To år senere sier Google at passord nå beskytter mer enn 400 millioner kontoer

0
18

Det er verdens passorddag, men Google vil at du skal vite at dagene for passordet er nummererte.

Passnøkler består av to kryptografiske nøkler, en offentlig nøkkel som er registrert hos den elektroniske tjenesten eller app, og en privat nøkkel som er lagret på en enhet, for eksempel en smarttelefon eller en datamaskin. Det kan høres komplisert ut, men adgangsnøkler er designet for å være enkle å bruke. Faktisk, for å logge på med en passord, bruker du ansiktet ditt, et fingeravtrykk eller en PIN-kode omtrent på samme måte som du låser opp smarttelefonen din. 

I et blogginnlegg kunngjorde Googles VP of Security Engineering Heather Adkins i dag at siden Google lanserte adgangsnøkler på World Password Day 2022, har over 400 millioner Google-kontoer blitt sikret med passord. Videre har disse brukerne samlet logget over 1 milliard autentiseringer, noe som viser økende bruk og bruk av denne relativt nye sikkerhetsfunksjonen.   

Også: Hva er passord? Opplev den livsendrende magien ved å bli passordløs

Faktisk har bruken av passord for Google-kontoer nå overgått tradisjonelle former for totrinnsverifisering (2SV), inkludert SMS-baserte engangspassord (OTP) og appbaserte OTP-er (som de som brukes i Authenticator-apper). Ifølge Google opplever passordbrukere påloggingstider som er 50 % raskere enn de som bruker passord, noe som forbedrer både sikkerheten og effektiviteten til autentiseringsprosessene deres.

Google har videre annonsert planer om å integrere passord i programmet for avansert beskyttelse. (APP), som tilbyr forbedrede sikkerhetstiltak for høyrisikobrukere av Google-kontoer som aktivister, politikere og journalister. Brukere som er registrert i dette programmet vil snart ha muligheten til å bytte til eksklusivt bruk av passord eller å bruke dem sammen med tradisjonelle passord eller maskinvaresikkerhetsnøkler.

Denne integrasjonen representerer et betydelig skritt for å styrke sikkerheten og samtidig opprettholde brukervennligheten for de som har økt risiko for målrettede angrep.

Også: De beste passordbehandlerne du kan kjøpe: Eksperttestet

Så, hva er det som hindrer alle i å ta i bruk passord?

I årevis har det vært lagt vekt på å lage komplekse passord som den beste forsvarslinjen for å sikre digitale kontoer. Nå er folk forvirret og lurer på hva som er endret. Det er vanskelig å komme over at landskapet for digital sikkerhet er i stadig utvikling, og med det også strategiene for å sikre tilgang til nettinformasjon.

Mens passord tilbyr en ny, mer strømlinjeformet og sikrere tilnærming til sikkerhet, reduserer risikoen for nettfisking betraktelig og eliminerer behovet for å huske og administrere flere passord, det er vanskelig å kommunisere det til den gjennomsnittlige brukeren.

Overgangen fra tradisjonelle passord til passord gir faktisk et sett med utfordringer, spesielt på grunn av den abstrakte naturen til passord sammenlignet med det håndgripelige og kjente formatet til passord. Adgangsnøkler, som involverer interaksjoner med forespørsler på skjermen, QR-koder og enhetsbasert autentisering, kan virke skremmende på grunn av deres opplevde kompleksitet. Å fortelle brukere at de kan logge inn på et nettsted på halvparten av tiden er ikke nok av en gulrot til å oppmuntre mange til å bytte.

Passord er en lang vei fra å være døde, og det ser ut til at vi kommer til å feire Verdens passorddag i årene som kommer.