Instagrams nye algoritme vil belønne originalt innhold, straffe copycats

0
11
Instagram-hjul Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Instagram endrer hvordan algoritmen anbefaler innhold, og mindre, originalt innholdsskapere kommer til å dra mest nytte av det.

I lang tid har innholdsaggregatorer vært i stand til å nå publikum ved ganske enkelt å videresende innhold fra andre, ifølge et Instagram-innlegg som kunngjør endringene. Noen ganger tilskrives innholdet til skaperen, og noen ganger er det ikke; men disse aggregatorkontoene tilbyr sjelden en ny snurr, kommentarer eller ny versjon av innhold. 

Også: Meta ønsker å legge til AI-chatboten sin i søkefeltet på Instagram

Disse kontoene er i ferd med å få mye mindre rekkevidde.

For det første, sier Instagram, noe som kalles «direkte erstatning" blir implementert. Hvis nettstedet finner to deler med identisk innhold, vil det prøve å finne den originale plakaten og vise det til et bredere publikum i stedet for aggregatorens versjon. Innlegget vil ha en etikett som knytter kopien til originalen. Aggregatorer vil fortsatt kunne nå kontoene som følger dem, men har kanskje ikke så stor rekkevidde utover det.

Nettstedet innrømmer at det kanskje ikke alltid er i stand til å finne den originale plakaten – si, hvis noe først ble lagt ut på en annen plattform. Men over tid vil originale skapere se en fordel. 

For det andre vil aggregatorer bli fjernet fra anbefalingene hvis de gjentatte ganger deler uoriginalt innhold. "Jeg anbefaler at du leter etter måter å gjøre innhold til ditt eget, slik at du kan fortsette å bli anbefalt til folk som ikke følger deg," sa Adam Mosseri, sjef for Instagram.

The Verge siterte spesifikke tall, og la merke til at kontoer som deler innhold de ikke opprettet mer enn 10 ganger på 30 dager, ville slutte å bli anbefalt.

Også: Yelps nye AI-assistent kan hjelpe deg med å finne tjenesteproffer for alle vårprosjektene dine

Selvfølgelig er en stor bekymring for skapere hvordan Instagram implementerer denne policyen. Hvis AI er ansvarlig for å finne aggregatorkontoer, hvor sannsynlig er det at vanlige skapere får kontoene sine feilaktig flagget og blokkert?

Det kommer endringer også. Også ifølge The Verge vil Instagram Reels også få en oppdatering som hjelper mindre kontoer. Tidligere betydde stort følgere nesten alltid en stor rekkevidde. Nå vil Reels gå gjennom en rekke tester. Et lite publikum vil se innholdet først, enten de følger skaperen eller ikke. Instagram vil vise hjulene med den beste ytelsen fra den første gruppen til et bredere publikum, og prosessen vil fortsette.

Disse endringene forventes å rulle ut i løpet av de kommende månedene.