Dette er det mest allsidige, brukervennlige kameraet jeg har testet som en profesjonell innholdsskaper

0
20
Insta360 X4 Ant Pruitt/ZDNET

ZDNETs viktige ting

fff

Det meste innen teknologi i dag dreier seg om AI i en eller annen form, men for ikke så lenge siden var VR og 360-graders video det hete temaet. Når det kommer til 360-graders video, har teamet på Insta360 vært standarden – i hvert fall etter min mening. Som tidligere nevnt på ZDNET, var jeg i stand til å få tak i en demoenhet av det siste tilbudet fra selskapet, Insta360 X4, og her er mine største takeaways etter uker med testing.

Se på Amazon

X4 er en imponerende maskinvare. Kroppen er omtrent fem tommer lang og halvannen tomme bred, så det er ganske enkelt å pakke i lommen på ryggsekken eller til og med jeans og shorts. Kroppen har en linse på hver side som bruker en ½-tommers sensor for å ta bilder og video. Takket være den høyere formfaktoren kunne Insta360 få plass til en to-tommers berøringsskjerm for å hjelpe til med navigering og innramming av bilder.

Også: Mine 9 must-have gadgets for å lage YouTube-videoer av høy kvalitet< /strong>

Kamerahuset inkluderer også noen få fysiske knapper som hjelper deg med å navigere i operativsystemet. Jeg er spesielt glad i knappeplasseringen (og hvor værbestandig materialet er), som føles naturlig og lett å bruke. For en ekstra bonus, fest X4 til den “usynlige” selfie-pinne for å fange større eller lengre avstander uten at tilbehøret kommer inn i det endelige opptakene.

Insta360 X4

Værbestandige kabinetter beskytter USB-C- og microSD-kortportene.

Ant Pruitt/ZDNET

Tilbake til bildesensoren. ½-tommers sensoren er i stand til å fange opp 8K-oppløsning i 360-graders video og opptil 72 megapiksler for stillbilder i 360 grader eller flate. Jeg vil sette en stjerne ved siden av disse enorme megapikselspesifikasjonene fordi ikke alle megapiksler er skapt like. Stillbilder på en fullformat (35 mm) bildesensor på 20 megapiksler vil se langt bedre ut enn bilder på en ½-tommers 72 MP bildesensor. Fotosidene er forskjellige. Heldigvis tar X4 fortsatt noen fantastiske opptak for hva den er, et 360-graders actionkamera.

Jeg er også ganske fornøyd med Insta360s on-device-programvare, siden den kjørte jevnt uansett hvilken opptaksmodus jeg var i. Husk at det var tilfellet selv når jeg fotograferte i 8K, et oppløsningsnivå som belaster skatter. kameraets prosessor tungt. Pokker, selv min elskede Canon hadde i utgangspunktet (før fastvareoppdateringer) vanskelig for å finne en balanse i OS-ytelse og opptak i 8K. Med X4 er det vanskelig å legge merke til en nedgang i ytelsen uavhengig av oppløsningen jeg filmet i. 

Flattet 360-graders bilde fra midten av en fotballbane.

Flattet 360-graders bilde tatt fra fotballbane ved University of Oregons Autzen Stadium

Ant Pruitt

Mobilappen er like enkel å navigere og kan kobles til din X4 via en privat Wi-Fi-tilkobling. Når du er koblet til, kan du kontrollere kameraets opptaksmoduser samt laste ned og redigere opptakene dine for å passe dine behov. 

Å bruke X4 er en enkel og grei prosess. Det er ingen batteriangst med X4, da kapasiteten på over 2000 mAh lar deg fotografere i godt over en time, opptil 135 minutter med rekordtid, avhengig av modusen som brukes. For den ambisiøse (eller profesjonelle) innholdsskaperen lar X4 deg også koble til en bedre ekstern mikrofon med sin 3,5 mm jack-adapter.

Også: Jeg strømmet med Logitechs Mevo Core-kamera, og det slo nesten min Canon på $3600

Det som imponerte meg mest var det Insta360 kaller “Utility Frame”, ; som ligner på et tradisjonelt kamerabur som brukes til å beskytte enheten inne i og gi mulighet for tilbehør. Kameraet kommer også med en linsebeskytter av silikon.

Den ekstra beskytteren er veldig nødvendig fordi Insta360s linser er så skjøre at jeg på en eller annen måte fikk mikroriper på dem etter bare tre dagers bruk. Med hvilket som helst kamerautstyr må du virkelig håpe at riper aldri er dype nok til å påvirke opptakene. Det har ikke vært tilfelle med X4, men jeg har opplevd problemet før med andre enheter.

Insta360 X4Ant Pruitt/ZDNET

Et annet område for forbedring er Utility Frame. Jeg vet; Jeg nevnte at jeg elsker ideen om det, og å sette X4 inn i det beskyttende buret er mye enklere enn noe jeg har jobbet med fra SmallRig eller Tilta for å beskytte kamerahusene. Dessverre, når X4 er i buret, er ikke batteriporten lett tilgjengelig. Så hvis batteriet er lavt og du raskt vil bytte det ut under en fotografering, må du koble fra alt før det skjer. Er dette en ikke-starter? Nei. Er dette upraktisk? Ja. 

Også: Den mest undervurderte iPhone-kamerafunksjonen du aldri bør slå av (og hvordan jeg bruker den)

Når det gjelder programvaren, hadde jeg ikke den beste tiden å redigere i Insta360-appen. Med 360-graders kameraer er den “enkle” en del av redigeringsopplevelsen er opptaksdelen. Så når du tar opp video, er du ikke pålagt å flytte eller peke kameraet mot motivet fordi du jobber med så mye eiendom i 360-gradersbildet ditt. 

Men når du er i videoredigereren, må du jobbe gjennom å stille inn posisjonen til videorammen slik at den fungerer best for den endelige presentasjonen – panorering hit, zoome dit, og så videre ved å bruke nøkkelbilder-funksjonen. Jeg synes dette er mye enklere i en ikke-lineær videoredigerer som Premiere Pro. Men så igjen, jeg er en profesjonell videoredigerer. Kjørelengden din kan variere. Heldigvis er det et AI-alternativ i appen som akkurat er godt nok til å hjelpe med å sette sammen en første redigering. 

ZDNETs kjøpsråd

For $499, Insta360 X4 er et hendig, godt bygget kamera, men jeg tror det er noen ting du bør vurdere før du kjøper. For det første, hvilken type skaper er du? Hvis du er en skaper som er vant til å jobbe med speilløse kameraer på et stativ for A-roll og B-roll, så er X4 en flott løsning ettersom den lar deg ha alle disse opptakene innenfor én ramme. Bare trekk opptakene inn i en editor og begynn å klippe og blande opptakene for å fungere for deg.

Og hvis du er en skaper som leter etter et ekstra kamera, er X4 et flott alternativ på grunn av hvor kreativ du er kan konvertere 360-graders opptak, inkludert POV og drone-lignende skudd. Og det krever ikke en  Part 107-sertifisering. 

På den annen side, hvis du er en som meg som ikke driver med vlogging, er den eldre X3 modell, nå til rabattert pris, kan være den beste veien å gå.