Walmart legger ned alle sine helseklinikker. Her er noen alternativer

0
12
lege-pasient= Jacob Wackerhausen/Getty Images

Walmart har bestemt seg for å komme seg ut av medisinsk klinikkvirksomhet etter år med argumenterer for at det kan forstyrre helsevesenet.

Tirsdag kunngjorde Walmart at forhandleren av store bokser vil stenge alle Walmart Health-klinikker som de driver i fem stater. Selskapet planlegger å stenge Walmart Health-sentre i løpet av de neste 90 dagene for å gi pasienter muligheten til å finne andre leverandører i løpet av de neste tre månedene. Walmart Health-leverandører vil fortsatt være tilgjengelige for å se eksisterende pasienter mens klinikkene forblir åpne.

“Beslutningen om å stenge alle 51 helsesentre i fem stater og legge ned det virtuelle omsorgstilbudet var ikke lett,”" Walmart sa i en uttalelse. “Vi forstår at denne endringen påvirker livene — pasientene som mottar omsorg, medarbeiderne og leverandørene som gir omsorg og lokalsamfunnene som støttet oss underveis.”

Også: Hvorfor Amazon' s push inn i helsevesenet kan være det viktigste prosjektet til nå

Walmart lanserte sine Walmart Health-klinikker i 2019, og lovet å gjenoppfinne det amerikanske helsevesenet. Walmart Health ble designet for å levere rimeligere, men fortsatt høykvalitets helsetjenester, og tilby pasienter et alternativ til tradisjonelle legekontorer.

Walmarts beslutning om å stenge klinikkene sine er en overraskelse. For bare en måned siden kunngjorde Walmart sin helsevirksomhet og sa at den planla å doble størrelsen på klinikkene den driver og ville åpne 22 nye lokasjoner bare i 2024.

Mens Walmart ikke forklarte den raske endringen i hjertet, sa selskapet at forretningsmodellen ikke var “bærekraftig”. og klinikkene hadde vanskelig for å oppnå lønnsomhet. "Dette er en vanskelig avgjørelse, og i likhet med andre skaper det utfordrende refusjonsmiljøet og de eskalerende driftskostnadene mangel på lønnsomhet som gjør omsorgsvirksomheten uholdbar for oss på dette tidspunktet," Walmart sa i en uttalelse.

Også: Disse 7 teknologiproduktene hjalp oss med å finne indre ro

Allikevel kommer ikke Walmart helt ut av helsevesenet: selskapet vil driver fortsatt sine nesten 4600 apotek og nesten 3000 synssentre over hele USA.    

Hvis du imidlertid søker helsetjenester, må du gå andre steder. Dessverre er utsiktene dine for å finne en Walmart Health-lignende opplevelse dystrere enn noen gang.

I mars kunngjorde for eksempel Walgreens at 160 VillageMD-klinikker ville stenge på grunn av dårlig ytelse. Walgreens er majoritetsaksjonær i VillageMD og investerte mer enn 6 milliarder dollar i selskapet med utsiktene til rimeligere helsetjenester.

Deretter har CVS Health drevet sine egne MinuteClinic-lokasjoner, med operasjoner i bare en håndfull stater, men de er på ingen måte allestedsnærværende. I mellomtiden er Amazon den mest positive på lavkostmarkedet for helsetjenester etter å ha avsluttet sin avtale på 3,9 milliarder dollar for å kjøpe primærhelsetjenesteleverandøren One Medical i februar 2023. Denne helsetjenesteleverandøren driver nå mer enn 125 lokasjoner over hele landet.

I tillegg til store merkevarer, opererer også en håndfull startups og ikke-for-profitt i området. Kaiser Permanente avsluttet oppkjøpet av Geisinger Health i april 2024 for å hoppe inn i det verdibaserte helsevesenet. Selskapet ga raskt nytt navn til tjenesten Risant Health og driver den som en ideell organisasjon for å bane vei for forbedret primærhelse. 

På oppstartsfronten, selskaper som Carbon Health, Oak Street Health, Rezilient Health , og Tia tilbyr alle primærhelsetjenester til pasienter. Med ustabil tilgjengelighet pleier imidlertid ikke disse startupene å ha samme skala som de som drives av store selskaper.