Denne ChatGPT-oppdateringen løste et av mine største produktivitetsproblemer med AI-chatboten

0
16
Midlertidig Chat ChatGPT Sabrina Ortiz/ZDNET

Generative AI-modeller som ChatGPT utnytter brukerinndata for å forbedre modellene deres ytterligere og bli smartere. Fra og med april 2023, hvis du ønsker å velge bort ChatGPT ved å bruke dataene dine til å trene modellene, må du ofre tilgangen til chatteloggen din – til nå. 

Også: Du kan tjene store penger på AI – men bare hvis folk stoler på dataene dine

Tirsdag kunngjorde OpenAI at de oppdaterer datakontrollene for ChatGPT gratis- og Plus-brukere, slik at de kan se chatloggen deres selv om de har valgt bort opplæring for modellforbedring. 

Denne oppgraderingen er en stor arbeidsflytgevinst for brukere som prioriterer personvern fordi de fortsatt kan nyte fordelene ved å ha en chat-historikk, for eksempel å kunne gå tilbake til tidligere samtaler, fortsett å chatte, eller bruk det som inspirasjon for andre chatter, samtidig som du kan være trygg på at innspillene deres ikke vil bli brukt til å trene modellen videre. 

For eksempel, ved flere anledninger, mistet jeg tilgangen til originale oppskrifter jeg hadde ChatGPT til å generere basert på tilfeldige ingredienser i kjøleskapet mitt, som jeg gjerne ville ha gjenskapt senere. Nå trenger jeg ikke lenger å bekymre meg for å miste nyttig informasjon til avgrunnen for å beskytte dataene mine.

OpenAI deler funksjonen er tilgjengelig på nettversjonen nå og vil snart være tilgjengelig på mobil. Brukere' tidligere valg for modellforbedring vil bli beholdt som de var; brukere kan imidlertid endre dette valget ved å gå til Innstillinger > Datakontroller > Modellforbedring og slå den på eller av. 

OpenAI introduserte også en annen funksjon kalt Temporary Chat for brukere som fortsatt foretrekker å ikke ha chattene lagret i chatteloggen selv om modellforbedringen er slått av.

Også: Rabbits første R1-programvareoppdatering løste mitt største problem med AI-dingsen

I likhet med surfing i inkognitomodus, med midlertidig Chat-brukere kan ha engangssamtaler som ikke vises i chat-loggen eller brukes til å trene modellene videre. For å starte en midlertidig chat, klikker brukere på rullegardinmenyen øverst til høyre der det står “ChatGPT” og merk av for midlertidig chat-alternativet. 

Denne oppdateringen følger OpenAIs utvidelse av 'minnet' funksjon til alle ChatGPT Plus-abonnenter på mandag, noe som gjør det mulig for ChatGPT å huske all brukerlevert innsikt eller informasjon som kan vise seg å være nyttig når du skal formulere fremtidige svar.