Fem grunner til at e-post aldri vil dø

0
20
Gmail-e-postklient. Jack Wallen/ZDNET

Mitt valg av kommunikasjonsteknologi ser slik ut:

    Telefonsamtaler til familie og nærmeste vennerE-poster til forretnings- og sekundære medlemmer av kretsen min Chat for alle andre

Den tilnærmingen kan få meg til å virke som en dinosaur, men jeg liker den personlige forbindelsen til en telefonsamtale. Og når en samtale ikke er et alternativ, er e-post et nært sekund. Med e-post kan jeg kommunisere på mine vilkår og vet at avsenderen ikke vil ha noen problemer med å lese korrespondansen min. E-poster har få begrensninger, har eksistert siden datamaskinens tidligste dager, og vil forbli i spill til lenge etter at jeg har sluppet av denne dødelige spolen.

Også: Slik krypterer du e-posten din ( og hvorfor du bør)

Hvis du ikke kjøper det jeg sier, la meg se om jeg kan overbevise deg om hvorfor e-post alltid vil være en del av ligningen.

1. Langtidsarkivet

En av de mest frustrerende aspektene ved chat-basert kommunikasjon er å finne informasjon. Jeg har brukt mye mer tid enn jeg vil huske på å rulle gjennom en chattråd for å finne en URL for noe jeg trenger. Det er frustrerende. Du kan ikke søke i disse trådene eller organisere dem. Du må leve med begrensningene – og den tilnærmingen vil aldri passe mine behov. 

Også: Hvordan bruke AI til å skrive e-post i BlueMail

Med e-post kan jeg organisere, arkivere, søke og vite at denne kommunikasjonen alltid vil være i innboksen min (eller hierarkiet av mapper jeg bruker) for å gi meg rask tilgang til informasjon – ingen undergangsrulling nødvendig. For én IMAP-konto har jeg arkiver som dateres 10 år tilbake. Tenk deg å måtte søke i en chattråd så langt tilbake.

2. Det faktum at det er overalt

E-post er ikke bare henvist til sosiale kretser – det er overalt, inkludert bedrifter, ideelle organisasjoner, familier, venner, bekjente, klienter, kunder og over hele verden. Du kan bruke e-post til å kommunisere med støttepersonell, naboen din, en klient, noen på den andre siden av verden og mer. Det er over 7,9 milliarder e-postkontoer over hele verden (per 2023), ifølge Vennage.

E-post brukes til e-postlister (jeg har en som forfatter), produktoppdateringer, nyheter og varsler, og omtrent alt annet. På grunn av sin allestedsnærværende, e-post vil ikke gå noen steder snart. Kan du forestille deg om e-post plutselig forsvant? Millioner av mennesker ville finne seg selv på et tap og måtte henvende seg til sosiale medier for å kommunisere (akk!).

3. Det lange og korte av det

En av mine favorittaspekter ved e-post er at den kan være så lang eller kort som nødvendig for å kommunisere en idé, tanke eller følelse. Jeg kan sende en e-post med ett ord eller en fortelling i novellelengde, og det vil gjøre det til mottakeren uten problemer. Når jeg sender ordrike e-poster, vet jeg at mottakeren kan ta alt inn slik de vil. E-poster kan leses fra et skrivebord, en app, en klient eller nettet. De kan skrives ut, konverteres til PDF, gjøres om til en oppgaveliste eller omtrent alt du trenger. 

Også: De beste e-postvertstjenestene for å beskytte dataene dine

Det spiller ingen rolle hvor lang en e-post er. Så lenge mottakeren er villig til å bruke tid på å lese den, kan de gjøre det med letthet. Jeg har ved flere anledninger måttet lese lange chatter. Når jeg går gjennom de utvidede avsnittene, sender avsenderen meg noe annet, og skifter automatisk tråden slik at den nye meldingen er rett foran. Jeg blar så opp igjen, finner hvor jeg var i tråden og fortsetter å lese. Skyll, vask, gjenta. Nei takk.

4. Mangelen på «liker»

Det fine med e-post er at den ikke bryr seg om algoritmer, aksept, liker, misliker, svar, interaksjoner eller noen av tingene som driver sosiale medier. E-post handler om én ting – kommunikasjon. Den mangelen på likes er trøstende. Jeg trenger ikke å bekymre meg for at e-posten min vil gå ubemerket hen fordi den offentlige opinionsdomstolen har ansett den som uverdig. I stedet forblir den e-posten i mottakerens innboks til de velger å lese den. Hver e-post kommer i innboksen min på samme måte. Og med mindre jeg merker noe som viktig, er alle e-poster like.

5. Fleksibiliteten

En e-post kan ligge i innboksen min i flere dager uten å bli lest. Jeg kan imidlertid klikke på en knapp for å se bare uleste meldinger, og e-posten er tilgjengelig. Eller jeg kan lese en e-post og svare når det passer meg. Med mindre en e-post har en embargo eller noen ber om informasjon i tide, er det ingen hast og ingen bekymring for at en e-post vil forsvinne i et hav av mennesker som lever sitt beste liv. Jeg kan til og med slumre e-poster, så de dukker opp senere for å insistere på at jeg gir dem oppmerksomheten deres. Chatter er i mellomtiden styrt av tid og tilbyr ikke den samme fleksibiliteten.

Også: Dette er Linux-e-postklienten jeg har håpet på< /p>

Listen ovenfor nevner ikke at bedrifter bruker og er avhengige av e-post. Bare denne grunnen sikrer e-postens fremtredende plass. Vi kan alle være enige om at e-post ikke kommer hvor som helst snart.