Microsoft ønsker å bevæpne 2,5 millioner mennesker i Asean med AI-ferdigheter

0
17
fallende sky med 66 imaginima/Getty Images

Microsoft har avduket planer for å øke evnene til kunstig intelligens (AI) på tvers av fem Sørøst-asiatiske markeder , med mål om å trene 2,5 millioner mennesker innen 2025. 

Initiativene vil bli tilrettelagt gjennom partnerskap med myndigheter så vel som ideelle og kommersielle organisasjoner, sa den amerikanske skyleverandøren tirsdag. Disse tiltakene tar sikte på å legge til 2,5 millioner mennesker til en "AI-klar" talentpool som er en del av Asean Digital Masterplan 2025, sa Microsoft, og la til at ferdighetsinitiativene vil bli implementert i fem ASEAN-medlemsstater (Association of Southeast Asian Nations): Indonesia, Malaysia, Thailand, Vietnam og Filippinene.&#xA0 ;

Også: De beste gratis AI-kursene

På spørsmål om å utdype, nektet Microsoft å gi detaljer om investeringene eller midlene de setter til side for å forenkle planene sine. I stedet pekte den ZDNET på de fire nøkkelområdene deres kompetanseinitiativer vil fokusere på, som inkluderer å tette cybersikkerhetstalentgapet og øke utviklerne' AI-ferdigheter.

Disse initiativene vil kjøre sammen med andre ordninger, for eksempel Microsofts Ready4AI&Security-program, som tar sikte på å trene 15 000 ungdommer i Indonesia og Malaysia, med vekt på muligheter for kvinner til å bygge karrierer innen cybersikkerhet. Programmet inkluderer tilgang til Microsofts sikkerhetsopplæring og sertifiseringer. 

Også: Vil du jobbe med AI? Slik snur du karrieren din i 5 trinn

Med Asia-Stillehavsregionen som står overfor et gap på cybersikkerhetskompetanse på 2,7 millioner mennesker i fjor, sa Microsoft at AI-drevne sikkerhetsfunksjoner er stadig mer nødvendige for å bekjempe moderne -dagers cybertrusler. 

Teknologifirmaet sa at yrkesinstitusjoner også er kritiske for å gi praktisk opplæring for bransjefokuserte roller. Den håper å styrke regionens yrkesutdanningssystemer med AI-ferdigheter via et samarbeid mellom Asean Foundation og utdanningsdepartementer i de 10 ASean-medlemslandene. Dette tiltaket anslås å komme 644 000 yrkesfagstudenter til gode, sa Microsoft. 

Microsoft planlegger også å utvide sitt partnerskap med FNs utviklingsprogram Asia Pacific og tilby 570 000 ungdommer fra undertjente samfunn tilgang til AI-opplæring for å forbedre deres ansettelsesevne.

Opplæring av ASEAN-ungdom i AI er et "hovedtrinn" som er på linje med regionens digitale masterplan for 2025, sa Piti Srisangnam, Asean Foundations administrerende direktør. Å fremme et bærekraftig digitalt talentøkosystem vil også bidra betydelig til regionens utvikling, la Srisangnam til. 

Også: Har du 10 timer? IBM vil lære deg grunnleggende AI – gratis

"Å investere i AI-ferdigheter er å investere i en fremtid der økonomisk vekst er inkluderende, og gir alle en sjanse til å bidra og dra nytte av det," sa Andrea Della Mattea, Microsofts ASEAN-president. “Med en solid pool av talenter som er dyktige i forstyrrende teknologier, er Asean godt posisjonert for det globale teknologikappløpet.”" 

Den amerikanske skyleverandøren avslørte onsdag også planer for en ny datasenterregion i Thailand, som en del av arbeidet med å bygge opp markedets sky- og AI-infrastruktur og gi AI-kompetansemuligheter for mer enn 100 000 mennesker. < /p>

Microsoft sa at AI anslås å tilføre nesten 1 billion dollar til Sørøst-Asias bruttonasjonalprodukt innen 2030, med henvisning til forskning fra Kearney. Thailand forventes å stå for 117 milliarder dollar av dette tallet. 

"Thailand har en utrolig mulighet til å bygge en digital-første, AI-drevet fremtid," sa Microsofts styreformann og administrerende direktør Satya Nadella, som var i Bangkok for Microsoft Build: AI Day. Den nye datasenterregionen og leverandørens andre investeringer, inkludert i sky og AI, vil hjelpe thailandske organisasjoner i både offentlig og privat sektor med å “drive ny innvirkning og vekst”, sa Nadella. 

Microsoft driver for tiden en datasenterregion i Singapore, som støtter Sørøst-Asia, blant flere andre nettsteder over hele Asia-Stillehavet, inkludert Sør-Korea og Japan. Nye nettsteder i denne regionen er også på gang i Indonesia og Malaysia.