Denne bærbare Windows-laptopen på $299 er min nye anbefaling for budsjettkunder

0
17
Acer Aspire Go 1 Kyle Kucharski/ZDNET

ZDNETs viktigste alternativer

Acer Aspire Go 15 er tilgjengelig for $300 på Amazon. For en overkommelig pris er Acer Aspire Go 15 en dyktig bærbar PC for daglig bruk med et anstendig batteri. 
Som med de fleste enheter i denne prisen rekkevidde, blir den bærbare datamaskinens begrensninger tydelige med store arbeidsbelastninger.

Ikke alle trenger en utsmykket bærbar PC med dyr maskinvare. For brukere som leter etter en rimelig bærbar PC som er god nok for daglig bruk, fyller Acer Aspire Go 15 – den siste i Acers budsjett bærbare serie – denne nisjen godt.

For $300 er Acer Aspire Go 15 en dyktig budsjett-laptop for brukere uten store ytelseskrav. Den 15-tommers skjermen er godt egnet for å surfe på nettet, sjekke e-poster og bruke produktivitetsprogramvare, mens det innebygde webkameraet er tilstrekkelig til å ta jobbsamtaler mens du er borte fra kontoret. 

< sterk>Dessuten: Denne bærbare Acer-bæreren har en funksjon som endrer spill for media, og prisen er like god

Med 3,75 pund er dette ikke den letteste bærbare datamaskinen, og den 15-tommers skjermen resulterer i en litt klumpete kropp, men avveiningen er et tastatur i full størrelse med et talltastatur på høyre side (selv om tastene er litt mindre) og en skjerm som føles akkurat stor nok .

Se på Amazon

Faktisk, “akkurat nok” er det overordnede temaet for denne bærbare datamaskinen. Den har akkurat nok ytelse til å dekke det grunnleggende, et godt nok webkamera, portvalg og formfaktor, med den utmerkede funksjonen som et overraskende langvarig batteri.  

Også: Jeg testet Dells mest undervurderte bærbare datamaskin, og den har smarte funksjoner til en tilgjengelig pris

Når du ser nøye på disse parameterne, kan du se at de er ganske godt optimalisert, noe som resulterer i en bærbar datamaskin med begrensninger, men en enhet som også yter godt innenfor rammen av dens evner. 

Acer Aspire Go 15 Kyle Kucharski/ZDNET

Så, la oss se på hva som er under panseret. Aspire Go 15 har en Intel Core i3-N305, en litt low-end prosessor med bare 8 GB RAM. Denne kombinasjonen av maskinvare setter et tak på hva denne maskinen er i stand til. Men i testingen min kunne den bærbare datamaskinen stort sett holde tritt med nettsurfingvanene mine (les: mange YouTube-faner) og arbeidsrelaterte apper, om ikke noe stamming når CPU-en ble skattlagt. 

< p>Jeg brukte denne bærbare datamaskinen i en uke, tok den med til og fra kontoret og byttet mellom hoveddatamaskinen min, og den taklet grunnleggende produktivitetsoppgaver godt. Det er imidlertid et fall i ytelsen når du har en håndfull apper åpne og begynner å prøve å flytte raskt mellom vinduene.

Også: De beste bærbare datamaskinene under $1000 du kan kjøpe: Eksperttestet

Når det gjelder tastaturet og styreflaten, har jeg ingen klager på å skrive på Aspire Go 15. Tastene er lette, responsive og stillegående. Hvis du liker bakgrunnsbelysning på tastaturene dine, finner du ingen av disse luksusene her, men tastene' teksturert følelse og spenst er bra. Styreflaten føles ikke spesielt avansert, men den er godt posisjonert og gjør jobben. 

Hele den fysiske formfaktoren til denne bærbare datamaskinen kan beskrives på samme måte. Ved første inspeksjon føles kroppen i fullplast litt spinkel, og skjermen har en tendens til å vingle. Den bærbare datamaskinens sølv-og-svarte fargevalg gir en nøytral, ikke-beskrivende estetikk.

Acer Aspire Go 15 Kyle Kucharski/ZDNET

15-tommers skjermen er ganske enkel og ikke veldig lyssterk, men den har fin visningsvinkelfleksibilitet, i motsetning til andre Chromebooks eller budsjettbærbare datamaskiner. 1080p full HD-skjermen har tilstrekkelig kontrast, selv om 60Hz-oppdateringsfrekvensen ikke er fenomenal. Jeg synes alt mindre enn 75 % lysstyrke på denne bærbare datamaskinen er for svak.

Utvalget av porter her er også akkurat nok. Du får to USB-A-porter, en USB-C, en HDMI-port, en 3,5 mm hodetelefonkontakt og et Kensington-låsspor. Laderen som følger med Aspire Go 15 er en proprietær kontakt som føles billig, men den bærbare datamaskinen kan også lades via USB-C-porten. 

Høyttalerne er ikke inspirerende, som du kanskje forestiller deg for en bærbar datamaskin på $300. Selv om høyttalerne kan bli tilstrekkelig høye, er de tynne og blikkaktige. Koble til de trådløse Bluetooth-ørepluggene eller koble til hodetelefonkontakten for å høre bedre lyd.

Så, la oss snakke om batterilevetiden til denne bærbare datamaskinen. Jeg brukte enheten med jevne mellomrom i halvannen dag før jeg måtte koble den til igjen. I en mer krevende batteritest varte den bærbare datamaskinen i over 10 timer med konstant livestream-video. Denne batterilevetiden får meg til å tro at maskinvaren på denne maskinen, selv i den nedre delen, i det minste er godt optimalisert. 

Også: Asus' ny laptop er et solid MacBook-alternativ som er bedre på flere måter

Denne bærbare datamaskinen vil imidlertid ikke vare mer enn en dag med krevende, vedvarende bruk. Hvis du tar med deg Acer Aspire Go 15 til kontoret og glemmer laderen, får du omtrent syv til åtte timers levetid. Men alt tatt i betraktning, avrunder batteristrømmen på denne maskinen pakken godt. 

ZDNETs kjøpsråd

For prisen er Acer Aspire Go 15 et solid valg for brukere uten krevende ytelseskrav eller for folk som trenger en sekundær bærbar datamaskin for å reise. Det er også et godt valg for studenter som leter etter en budsjettbærbar bærbar PC å ta med på campus for å ta notater og fullføre oppgaver, og enheten er inkludert på listen over beste bærbare datamaskiner for høyskoler. 

Denne praktisk liste over funksjoner, utvalg av porter og anstendig batterilevetid gir deg alt du trenger og ingenting du ikke trenger, og den bærbare datamaskinen er godt optimalisert for å fungere innenfor sine evner. I tillegg, for bare $300, er prisen riktig.