Disse nye Final Cut Pro for iPad-funksjonene endrer spillet for meg som filmskaper

0
19

Final Cut Pro på en iMac. Jack Wallen/ZDNET

Final Cut Pro er i ferd med å få noen større oppdateringer når versjon 10.8 blir tilgjengelig. En av de største oppdateringene kommer ved hjelp av Final Cut Pro for iPad, som vil slippe løs noen veldig imponerende (og nyttige) funksjoner for kreative. En funksjon som mange skapere som arbeider innenfor Apple-økosystemet vil sette pris på, er det nye Live Multicam-alternativet, som lar deg koble til og forhåndsvise opptil fire kameraer på ett sted. 

Denne funksjonen er aktivert ved hjelp av Final Cut Camera, som er en helt ny videoopptaksapp for både iPhone og iPad som lar skapere koble til og fjernstyre med kraftige kontroller.

Også. : Alt Apple annonserte på sitt iPad-arrangement: iPad Pro, Air, Pencil, M4 og mer

Hver live kamerafeed kan kontrolleres direkte fra Final Cut Pro for iPad for å endre ting som eksponeringsinnstillinger, fokus, ISO, hvitbalanse og zoom. Du vil til og med få tilgang til manuell fokus, som kan være en ekte game-changer. Disse funksjonene alene gjør denne nye versjonen verdt å vurdere. 

Jeg har jobbet med nok filmprosjekter til å forstå hvor viktig det er å kunne kontrollere fokus eksternt. I stedet for å måtte justere fokus manuelt på hvert kamera, kan du gjøre alt fra én enkelt enhet. Å gjøre det med kinokameraer krever dyr maskinvare og en betydelig læringskurve. Dette burde gjøre det eksponentielt enklere.

Det eneste forbeholdet til Live Multicam-alternativet er at det ser ut til å være begrenset til iPhones og iPads, så hvis du bruker kinokameraer eller DSLR-er for opptakene dine, vil du sannsynligvis ikke kunne jobbe med den nye funksjonen. Hvis du derimot fotograferer med iPhone eller iPad, er du heldig.

Også: Slik forhåndsbestiller du den nye iPad Air, iPad Pro, Magic Keyboard og Apple Pencil Pro

Final Cut Camera vil også fungere som en videoopptaksapp på iPhone og iPad og lar deg til og med åpne og redigere prosjekter direkte fra en ekstern stasjon, takket være iPad Pros Thunderbolt-tilkobling.

Med hjelpen av M4-brikken på iPad Pro, vil du ikke bare kunne bruke Live Multicam-funksjonen, men også kunne gjøre fargegradering (med opptil 12 nye forhåndsinnstillinger for fargegradering), velge mellom åtte grunnleggende teksttitler, score med 20 nye lydspor, bruk effekter på klipp, gjengi komplekse tidslinjer og mer… uten først å måtte migrere prosjektet til en Mac eller MacBook. 

Den kommende versjonen av Final Cut Pro for MacOS vil også utnytte AI for å gi redaktører muligheten til raskt å tilpasse utseendet til videoer, sanntidsvisuelle bilder, ha bedre kontroll over fargekorreksjon og effekter, og nyte enklere navigering av tidslinjer. 

Også: Jeg håper virkelig iPad Pros nye OLED-skjerm betyr at den får denne transformative funksjonen

Postproduksjonen får et løft med muligheten til å navngi arbeidsflyter, fargekorrigeringer og videoeffekter, som deretter kan dras fra inspektøren til klipp i tidslinjen.

Når det gjelder tilgjengelighet:

Final Cut Pro for iPad 2 vil være tilgjengelig senere i vår som en gratis oppdatering for eksisterende brukere eller tilgjengelig i App Store for $4,99 per måned eller $49 per år.Final Cut Camera vil være tilgjengelig gratis senere i vår.Final Cut Pro for MacOS (versjon 10.8) vil være tilgjengelig som en gratis oppdatering for eksisterende brukere og for $299 for nye brukere på Mac App Store.

Les mer om de spennende nye funksjonene og oppdateringene som kommer til Apple-produkter i den offisielle kunngjøringen.