De beste gratis VPN-ene

0
15

Hvis du tror du får noe gratis, husk at det nesten alltid er en hake.

Virtual Private Network (VPN)-tjenester er intet unntak. De fleste gratis VPN-er støttes av enten premium-abonnenter eller salg av dataene dine, noe som opphever poenget med en personvernforbedrende tjeneste i utgangspunktet. 

Det er fortsatt gratis alternativer som tilbys av anerkjente selskaper som ivaretar personvernet ditt. Men husk at gratis VPN-planer kommer med begrensninger, som servertilgjengelighet, lave hastigheter eller ingen tilgang til avanserte funksjoner. De vil heller ikke være egnet for båndbreddetunge programmer, så hvis du håper å streame eller torrent, kan det oppstå problemer. 

Også: De beste VPN-tjenestene i 2024: Eksperttestet

Hva er den beste gratis VPN-en akkurat nå?

Vi har utført omfattende praktisk testing av alle større VPN på markedet, inkludert noen gratis VPN-tilbud. Vårt valg for den beste gratis VPN er ProtonVPN. Selskapet, utviklet av teamet bak den krypterte ProtonMail-tjenesten, tilbyr en gratis VPN støttet av betalende abonnenter. Den er begrenset når det gjelder enheter og tjenester, men er fortsatt en topp-tier VPN som vil hjelpe deg med å opprettholde personvernet ditt på en sikker måte. (Hvis du er interessert i å prøve ut en VPN i en kort periode, bør du vurdere en av våre valg for de beste VPN-ene med gratis prøveversjoner.)

Beste gratis VPN-er i 2024

Vis mindre Se nå hos ProtonVPN Pros Ingen annonser Ingen logger Helt gratis Multi-plattform Ulemper Kun én enhetstilkobling Begrenset servere Ikke egnet for streaming Besparelser 50 % rabatt med 24-måneders planSiste tester Ingen lekkasjer, 9 % hastighetstap i 2020 tester Nettverk 1700- pluss servere på 91 lokasjoner i 64 land Jurisdiksjon Sveits

ProtonVPN

Beste gratis VPN totalt sett

ProtonVPN tilbyr den mest omfattende og nyttige gratis VPN-tjenesten, hovedsakelig fordi det ikke er noen datatak, og viktigst av alt, dataene dine er sikre. 

ProtonVPN lar deg koble til servere i fem land – – Nederland, Japan, Romania, Polen og USA – en nylig oppgradering fra en tidligere grense for USA, Nederland og Japan. Under testene våre fant vi at hastighetene var konsistente, men de er vurdert som “middels” sammenlignet med de fulle 10 Gbps-hastighetene VPN er i stand til.

Det vi liker best med ProtonVPN er at det kommer fra det samme teamet som opprettet Proton Mail, en e-posttjeneste som er først på sikkerhet. I stedet for å bombardere deg med annonser eller kreve dataene dine, støttes det gratis alternativet av betalende abonnenter. Du bør imidlertid merke deg at du ikke vil ha torrent- eller streamingstøtte med gratisplanen.

For alle som ønsker å prøve ut ProtonVPNs betalte tjeneste, kommer den med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Den billigste betalte planen er toårsavtalen, som koster $4,49/måned og kommer med 10 samtidige tilkoblinger og steder i over 90 land, sammen med en rekke avanserte funksjoner.

Kunder sier at de elsker det gratis alternativet, men merk deg at hovedfangsten er servertilgjengelighet. 

Protonfri VPN-spesifikasjoner: Simultane tilkoblinger: 1 | Kill Switch: Ja | Plattformer: Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Chromebook |  Logging: Ingen | Kundeservice: Samme som med et betalt abonnement | Datagrense: Ingen | Fartsgrense: Ja | Land: 5

ProtonVPN MobileVis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos Windscribe Pros Egendefinerte planer Omfattende servernettverk Nettleserutvidelse tilgjengelig Wireguard Cons Trafikkgrense

Windscribe

Best gratis VPN for servernettverk

Windscribes gratisplan er et utmerket alternativ når det gjelder hastighet og servere. Det samme nettverket — 69 land og 134 byer — er tilgjengelig for gratis og betalte planer, og VPN er egnet for strømming, som en bonus.

Det som skiller denne gratis VPN-en er at det ikke er noen grense for samtidige tilkoblinger. Du kan bruke det gratis alternativet på så mange enheter du vil – men husk at på grunn av grensen på 2 GB/måned, kan du redusere dens månedlige levetid. Hvis du oppgir e-postadressen din når du registrerer deg, kan du imidlertid øke denne opp til 10 GB/måned. 

Brukere liker hastigheten og strømmemulighetene til gratis Windscribe VPN, men mange misliker grensesnittet. Hvis du foretrekker avanserte funksjoner og å fjerne databegrensningen, begynner planene på $5,75/måned – eller du kan lage din egen tilpassede plan.

Windscribe gratis VPN-spesifikasjoner: Samtidige tilkoblinger: Ubegrenset | Kill Switch: Ja | Plattformer:&#xA0 ;Windows, macOS, iOS, Android, FireTV | Logging: Ingen | Kundeservice:&# xA0;Nettskjema, bare vanlige spørsmål på nett | Datagrense: 2GB/10GB månedlig | Land: 69 | Nettleserutvidelse tilgjengelig

windscribe vpn Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos Hotspot Shield Pros Multi-plattform Rask Sterk kryptering Ulemper Annonsestøttet datatak Ingen 24/7-støtte

Hotspot Shield VPN

Beste gratis VPN for hastighet

Hotspot Shield VPN er lynrask, og under testingen vår fant vi ut at den ofte holdt sin stand med best betalte VPN-er. 

Til tross for sin utmerkede hastighet, vil gratisversjonen av Hotspot Shield VPN ha begrenset bruk for omtrent alle brukere på grunn av dens daglige datatak på 500 MB, som i en verden av surfing på båndbredde-tunge nettsteder og strømmer, ikke vil bringe deg langt . En annen ulempe er at gratisversjonen er begrenset til steder i USA. Den er annonsestøttet, noe som er langt fra ideelt, men denne gratis VPN-en kan være nyttig hvis du bare trenger et alternativ for raske og tilfeldige online oppgaver. 

Du kan låse opp alle funksjonene til Hotspot Shield VPN, inkludert tilgang til 3200 servere i over 70 land, for $7,99/måned med en årlig plan. Den betalte tjenesten har en 45-dagers pengene-tilbake-garanti. Kunder sier at dette er et godt VPN-alternativ for å få tilgang til geoblokkerende innhold, men andre VPN-leverandører gir bedre valuta for pengene. 

Hotspot Shield gratis VPN-spesifikasjoner:  Samtidige tilkoblinger: 1 | Kill Switch: Ja | Plattformer: Windows, macOS, iOS, Android | Logging: Ingen |  Kundeservice: Ingen, bare vanlige spørsmål på nett | Datagrense: 500 MB daglig | Land : 1

Hotspot Shield VPN Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå på Hide.me Pros Høy Trustpilot-vurdering 10 GB datatak Ingen logger Ulemper Funksjonsbegrensninger Intet brukergrensesnitt

Hide.me

Beste gratis VPN for nybegynnere

Hide.me er et rimelig alternativ for en gratis VPN. Selv om det er begrenset med hensyn til servervalg og streaming med mindre du oppgraderer, tilbyr det et enkelt brukergrensesnitt som er bra for nybegynnere. Det gratis alternativet gir også brukere 10 GB data per måned. 

Brukere sier at de liker hvor enkel gratisversjonen av denne VPN-en er å bruke og liker hastighetene som tilbys, men noen sier at de blir satt ut av restriksjonene for valg av land og strømming. Betalte planer begynner på $2,69/måned. 

Hide.me gratis VPN-spesifikasjoner: Samtidige tilkoblinger: 1 | Drep Bryter: Ja | Plattformer: Windows, macOS, iOS, Android, FireTV, Linux | Logging:  Ingen | Kundeservice: 24/7 | Datagrense: 8 GB/måned | Stasjoner: 5

hide.me Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos TunnelBear Pros Ubegrensede tilkoblinger Interaktivt grensesnitt Ingen kredittkort nødvendig Ulemper Begrenset kundestøtte

TunnelBear

Beste gratis VPN for strømming

Hvis du leter etter en gratis VPN som kan brukes til å få tilgang til en rekke strømmetjenester, er TunnelBear verdt å utforske.&# xA0;

TunnelBear har lokasjoner i 47 land, hvorav de fleste er spredt rundt i USA og Europa. Under testingen fant vi ut at mange strømmetjenester var tilgjengelige uten merkbare endringer i hastighet. Det er en datagrense på 2 GB/måned å huske på, men du kan laste ned og bruke denne VPN-en på så mange enheter du vil. 

Betalte abonnementer starter på $3,33/måned.  xA0;

TunnelBear gratis VPN-spesifikasjoner: Samtidige tilkoblinger: Ubegrenset | Kill Switch:&#xA0 ;Ja | Plattformer: Windows, macOS, iOS, Android | Logging: Ingen |&#xA0 ;Kundeservice: Nettskjema, online vanlige spørsmål | Datagrense: 2GB/måned | Land: 47

tunnelbear vpn Vis ekspert Ta Vis mindre

Hva er den beste gratis VPN-en?

For de fleste vil ikke en gratis VPN-tjeneste dekke dine behov, selv om det er en leverandør med et sterkt rykte. Imidlertid er ProtonVPNs gratistjeneste over de fleste gratis VPN-ene som tilbys av andre leverandører. Datagrensene og begrensningene til den typiske gratis VPN-en gjør dem i hovedsak ubrukelige. Men ProtonVPN setter ikke de samme takstene på gratistjenesten sin.

Du kan kanskje ikke oppheve blokkeringen av strømmetjenester med gratisversjonen av ProtonVPN, men det er fortsatt en flott hverdags-VPN. Nedenfor har vi skissert de største forskjellene mellom våre beste gratis VPN-er.

Land

Datagrense

Logger

ProtonVPN

5

Ingen

Ingen

Windscribe VPN

69

2 GB/måned

Ingen

Hotspot Shield VPN

1

500 MB/dag

Ingen

Hide.me

5 steder

10 GB/måned

Ingen

TunnelBear

47

2 GB/måned

Ingen

p>

Hvilken er den riktige gratis VPN-tjenesten for deg?

Det finnes bare en håndfull rimelige gratis VPN-planer på markedet, og avhengig av dine behov kan det være lurt å utforske ulike alternativer. Nedenfor er våre beste brukstilfeller for hver anbefaling vi har laget.

Hvis du ønsker eller trenger…

ProtonVPN

En gratis VPN-tjeneste på toppnivå som tilbys av en pålitelig, sikkerhets- fokusert selskap. Servernettverket er begrenset, men dataene dine vil være sikre. 

Windscribe VPN

Et omfattende servernettverk. Denne VPN-en tilbyr deg 2 GB/måned (uten e-postbekreftelse) og det samme nettverket som betalte abonnenter nyter godt av. 

Hotspot Shield VPN< /p>

En rask, rask VPN. Hotspot Shield er best egnet for sporadisk, tilfeldig bruk. 

Hide.me

En enkel å bruke gratis VPN. Gratisplanen er sterkt begrenset med hensyn til servervalg og strømming, men det er et godt alternativ for å lære hvordan du bruker en VPN.

TunnelBear

p>

En gratis VPN med god tilgang til strømmetjenester. Selv om det er et månedlig datatak, er TunnelBear et godt valg for å se om det betalte alternativet passer for deg.

Faktorer du bør vurdere når du velger en gratis VPN

Hvis du er innstilt på en gratis VPN i stedet for en betalt tjeneste, er det en rekke faktorer du bør vurdere:

De finere detaljene: Ingenting i livet er gratis — og dette inkluderer VPN-tjenester. Du bør sjekke det som står med liten skrift når det gjelder bruk av en VPN, da du kan bli pålagt å overlevere dataene dine eller se annonser, for eksempel i retur. Tilkoblinger: Hvis du trenger for å koble flere enheter til VPN-tjenesten din, vil en gratis VPN neppe være egnet. De fleste er ekstremt begrensede, så forventningene dine må dempes med gratis VPN-praksis. Bruk: Du må også vurdere hva du vil bruke en VPN til. Et gratis VPN kan for eksempel være greit for tilfeldig surfing, men det er usannsynlig at det fungerer bra for strømming eller spill. Hastighet: Noen gratis VPN-er vil ha båndbredde og hastighetstak.&#xA0 ;Bedriftens omdømme: Velg alltid en anerkjent VPN-leverandør. Gratis VPN-er som tilbys av ukjente eller lyssky selskaper kan sette personvernet og dataene dine i fare. 

Hvordan valgte vi disse gratis VPN-ene?

For at en gratis VPN skulle lande på vår beste gratis VPN-liste, måtte det være en tjeneste levert av et anerkjent selskap som vi stoler på. Alle VPN-ene på listen vår følger denne modellen, noe som betyr at du vil få tilgang til en tjeneste som følger de samme personvernreglene og gir samme nivå av kryptering som noen av de beste VPN-ene vi har testet.

Sikkerhet bør ikke være et problem, men ytelsen vil sannsynligvis være det. Disse gratis VPN-ene er alle en innledning for oppgraderingssalg på en eller annen måte. De tilbyr en liten mengde gratis tilgang, og når du spiser opp den båndbredden, vil de be deg om å oppgradere. 

Slik tester vi VPN-er

De fleste VPN-leverandører anbefales i denne listen har vært gjenstand for grundige tester og anmeldelser av medlemmer av vårt ZDNET-team. Vi har skrevet om disse VPN-ene i årevis, snakket med ledelsen og brukerne deres og utviklet et generelt positivt inntrykk. Her er de viktigste faktorene vi vurderer under testprosessen vår: 

Ytelse: Vi testet de fleste VPN-ene på denne listen for å sikre robust ytelse når det gjelder tilkobling og hastighet. Tross alt er det ingen vits i å bruke en VPN hvis tilkoblingen din stadig faller eller forsinker, noe som gjør den utålelig, noe som er spesielt viktig når du er på mobil.Samtidige tilkoblinger: Mange VPN-er begrenser hvor mange enheter du kan koble til en tjeneste samtidig. Hvis du har en telefon, et nettbrett og en bærbar datamaskin du vil koble til en VPN, trenger du en tjeneste som tillater samtidige tilkoblinger. Gratis alternativer er imidlertid vanligvis begrenset til én enhet.Sikkerhet: Det er ingen vits å bruke en VPN med mindre sikkerhetsprotokollene og krypteringsnivåene deres er opp til bunnen av. Vi sørget også for at utviklingsteamet bak hver anbefalte VPN bryr seg om å forbedre sikkerheten over tid og lappe rapporterte feil.Kill switch: En kill-switch forhindrer deg i å ha en ubeskyttet tilkobling og er en viktig funksjon for en mobil VPN å ha, ettersom den beskytter deg ved å forhindre tilbakevending til en standard Wi-Fi-tilkobling – sammenlignet med for eksempel mobiltilkoblingen din — hvis internettforbindelsen din uventet skulle falle.

Hva er egentlig en VPN?

VPN er et akronym for Virtual Private Network, et begrep som brukes for tjenester som lar deg kryptere internettrafikken din mellom datamaskinen og en destinasjonsdatamaskin på VPN-tjenesten. Dette er spesielt nødvendig når du bruker en offentlig forbindelse, som et hotell eller en kaffebars åpne Wi-Fi, slik at andre gjester ikke kan se all trafikken din og stjele saftige biter, som kredittkortnumre og passord.

Hvilken gratis VPN er best for strømming?

Kort sagt, det er ikke en. Gratis VPN-er støtter vanligvis ikke strømming eller har så restriktive datagrenser at selv om de gjorde det, ville det ikke vært praktisk. Det er på toppen av de potensielle risikoene som er iboende med gratis VPN-er. Selv med en betalt VPN-tjeneste kan det kreve litt innsats å finne riktig tjeneste eller serverplassering som vil fjerne blokkeringen av streameren du vil ha tilgang til. 

Hvis hovedgrunnen til at du vil ha en VPN er for streaming, så anbefaler vi å dra nytte av en pengene-tilbake-garantiperiode for å teste ut en av de beste VPN-ene for streaming. Den eneste måten å være 100 % sikker på at en bestemt VPN-tjeneste kommer til å fungere for deg, er å prøve den ut selv.

Dette er også en gråsone i loven, til tross for at mange VPN-er markedsfører seg som flotte alternativer for strømming og tilgang til geolåste biblioteker.

Hva er risikoen med gratis VPN-tjenester?

Det finnes mange gratis VPN-tjenester, men du bør sannsynligvis ikke stole på de fleste av dem.

Her er saken: Kjøre en VPN tjenesten er dyr. Du trenger enten servere og datalinjer, eller du betaler en skyleverandør som Amazon for hver bit som mottas, sendes og lagres. Uansett koster det penger. Så tenk på dette: Hvis du kjører en gratis VPN-tjeneste, hvordan betaler du for alle utgiftene?

Du. Bakerst i rommet. Jeg ser hånden din opp. "Annonser," du sier. Jepp, det er en mulighet. Noen gratis VPN-tjenester setter inn annonser i nettleseren din og selger dem til den som betaler.

Du kan også sette dataene dine i fare. En gratis VPN-tjeneste kan tjene penger på å selge data. Og noen med mer ondskapsfulle intensjoner kan raskt hente ut mye legitimasjon ved å sette opp en gratis VPN og vente på at folk bare skal overlevere personlig informasjon. 

Hvordan kan jeg finne ut om VPN-en min fungerer eller ikke?

En fullt funksjonell VPN bør beskytte personvernet ditt og maskere plasseringen og IP-adressen din. Hvis du er usikker på om VPN-en din fungerer som den skal, finnes det verktøy som gjør det enkelt å sjekke VPN-ytelsen.

Du kan finne ut din IP-adresse og plassering ved å bruke whatismyipaddress.com. Bare sammenlign IP-adressen og plasseringen når du er koblet til en VPN kontra uten VPN. Hvis de er forskjellige, gjør VPN-en din jobben sin.

Det er også mulig at VPN-en din lekker dataene dine og potensielt avslører nettaktiviteten din. For å sikre at VPN-en din ikke har noen problemer med DNS-lekkasjer eller IP-lekkasjer, kan du kjøre tester på et nettsted som DNS Leak Test. Det er mange verktøy som lar deg teste for lekkasjer, men mange er eid av VPN-leverandører og det er kanskje ikke alltid klart hvem som har utviklet verktøyet, noe som kan være en interessekonflikt. Det kan være lurt å kjøre tester med flere forskjellige nettsteder og sammenligne resultatene.

Hva er samtidige tilkoblinger og hvorfor bør du bry deg?

Det er det maksimale antallet VPN-tilkoblinger du kan ha til enhver tid. Hvis du for eksempel bruker smarttelefonen, bærbar PC og nettbrett over et VPN samtidig, og hjemme igjen, bruker partneren din smarttelefon og PC over VPN, og du har fem samtidige tilkoblinger.

Jo flere tilkoblinger, jo bedre. De fleste gratis VPN-er vil imidlertid være svært begrenset med hensyn til hvor mange samtidige tilkoblinger du kan ha – og du kan kanskje bare koble til én enhet. Faktisk har til og med noen betalte planer enhetstilkoblingsgrenser. 

Finnes det alternativer til disse gratis VPN-ene som er verdt å vurdere?

I et best mulig scenario vil gratis VPN-er ha ekstremt begrenset funksjonalitet. Men det finnes rimelige alternativer med sikkerhet og ytelse for å møte de fleste brukerkrav. Hvis du er villig til å prøve et betalt abonnement, sjekk ut anbefalingene nedenfor:

Se på ExpressVPNView på NordVPNView på SurfsharkView på IPVanish