OneDrives frakoblede modus lar deg nå jobbe med filene dine, selv i det store

0
11
boonies-hut-swamp karolinapatryk/Getty Images

Microsoft har lagt til en ny OneDrive-funksjon for å hjelpe deg med å få tilgang til og administrere mappene og filene dine uten internettforbindelse. Beskrevet i et blogginnlegg på mandag av Andrey Espipov, en hovedproduktsjef for OneDrive, støtter den nye frakoblede modusen OneDrive for nettet, men foreløpig bare for Microsoft 365 arbeid og  xA0;skolekontoer. Hvis du har en personlig OneDrive-konto, må du fortsette å vente.

Frakoblet-funksjonen lar deg merke spesifikke mapper og filer som tilgjengelige for frakoblet tilgang, og deretter åpne og redigere slike filer fra  OneDrive-nettstedet via deres opprinnelige applikasjoner. Eventuelle endringer du gjør i disse filene mens du er frakoblet, synkroniseres når du er tilbake på nett.

Også: Hvordan dra nytte av Microsoft OneDrive i Windows 11

Tidligere kunne du merke OneDrive-mapper og -filer som tilgjengelige online eller frakoblet bare gjennom Filutforsker i Windows eller Finder på MacOS. Med dette nye alternativet kan du imidlertid merke filene du vil ha tilgang til offline direkte på OneDrives nettsted.

I frakoblet modus kan du se mappene og filene dine med metadata som fileier, størrelse, nylig aktivitet og sist tilgang til dato. Du kan få tilgang til nøkkelseksjoner og visninger i OneDrive på nettet, inkludert Hjem, Mine filer, Delt, Favoritter, Personer og Møte. I Mine filer-visningen kan du gi nytt navn, sortere, kopiere og flytte filene dine. Igjen, alle endringer du gjør offline synkroniseres når du er tilkoblet igjen.

OneDrives nye frakoblede modus Microsoft

Selv om jeg jobber med alle OneDrive-filene mine direkte på PC-en min, kan du kan velge å jobbe med dem på nettet. En frakoblet modus for OneDrive for nettet lar deg få tilgang til mappene og filene dine hvis du er på veien, i luften eller på et annet sted der internettforbindelsen er ustabil eller ikke-eksisterende.

Så hvordan fungerer frakoblet modus til og med?

OneDrive-appen bruker enhetens lokale lagringsplass til å lagre en hurtigbuffer med bestemt filinformasjon, for eksempel navn, størrelse og forfatter. Bufferen lar deg ikke bare få tilgang til filene dine offline, men øker ytelsen sammenlignet med å koble til nettstedet. Forbedringen er spesielt betydelig hvis du jobber med hundrevis av filer, ifølge Espipov.

Selv om du har riktig type OneDrive-konto, kan det hende du må vente noen dager ettersom frakoblet modus har har akkurat begynt å rulle ut. 

Slik kommer du i gang. Sørg for at du kjører den nyeste versjonen av OneDrive på din Windows-PC eller Mac. Logg på OneDrive via Microsoft Edge eller Google Chrome, og siden vil automatisk sette opp offline-modus. Du kan deretter merke mappene og filene du vil ha tilgjengelig offline. Neste gang du er frakoblet, bør du kunne få tilgang til OneDrive gjennom nettleseren din og fortsatt jobbe med de merkede filene dine.