AI øker cybersikkerhetsfrykt blant fagfolk, finner EY-rapporten

0
16
Pugun SJ/Getty Images

Trusler om cybersikkerhet har alltid vært en bekymring for fagfolk , men en ny rapport antyder at nyere teknologiske fremskritt har fått frykten til å nå nye høyder. 

På mandag ble Ernst & Young LLP (EY) avslørte resultatene av sin 2024 Human Risk in Cybersecurity Survey, som samlet inn innsikt fra 1000 ansatte amerikanere på tvers av offentlig og privat sektor om cybersikkerhetsbevissthet og -praksis, inkludert ansattes oppfatning av kunstig intelligens (AI).

Også: Hva er passord? Opplev den livsendrende magien ved å bli passordløs

Cybersikkerhet er i stadig utvikling, ettersom angripere tar i bruk nye teknikker og forsvarere tilpasser seg for å motarbeide dem. I løpet av det siste året har AI-utviklingen avansert cybersikkerhetsangrep, og akselerert tempoet i dette katt-og-mus-spillet.

Studien viser at profesjonelle arbeidere er klar over disse endringene, med 85 % av respondenter som mener AI har gjort cybersikkerhetsangrep mer sofistikerte, og 78 % sier at de er bekymret for bruken av AI i nettangrep.

Forskningen tyder også på at AI fremmer en følelse av usikkerhet. Studien fant at 39 % av de ansatte ikke føler seg trygge på å bruke AI på en ansvarlig måte. Ansatte ser etter at selskapene deres tar grep for å bygge bro over dette gapet og bygge tillit til bruk av AI-verktøy.

Også: AI endrer cybersikkerhet og bedrifter må våkne opp til trusselen

Så mange som 91 % av de ansatte vil gjerne at organisasjonene deres oppdaterer opplæringen for å holde de ansatte i tritt med utviklingen av kunstig intelligens. Arbeidsgivere har imidlertid savnet målet: bare 62 % av de ansatte rapporterte at deres organisasjoner har prioritert å utdanne ansatte om ansvarlig AI-bruk.

Som et resultat oppfordrer EY-rapporten organisasjoner til å ta grep om ansattes bekymringer ved å styrke innsatsen for å utdanne ansatte om AI og sikre at toppledere går foran som et godt eksempel.

"Trening på nettsikkerhet og oppmerksomhet fra ledere på tvers av C-suiten bidrar til utviklingen av en sterk sikkerhetsstilling i en organisasjon," EY Cybersecurity CTO Dan Mellen sa.

Også: To år senere, sier Google at passord nå beskytter mer enn 400 millioner kontoer

Med hensyn til av utdanning, foreslår EY at selskaper bør innlemme praktiske AI-treningsprotokoller som gir ansatte førstehåndseksponering for teknologiens evner og risikoer.

EY oppfordrer også bedriftsledere til å være transparente med folk om hvordan AI utvikles og distribueres i bedriften og for å dele tiltakene og praksisene de bruker for å redusere potensielle risikoer.