Favorittsangene dine kommer tilbake til TikTok når Universal avgjør royaltytvisten

0
21
tiktokhqgetty Bloomberg/Getty Images

TikTok og Universal Music Group har avsluttet en tre måneder lang tvist, som betyr sanger fra verdens Det største musikkselskapet vil snart være tilgjengelig igjen på den sosiale medieplattformen.

Også: TikTok lanserer en Notes-app for å slå Instagram ved bildedeling… ved hjelp av tekst

Det oppsto problemer i februar da UMG ikke klarte å komme til enighet med TikTok om to hovedspørsmål: hvordan TikTok håndterte royalties for sangene som ble brukt på appen og hvordan TikTok kontrollerte uautorisert AI-reproduksjon av kjente stemmer. TikTok tok til motmæle og skyldte på UMG, og sa at etiketten satte “sin egen grådighet over interessene til artistene og låtskriverne deres…TikTok har vært i stand til å nå “artist-first”. avtaler med alle andre etiketter og utgivere."

Som et resultat trakk UMG musikken fra TikTok, som dempet millioner av videoer.

Listen over fjernede sanger inkluderer titler fra noen av de største navnene innen musikk, som Taylor Swift, Drake, Billie Eilish, Bad Bunny, Harry Styles, U2, Coldplay og flere.

De to partiene har siden kommet til en avtale som bringer UMG-musikk tilbake til TikTok.

En pressemelding fra TikTok forklarte at den nye avtalen ikke bare gir mer penger til UMG-låtskrivere og -artister, den åpner døren for nye inntektsmuligheter og adresserer bekymringer rundt generativ AI.

TikTok sier at de nye metodene for inntektsgenerering inkluderer forbedringer i "Legg til i musikkappen" en funksjon som gjør det mulig for brukere å legge til en sang til deres favorittstrømmetjeneste; forbedret data og analyser; og integrerte billettmuligheter. 

Også: Hvordan AI bidro til å få musikken min på alle de store strømmetjenestene

I tillegg vil TikTok fungere med UMG for å “beskytte menneskelig kunstnerskap” i forhold til AI "og økonomien som strømmer til disse artistene og låtskriverne." AI-generert innhold forsvinner ikke, sa Ole Obermann, TikToks globale sjef for forretningsutvikling for musikk, og la merke til at selskapet vil jobbe for å sikre at det bruker AI på en ansvarlig måte “for å muliggjøre en ny æra av musikalsk kreativitet.” ;

TikTok, som for tiden er involvert i en juridisk kamp som potensielt kan forby det i USA, sier at de forplikter seg til å fjerne uautorisert AI-generert musikk fra plattformen sin, samt utvikle nye verktøy for å forbedre artistattribusjonen .

TikTok fungerer "raskt," står det for å returnere UMGs musikk til plattformen.