Bank CIO: Vi trenger ikke AI-suster, vi trenger kritiske tenkere for å utfordre AI

0
17
-1471th Alexandr Dubynin/Getty Images

For noen dager siden leverte en ekspert i bransjen et skarpt innlegg mot et ledende IT-konsulentfirma, og uttalte at i stedet for å beholde tjenestene til dette selskapet for millioner av dollar, bare bruk ChatGPT gratis. 

Her er deres begrunnelse: Konsulentene vil ganske enkelt få svar eller råd fra ChatGPT uansett, så bare unngå tredjeparten og gå rett til ChatGPT.

Også: Mestre AI uten tekniske ferdigheter ? Hvorfor komplekse systemer krever mangfoldig læring

Det er en verdifull lærdom for alle som ansetter eller søker å bli ansatt for AI-intensive jobber, enten det er utviklere, konsulenter eller forretningsbrukere. Budskapet i denne kritikken er at alle, selv med begrensede eller utilstrekkelige ferdigheter, nå kan bruke AI for å komme videre, eller ser ut til å se ut som om de er på topp. På grunn av dette har spillefeltet blitt jevnet. Det trengs folk som kan gi perspektiv og kritisk tenkning til informasjonen og resultatene som AI gir.

Selv dyktige teknologer eller fageksperter kan falle i fellen med å stole for mye på AI for sine resultater, kontra sin egen ekspertise. 

Det er tankegangen hos Esquire Bank, som tilbyr spesialisert finansiering til advokatfirmaer — og ønsker folk som forstår virksomheten og hva AI kan gjøre for å fremme virksomheten. Jeg tok nylig kontakt med Kyall Mai, innovasjonssjef i Esquire Bank, på Salesforces New York-konferanse, som delte sine erfaringer og perspektiver på AI. 

Mai, som steg i gradene fra koder til mangefasettert CIO selv, argumenterer ikke for at AI kanskje er et av de mest verdifulle produktivitetsforbedrende verktøyene som har kommet. Men han er også bekymret for at å stole for mye på generativ AI – enten for innhold eller kode – vil redusere kvaliteten og skarpheten til folks tenkning. 

Også: Beyond programmering: AI skaper en ny generasjon jobbroller

“Vi innser at det å ha fantastiske hjerner og resultater ikke nødvendigvis er like bra som noen som er villig til å ha kritisk tenkning og gi sine egne perspektiver på hva AI og generativ AI gir deg tilbake i form av anbefalinger,”" han sier. “Vi vil at folk som har følelsesmessig og selvbevissthet skal gå, “hmm, dette føles ikke helt riktig, jeg er modig nok til å ha en samtale med noen, for å sørge for at det er et menneske i løkken .'"  

Esquire Bank omfavner begge sider av AI – generativ og prediktiv, ved å bruke Salesforce-verktøy. Den prediktive AI gir bankens beslutningstakere innsikt i “hvilke advokater som besøker nettstedet deres, og hjelper til med å tilpasse tjenester basert på disse besøkene”," sier Mai, hvis CIO-rolle omfatter både kundeengasjement så vel som IT-systemer.

Som en all-virtuell bank har Esquire mange av sine AI-systemer brukt på tvers av markedsføringsteam med en fusjon av generativt AI-levert innhold og back-end prediktive AI-algoritmer. "Opplevelsen er forskjellig for alle," sier Mai. “Så vi bruker AI til å forutsi hva det neste settet med innhold som leveres til dem skal være. De er basert på all analyse bak og i systemet for hva vi kan gjøre med det aktuelle prospektet."

Også: Generativ AI er teknologien IT føler mest press for å utnytte.

Da Mai jobbet tett med AI, oppdaget Mai en interessant vri i menneskets natur: Folk har en tendens til å se bort fra sin egen dømmekraft og flid når de blir avhengige av disse systemene. “Som et eksempel fant vi ut at noen mennesker blir late — de spør om noe, og så bestemmer de seg for, “ah det høres ut som en veldig god respons”,' og send den videre." 

Når Mai merker det nivået av overavhengighet av AI, “skal jeg marsjere dem inn på kontoret mitt og si “jeg betaler deg for perspektivet ditt, ikke en melding og et svar i AI som du kommer til å få meg å lese. Bare å ta resultatene og gi det tilbake til meg er ikke det jeg ser etter, jeg forventer din kritiske tanke."

Allikevel oppfordrer han sine teknologiteammedlemmer til å avlaste hverdagslige utviklingsoppgaver for å generative AI-verktøy og plattformer, og frigjør sin egen tid til å jobbe tettere med virksomheten. “Kodere finner ut at 60 prosent av tiden de brukte til å skrive var for administrativ kode som ikke nødvendigvis er banebrytende. AI kan gjøre det for dem, gjennom talemeldinger."

Også: Vil AI skade eller hjelpe arbeidere? Det er komplisert

Som et resultat ser han at “grensen mellom en klassisk koder og en forretningsanalytiker smelter mye mer sammen, fordi koderen ikke bruker en enorm sum tid på å gjøre ting som egentlig ikke er verdiskapende. Det betyr også at forretningsanalytikere kan bli programvareutviklere."

"Det kommer til å bli interessant når jeg kan sitte foran en plattform og si: 'jeg vil ha et system som gjør dette , dette, dette og dette,' og det gjør det."