Møt Amazon Q, AI-assistenten som genererer apper for deg

0
19

Amazon Q Amazon

Amazon Web Services (AWS) har lenge tilbudt  generative AI løsninger innenfor sine bedriftstilbud for å optimalisere den daglige forretningsdriften. I dag har AWS lagt til disse tilbudene med den generelle tilgjengeligheten til sin AI-assistent Amazon Q. 

Også: Disse 3 Gemini-oppgraderingene vil hjelpe deg å få mer ut av AI-assistent

AWS annonserte først Amazon Q i november i fjor; tirsdag gjorde selskapet den AI-drevne assistenten generelt tilgjengelig for utviklere og bedrifter, og avduket også andre fordeler som gratis kurs om bruk av AI-assistenten og en ny Amazon Q-funksjon i forhåndsvisning. 

Amazon Q ble designet for å fungere som en sikker AI-assistent for bedrifter, i stand til å utnytte interne data og utføre tekniske oppgaver som koding, feilsøking, flertrinnsplanlegging og resonnement for å hjelpe utviklere med å optimalisere arbeidsflytene sine, samt hjelpe ansatte med å få svar på spørsmål på tvers av forretningsdata, ifølge utgivelsen. 

"Amazon Q er den mest kapable generative AI-drevne assistenten som er tilgjengelig i dag med bransjeledende nøyaktighet, avanserte agentfunksjoner og klassens beste sikkerhet som hjelper utviklere til å bli mer produktive og hjelper forretningsbrukere å akselerere beslutningstaking," sa Swami Sivasubramanian, VP for AI og data hos AWS. 

AWS tilbyr assistenten i flere formater: Amazon Q Developer og Amazon Q Business, som er generelt tilgjengelige i dag, og en ny Amazon Q App-funksjon, som er tilgjengelig i forhåndsvisning. 

Dessuten: Du bør tenke nytt om å bruke AI-genererte bilder hvis du driver med tillitsskapende virksomhet

Amazon Q Developer kan hjelpe utviklere med å bruke mindre tid på “kodingsmøkken” og mer tid til oppgaver på høyere nivå, for eksempel faktisk koding. I følge utgivelsen bruker utviklere i dag 30 % eller mindre av tiden sin på koding og resten av tiden på kjedelige oppgaver – oppgaver som Amazon Q kan hjelpe med. 

Amazon hevder at Q kan hjelpe disse utviklerne og IT-fagfolkene med alle oppgavene deres, “fra koding, testing og oppgradering av applikasjoner, til feilsøking, utføring av sikkerhetsskanning og -rettinger og optimalisering av AWS-ressurser.”

På den annen side oppnår Amazon Q Business et annet formål, ved å hjelpe organisasjoner med å konsolidere sine enorme datamengder med generativ AI i ett lettsøkt senter, noe som gjør det enklere for ansatte å få tilgang til viktige organisasjonsdata. Med Q Business kan brukere få tilgang til sammendrag, svar på spørsmål og innhold basert på bedriftsdata med enkle tekstmeldinger. 

Amazon Q er også tilgjengelig i Amazon QuickSight, Amazons Business Intelligence ( BI), som gir forretningsanalytikere muligheten til å bygge BI-dashboard ved bruk av naturlig språk på få minutter, ifølge utgivelsen. 

Også: NIST lanserer et program for å benchmarke generativ AI-teknologi og identifisere AI-generert innhold

Til slutt, Amazon Q-apper, en ny funksjon i forhåndsvisning som finnes i Amazon Q Business, gjør det mulig for ansatte å bygge sine egne generative AI-applikasjoner ved bruk av naturlig språk, noe som betyr at de ikke' ikke trenger noen tidligere erfaring med koding. I stedet er alt de trenger å gjøre å beskrive appen de vil ha, og Q-apper vil generere den. 

For å hjelpe brukere med å lære hvordan de kan dra nytte av Amazon Q, avduket selskapet også to gratis , digitale kurs i eget tempo: Amazon Q Introduction og Amazon Q Business Getting Started. Hvis du vil lære mer, publiserte AWS også et grundig blogginnlegg på Amazon Q Business and Developer.