Operas Aria chatbot kan nå generere bilder og lese svarene høyt for deg

0
11
Et bilde av en pingvin i verdensrommet tegnet av Ari Opera&apos.; Jack Wallen/ZDNET

Opera kunngjorde mandag at du nå kan be nettleserens Aria chatbot om å tegne bilder og til og med lese tekstsvar høyt for deg, hvis du er ok med å bruke Operas utviklerutgave.

Den nye bildegenereringsfunksjonen krever ikke at du gjør noe spesielt når du blir bedt om det – bare skriv inn det du vil at Aria skal generere, så gjør den det. Hvis du for eksempel vil ha et bilde av en katt som sykler, skriver du bare “Tegn meg et bilde av en katt som sykler.” Aria vil raskt presentere deg et slikt bilde.

Du kan deretter kopiere bildet til utklippstavlen, men merk at det kopierte bildet også vil inneholde en svart ramme, ledeteksten, profilikonet ditt, Aria-ikonet , og ordene OPERA – ARIA AI nederst. For å unngå alt dette kan du høyreklikke på bildet og velge Lagre som, som vil lagre bare det genererte bildet.

Også: Opera Workspaces er perfeksjon for faneadministrasjon

Jeg har lagt merke til at Regen-knappen (som skal generere et nytt bilde basert på søket ditt) ikke fungerer. Etter å ha klikket på Regen, svarer Aria merkelig nok med: “Jeg kan ikke tegne bilder siden jeg er en tekstbasert AI-assistent. Jeg kan imidlertid beskrive hvordan det kan se ut for deg."

Jeg antar at dette er fordi funksjonen fortsatt er under utvikling.

For å få Aria til å lese opp svarene dine høyt, la chatboten generere et svar og klikk deretter på høyttalerikonet. Hvis du bruker Aria fra sidefeltet, er høyttalerikonet i øvre høyre hjørne av svaret, mens hvis du bruker Ctrl+/(Cmd+/på MacOS), er ikonet nederst i høyre hjørne av svaret. Når Aria resiterer utgangen, kan du sette den på pause ved å trykke på pauseknappen eller få den til å starte fra begynnelsen ved å klikke på høyttalerikonet igjen.

For å prøve en av disse funksjonene, installer Opera Developer Edition for ditt valgte operativsystem.