5 måter å velge en god teknologipartner på

0
16
Eugene Mymrin/Getty Images

Alle bevis tyder på at bransjeprofesjonelle har økende innflytelse over beslutninger om IT-anskaffelser.

Analytiker Gartner har antydet at nesten tre fjerdedeler (74 %) av teknologikjøpene finansieres, i det minste delvis, av forretningsenheter utenfor IT.

Også: Fremtidens arbeid er mer menneskelig enn du tror, ​​sier disse forretningsekspertene

Men hvis det er i tilfellet, hvordan vet ikke-IT-fagfolk hvilke teknologileverandører de skal jobbe med? Fem bedriftsledere ga oss sine beste tips.

1. Arbeid med en responsiv spesialist

Jessie Sobel, VP for strategiske vekstinitiativer hos Freshpet, har i oppgave å finne teknologiske løsninger på forretningsutfordringer. Hun sa at de riktige svarene kommer fra en samlet tilnærming til innkjøp og levering.

“Jeg leder ikke de tekniske diskusjonene, men jeg leder strategien på høyere nivå og sier: “Her er hva vi prøver å oppnå.” Og så overlater vi til tekniske spesialister å sikre at vi leverer på det forslaget," sa hun til ZDNET. 

"Det som er nøkkelen for oss fra et teknologiselskap er lydhørhet, et ønske om innovasjon og en evne til å forstå våre spesifikke forbrukerbehov og hva vi ønsker å levere."

Også: 5 måter å låse opp kreativ tenkning og produsere flotte resultater på jobb

Sobel hjelper virksomheten hennes med å identifisere nye muligheter, inkludert det nylig lanserte Custom Meals-forslaget, som oppretter personlige bestillinger for kunder' kjæledyr. Teamet hennes bruker IT-spesialisten Ordergrooves API-teknologi for å bygge pakker og abonnementsbaserte tilbud for kunder.

"Vi trenger en partner som forstår våre behov og fortsetter å utvikle løsninger," hun sa. “Og så, når vi er i live, må de svare på alle utfordringer med teknologien som påvirker forbrukeropplevelsen. Ordergrooves team er superresponsive på alle spørsmål."

2. Fokuser på en komfortabel passform

Sophie Gallay, global data- og klient-IT-direktør hos den franske forhandleren Etam, sa at det er avgjørende å finne en partner som er god å jobbe med.

"Det er noe jeg alltid har gjort og anbefalt da jeg jobbet i konsulentbransjen med kunder," hun sa. "Til syvende og sist er en distribusjon et menneskeprosjekt. Når du jobber i måneder, eller til og med år, for å distribuere teknologi, vil menneskene i IT-selskapene du velger være en del av teamet ditt."

Gallay sa til ZDNET at fagfolk kan gå og finne referanser fra kunder som har jobbet med en IT-spesialist før. Det “superenkle” taktikk vil gi deg en følelse av om partneren din vil passe godt.

Også: 4 måter å hjelpe organisasjonen din med å overvinne AI-treghet

Men nøkkelen til suksess – og det er noe hun fokuserte på under sin nylige implementering av Snowflakes skybaserte dataplattform hos Etam – er å jobbe med et IT-selskap som føler seg komfortabel.

"Hovedpoenget for meg er, 'Ser jeg en kulturell og organisatorisk passform mellom partneren og min bedrift?'" sa hun. 

"For hvis passformen ikke er riktig, vil du kaste bort så mye tid på prosjektet. Og jeg har sett det på dusinvis av prosjekter i andre organisasjoner, der folk ender opp med en feiltilpasning som får alt ned."

3. Finn noen som vil si nei

Neal Silverstein, leder for teknologikundeservice hos optometri- og audiologispesialist Specsavers, sa at organisasjonen hans må jobbe med IT-spesialister som er partnere i stedet for leverandører.

"Den kulturelle tilpasningen er nøkkelen," sa han og forklarte hvordan selskapet hans bruker TeamViewer Tensor og Assist AR for å få ekstern tilgang til og feilsøke maskiner, inkludert PC-er og medisinsk utstyr.

"Vi vil ha en partner som tar tak i oss, forstår vår virksomhet og våre kunder, og ønsker å tilføre verdi."

Dessuten: 6 måter å stoppe små belastninger på jobben fra å bli store problemer

Silverstein sa til ZDNET at Specsavers trenger partnere som alltid leter etter innovative løsninger på forretningsproblemer.

Han sa at markedsskanningsprosessen krever en subtil tilnærming. I stedet for å presse frem de nyeste og beste teknologiene, vil Silverstein ha partnere som sier «nei».

“Å vite hva som ikke er mulig, så mye som hva som er mulig, hjelper oss å komme videre. Jeg har jobbet i andre organisasjoner hvor du får en selger som lover månen, og når du skraper i overflaten, får du det ikke," han sa. "Du må ha tillit. Så, det er derfor jeg sier at du trenger en teknologipartner som vil si «nei»; til dine opprørende forespørsler."

4. Ikke la deg påvirke av størrelse

Hakan Yaren, CIO i APL Logistics, råder fagfolk til å sikre at leverandøren de velger er noen som ikke vil ignorere utfordringer fordi de har andre mål å oppnå. APL Logistics bruker Axways applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (API) for å gi kundene ende-til-ende synlighet på tvers av oppfyllelseskanaler.

"Axway er en leverandør av best-of-breed-løsninger. Deres størrelse og skala samsvarer med det vi ser etter. Så de er ikke så store at et selskap som oss kan gå seg vill," sa han til ZDNET. “Vi har mye tilgang til Axways topptalent — vi kan sette oss ned og diskutere ting. Det er en av tingene jeg ser etter med enhver teknologipartner vi samarbeider med."

Også: Smidig utvikling kan låse opp kraften til generativ AI – her er hvordan

APL Logistics bruker Axways Amplify Platform til å administrere API-er på tvers av flere områder, inkludert sporing og sporing av forsendelser og å gi informasjon på lagernivå fra varehus.

“Denne tilnærmingen betyr ikke at vi ikke jobber med store leverandører som Microsoft og Oracle”," sa Yaren. "Men når du trenger en spesifikk teknisk løsning, tror jeg det er der beslutningen din om teknologileverandør kan utgjøre en stor forskjell."

5. Sikt mot en konsolidert stabel

Tim Lancelot, leder for salgsaktivering hos programvarespesialisten MHR, sa at han har sett en “eksplosjon” i antall teknologiske systemer for hans bransje i løpet av de siste årene. "Det er flere og flere løsninger der ute" sa Lancelot.

Imidlertid sa Lancelot at ledere nå innser at kjøp av teknologi ikke garanterer suksess. Mer teknologi kan bety flere problemer.

"Der jeg har sett denne trenden gå de siste par årene, er konsolidering fordi forretningsfolk ikke vil ha 12 forskjellige biter av teknologi i en stabel," han sa. "Forretningsfolk som meg spør: 'Kan jeg kjøpe fra færre leverandører og fortsatt dekke alle våre baser?' Å ha færre leverandører å forholde seg til betyr at det er mindre potensiale for integreringsproblemer."

Også: 5 måter å delegere arbeid mer effektivt

< p>MHR bruker Clari Revenue Platform og en rekke av IT-selskapets andre dataaktiverte verktøy for å gi folk over hele virksomheten innsyn i salgsytelse.

Lancelot sa til ZDNET at bruk av en pakke med verktøy fra en enkelt leverandør har hjulpet teamet hans med å lage en enkelt oversikt over salg. “Så, når det gjelder strategi, er vi veldig begeistret for konsoliderte teknologistabler og samarbeide tett med Clari om hva som kommer neste gang.”