5 funksjoner jeg skulle ønske Android ville låne fra iOS

0
11
Google Android-logo Kerry Wan/ZDNET

Jeg har brukt Android siden versjon 1.5. For det meste har reisen vært jevn og uten større svikt. Jada, det har vært problemer, men disse bekymringene ble håndtert enkelt. Og for å være ærlig, det er ingen måte jeg ville bytte til en iPhone fordi jeg setter for mye pris på Androids fleksibilitet.

Også: Trenger du en nyhetsapp? Her er mine topp 5 på tvers av Android, Linux og iOS

Det er imidlertid noen funksjoner jeg gjerne vil se Google låne fra iOS. Jeg har kommet opp med fem, men jeg har vanskelig for å tenke på andre iOS-funksjoner som kan forbedre Android.

Uten videre, la oss dykke ned og se hva iOS har som Android har ;t.

1. Appsikkerhet

Jeg vil ikke si at Apple har monopol på IT-sikkerhet, men selskapet har en god merittliste. Mens iOS fokuserer mer på programvaresikkerhet, deler Android forskjellen mellom maskinvare og sikkerhet. Jeg føler at tilnærmingen betyr at Android må gjøre opp i maskinvare det den mangler i programvare. På grunn av dette gapet kommer mer ondsinnet kode inn i Google Play Store enn Apple App Store. Med de fleste brukere over hele verden som går først til mobilen (over stasjonære eller bærbare datamaskiner), må sikkerheten stå i sentrum. For det formål ville det være flott om Android hadde nivået for kontroll i Google Play Store som iOS har i Apple App Store.

Også: Googles siste prosjekt kan bidra til å beskytte deg mot tyveri av informasjonskapsler

For å være tydelig, jeg sier ikke at Android er usikkert. Det er det ikke. Du bør ha det bra hvis du ikke installerer apper utenfor Google Play-butikken eller tilfeldige apper med upålitelige utviklere. I alle årene jeg brukte Android, har jeg aldri hatt noe skadelig programvare eller løsepengevare på en telefon. Men igjen, jeg installerer bare appene jeg trenger.

2. Desktop-til-telefon-integrasjon

Denne funksjonen er smertelig åpenbar. iPhones har fantastisk integrasjon med MacOS stasjonære og bærbare datamaskiner, mens Android-enheter ikke har det. 

Nå forstår jeg hvorfor denne integrasjonen er så utfordrende for Android. Det innebygde økosystemet til iPhones gjør det enkelt for Apple å utvikle funksjoner som lar iOS og MacOS integreres sømløst. Android, derimot, gjør det ikke. Android-brukere strekker seg langt for å få sine mobile enheter til å synkronisere med sine mindre mobile motparter. Mange gidder ikke engang å prøve å koble telefonene til skrivebordet – og det er forståelig. 

Også: Hvordan lage Android-rutiner

Dessverre kan jeg ikke forestille meg at Google noen gang vil finne en løsning på dette problemet, annet enn dens fortsatte avhengighet av skyen. I mellomtiden må vi være avhengige av tredjepartsapper som KDE Connect eller GNOME Shell-utvidelsen, GSConnect. Problemet med disse løsningene er at de ikke er enkle nok for alle brukere.

3. Det generelle utseendet

Hvis det er én ting som iOS har over Android, er det utseendet. Og jeg snakker ikke bare om maskinvaren (som Apple gjør en spektakulær jobb med). Selv om iPhone-hjemmeskjermen har en tendens til å bli overfylt med appstartere (jeg hater det), er iOS GUI vakker. Sløringseffekten er flott og animasjonene er utrolig jevne. 

Også: Hvordan sette opp en ny Android-telefon

Android har nesten ikke det generelle utseendet til iOS og vil sannsynligvis aldri gjøre det. Når jeg ser på Android, synes jeg alltid det er for utilitaristisk. På den annen side handler iOS om kunst. Google bør være mer oppmerksom på hva Apple gjør innen design fordi det blir blåst opp av vannet.

4. Ytelse

Fordi iOS har overlegen RAM-administrasjon, kan iPhones gjøre mer med mindre. For at Android skal holde tritt med iOS, er systemet avhengig av mer maskinvare (mer RAM). Denne situasjonen er til og med sant med Googles nye Tensor-brikker. iOS-apper er også direkte kompilert til innebygd kode, som er langt mer effektivt (og bruker mindre RAM). Til slutt er iOS langt mer restriktiv for bakgrunnsapper, så du har færre apper som bruker ressurser. Resultatet er at en iPhone alltid vil overgå en Android-telefon som bruker lignende maskinvare. 

5. AirTags

AirTags er en fantastisk følgesvenn for din iPhone fordi de sikrer at du ikke mister ting. Ta for eksempel bagasje. Plasser en AirTag på kofferten din, og du vil alltid kunne finne den på en travel flyplass. Android har ikke noe tilsvarende. Visst, Google har nylig utvidet sin Find My Device-tjeneste, men det er et problem å finne produkter som ligner på AirTags som fungerer med Android. 

Det nærmeste alternativet er Tile, som fungerer med Android , iOS og smarthjemenheter. Disse enhetene fungerer og har en langt større rekkevidde enn AirTags (250 fot vs 100 fot). AirTags er imidlertid langt mer pålitelige enn Tiles. AirTags er også mer nøyaktige enn Tiles, og AirTags har et stort nettverk av enheter, så du finner varene dine mye raskere. Den gode nyheten er at Tile ga ut et produkt som støtter Ultra Wide Band, så forhåpentligvis (over tid) vil gapet mellom nøyaktighet og pålitelighet krympe.

Jeg bytter ikke til iOS. Det vil aldri skje fordi Androids fleksibilitet blåser iOS ut av vannet (og fleksibilitet er viktig for meg). Men jeg respekterer hvor godt iPhones presterer, ser ut og integreres.