6 måter Google kan gjøre Pixel Fold 2 om til min sammenleggbare drømmetelefon

0
14
Google Pixel Fold intern skjerm. Max Buondonno/ZDNET

Den originale Google Pixel Fold kom ut i fjor på selskapets I/O-utviklerkonferanse, etter år med rykter. Det var Googles første interne inntog i verden av sammenleggbare enheter og ga verden et glimt av hvordan selskapet så formfaktoren og egenskapene den burde ha.

Anmeldelse:& #xA0;Google Pixel Fold: Samsungs første store konkurrent kommer svingende ut

Den ble godt mottatt av anmeldere, selv om den hadde mange særheter. Jeg har hatt min vurderingsenhet i omtrent ni måneder, og det er definitivt min favoritt sammenleggbare telefon jeg har brukt ennå. Men jeg vet at det ikke er tilfelle for mange andre.

Det er flere ting jeg ønsker å se Google forbedre med den neste Pixel Fold, som ryktes å falle i tråd med selskapets flaggskiptelefonlinje og kalles “Pixel 9 Pro Fold”. Uansett hva navnet ender på, her er noen funksjoner, forbedringer og endringer jeg ønsker å se i neste versjon.

1. En litt høyere ytre skjerm

Google Pixel Fold ytre skjerm. Max Buondonno/ZDNET

Jeg skal være den første til å fortelle deg at jeg elsker Pixel Folds korte og kraftige ytre skjerm. Panelet på 5,8 tommer minner om den gode ol' dager før telefonene ble supersmale og høye. Alt føles litt ekstra romslig, spesielt tastaturet, som rett og slett er herlig å skrive på.

Også: 3 måter Samsung kan gjøre Galaxy Z Fold 6 om til min sammenleggbare drømmetelefon

Men den største fordelen med en høyere, smalere smarttelefon er den ekstra vertikale høyden du får for å rulle feeder og nettsteder. Pixel Fold er ikke på langt nær så høy som de fleste andre flaggskip, og når du sveiper gjennom Instagram eller leser en artikkel, blir det umiddelbart tydelig. Bilder og videoer blir kuttet av, du må rulle mye mer for å lese tekst, og du begynner å føle deg trang som et resultat.

Jeg sier ikke at Pixel Fold skal være like høy eller smal som Galaxy Z Fold 5, men kanskje noe sånt som OnePlus Open der den fortsatt er ganske bred, men merkbart høyere. Det ville være det beste stedet.

2. Et mindre heftig design

Tidene når du vil bruke Pixel Folds ytre skjerm kan bli smertefulle. Det er fordi telefonen veier et tonn sammenlignet med andre telefoner. Vi snakker 283 gram (9,98 oz), mens de fleste telefoner faller et sted mellom 180-240 gram (6,35-8,47 oz). Selv OnePlus Open (en telefon som er spesielt større enn Pixel Fold) er over 40 gram lettere.

Også: OnePlus' Aller første sammenleggbare gjør at Samsung og Googles ser utdaterte ut

Den ekstra bulken gjør det vanskelig å bruke Pixel Folds eksterne skjerm med én hånd, pinkyen din begynner å gjøre vondt etter kort tid, og alt du vil gjøre er å legge den fra deg. Jeg vil gjerne se Google barbere 30-40 gram av vekten sin; det ville friste meg langt mindre til å legge det fra meg.

3. Kameraer på flaggskipnivå

Google Pixel Fold-kameraene bruker den ytre skjermen som søker. Max Buondonno/ZDNET

En av grunnene til at jeg ikke bruker Pixel Fold som hovedtelefon er på grunn av kameraene. Det er ikke det at de er dårlige, men de er en rekke skritt bak de beste kameratelefonene fra Apple, Samsung og til og med Google selv.

Den originale Pixel Fold satt fast med kameraer som var mer i tråd med det du ville finne på telefoner i Pixel A-serien, siden Google ikke kunne passe de større, mer kapable sensorene til Pixel 7 Pro (den nyeste modellen før Pixel Fold lansert) i den. Googles HDR-algoritmer er fortsatt utmerkede og kan sparke ut flotte bilder og videoer til tross for at de har mindre imponerende maskinvare, men den faller flatt på noen få nøkkelområder som zoom, ultravid og lite lys.

< p>Også: Google Pixel 8 Pro-anmeldelse: Fem måneder senere, fortsatt AI-telefonen til å slå i 2024

Jeg skjønner at sammenleggbare telefoner ikke gir deg mye plass til å stappe inn avansert kameramaskinvare, men jeg håper Google kan finne ut hvordan du kan fikse det med neste versjon. Selv om de må gjøre telefonen litt tykkere, er jeg villig til å tåle det hvis det betyr at jeg kan zoome inn ytterligere eller fange ekstra detaljer i bildene mine.

4. Raskere lading

Hvorfor kommer en telefon på USD 1800 bare med 30 W lading?

Jeg mener, jeg stiller spørsmål ved hvorfor en hvilken som helst flaggskiptelefon bruker noe tregere enn 45W, men dette er en smarttelefon som koster nesten $2000 og det tar over en time å lade fra null til 100 prosent. Google har historisk sett hatt lavere ladehastigheter enn resten av bransjen, men jeg vil gjerne se selskapet snu det med den neste Pixel Fold-telefonen.

5. Forbedret holdbarhet

Delt skjerm på Pixel Fold Kerry Wan /ZDNET

Jeg vil gjerne se ekstra beskyttelse lagt til den interne foldeskjermen med neste Pixel Fold. Akkurat nå føles skjermen delikat og skjør, klar til å gå i stykker hvis du trykker for hardt ned på den eller du kommer i nærheten av en strand med små sandkorn som kan krype seg under OLED-en. 

Også: Jeg testet Lenovos bærbare datamaskin med to skjermer, og den forbedret produktiviteten min på dyptgripende måter

Jeg har ikke hatt noen problemer med skjermen under bruken min, men det er sannsynligvis fordi jeg nekter å ta den med hvor som helst som kan få den skadet, noe som ikke er hvordan en normal person bruker telefonen sin. Vannmotstanden er ganske anstendig ved IPX8, men jeg tror noen ekstra støv-/smussbeskyttelse ville blitt satt pris på av alle.

6. Flere programvaretriks

Google inkluderer en god del programvaretilpasninger for den unike maskinvaren til Pixel Fold, som en app-dokkingstasjon som forsvinner nederst på skjermen, multitasking på delt skjerm og dra-og-slipp. Med neste versjon vil jeg gjerne ha tilgang til en mer komplett pakke med programvaretriks for å dra nytte av den store sammenleggbare skjermen.

OnePlus har mestret dette med Open. Selskapets OxygenOS-skinn på toppen av Android inkluderer en rekke flotte funksjoner som lar deg multitaske som en proff. Fra Open Canvas (åpne tre apper samtidig og skyv dem over for å få tilgang til ytterligere tre) til Recents-mappen i dokken, Google kan ta noen notater fra OnePlus og implementere noen endringer i kjerneopplevelsen for Pixel.

Android 15 er satt til å optimalisere ting ytterligere for sammenleggbare enheter med funksjoner som en vedvarende oppgavelinje, nye sveipebevegelser og mer. Likevel ville det vært hyggelig å se Google utdype opplevelsen mer og gi brukerne flere muligheter for multitasking på sine sammenleggbare telefoner.

Ryktene sier at den neste Pixel Fold kommer enten denne måneden til Google I /O eller senere denne høsten sammen med Pixel 9-serien. Når det ender opp med å falle, følg med på ZDNET for dekning.