vurdere?

På dette tidspunktet finnes det ingen andre pålitelige blodtrykksklokker tilgjengelig for det bredere markedet. Alternativene nedenfor har imidlertid mange andre helsesporingsfunksjoner som er verdt å vurdere.

Se på AmazonView på Oura RingView på AmazonView på Amazon