iPad Pro (2024) vs. iPad Air (2024): Hvilket Apple-nettbrett bør du kjøpe?

0
10
iPad Pro med Magic Keyboard og Apple Pencil Jason Hiner/ZDNET

Apple kunngjorde i dag to nye iPad-modeller, to størrelsesalternativer hver, og en bunt med fornyet tilbehør under “Let Loose”; begivenhet. Med iPad Pro kommer både 11- og 13-tommers størrelsene nå med "Tandem OLED" skjermer som blir overraskende lyse med bedre kontrast for visuelle applikasjoner. Det er også et nytt M4-brikkesett på dem, mens den rimeligere iPad Air-linjen blir støtt opp til M2-prosessoren. Å, og Apple avduket Apple Pencil Pro, som fungerer med både Air og Pro iPad.

Også: Alt Apple annonserte på iPad-arrangementet sitt i dag: iPad Pro, Air, Pencil og mer

Det er alt for å si at iPad-utvalget er mer kronglete enn noen gang, og å velge den rette for deg er kanskje ikke så enkelt som du tror. For å hjelpe, har jeg samlet de viktigste kjøpsgrunnene for iPad Air og iPad Pro, slik at du best kan bestemme hvilken av de to som er ideell for dine behov, bruksområder og budsjett.

Spesifikasjoner

< /tr>

iPad Pro (2024)

iPad Air (2024)

Skjerm

11-tommers og 13-tommers OLED med 120Hz

11-tommers og 13-tommers Liquid Retina LCD med 60Hz

Vekt

444 og 579 gram

462 og 614 gram

Prosessor

Apple Silicon M4< /p>

Apple SIlicon M2

Lagring Starter på 256 GB, opptil 2 TB Starter på 128 GB, opptil 1 TB
Batteri Opptil 10 timers surfing på nettet Opptil 10 timers surfing på nettet
Kamera 12 MP bred (4K, ProRes), liggende 12 MP ultra bred 12 MP bred (4K), Landskap 12 MP ultra bred
< /td>
Tilbehør Magic Keyboard, Apple Pencil Pro/USB-C Magic Keyboard, Apple Pencil Pro/USB-C
Pris Fra $999 Fra $599

Du bør kjøpe iPad Pro (2024) hvis.. .

iPad Pro i to størrelser Apple

1. Du vil ha den flotteste, mest nyttige skjermen som er tilgjengelig

Apple gjorde det veldig klart under sin halvtimes keynote at iPad Pro nå kårer selskapets beste skjerm på et nettbrett noensinne, med en Tandem-OLED-panel som selskapet kaller Ultra Retina XDR Display. Ved å stable OLED-panelene under glasset, sier Apple at det har løst et av de største smertepunktene med den organiske lysemitterende diodeteknologien: mangel på lysstyrke.

Dessuten: Jeg håper virkelig iPad Pros nye OLED-skjerm betyr at den får denne transformative funksjonen

Takket være den forbedrede luminansen, kontrasten og dynamiske rekkevidden som følger med den nye OLED-skjermen , er iPad Pro bedre egnet for forbrukere som ser på innhold, redigerer bilder og videoer og håndterer andre brukssaker som involverer oppmerksomhet på visuelle detaljer.

Sammenlignet med LCD-skjermen på iPad Air, tilbyr Apple også Pro-en muligheten til å påføre et lag med nanoteksturglass, noe som reduserer gjenskinn og andre lysrefleksjoner ytterligere. Det koster 100 USD ekstra for å være nøyaktig, men bør være verdt investeringen for brukere som jobber i lysere miljøer eller ofte er utendørs.

2. M4-prosessoren inspirerer deg

I det som var en av de mer overraskende kunngjøringene under iPad keynote, avduket Apple selskapets neste generasjons M4-brikkesett, etterfulgt av M3 som nettopp hadde kommet seg inn på MacBook Air-linjen for noen måneder siden. I sammenheng med iPad Pro er den nye prosessoren et stort sprang fra 2022-modellens M2-brikke, og leverer opptil 1,5 ganger raskere CPU-ytelse og opptil fire ganger raskere profesjonell gjengivelsesytelse, ifølge Apple.

I praksis bør spesifikasjonsbukket være mest merkbart når iPad Pro (2024) skal gis grafikkintensive apper som Final Cut og LumaFusion. M4 leveres også med en dedikert nevralmotor, som er til nytte for AI og maskinlæringsoppgaver som Live Captions, Visual Look Up, identifisering av objekter i bilder og videoer og mer.

Hvis du kunne se deg selv utnytte ytelsesgevinsten fra M4-brikken, vil du velge iPad Pro kontra den mindre kapable iPad Air.

iPad Pro

Kjøp iPad Pro (2024)

Se nå hos Apple

Du bør kjøpe iPad Air ( 2024) hvis …

iPad Air Apple

1. Du handler på et budsjett (og trenger ikke Pro-funksjonene)

Det er flere forskjeller mellom iPad Air og iPad Pro i år, men letthet og portabilitet er ikke på listen. I stedet bør iPad-kunder vurdere de lavere inngangskostnadene og viktige funksjoner som Air-modellen tilbyr. Til $599, $400 mindre enn grunnmodellen til iPad Pro, gir Air alle grunnleggende Apple-nettbrett som Magic Keyboard og Apple Pencil-støtte (inkludert den nye Pencil Pro), det samme Landscape FaceTime-kameraet som iPad Pro for videosamtaler, en pålitelig M2-brikke for arbeid og lek, og mer.

Det er også forbedrede liggende stereohøyttalere på iPad Air i år, som støtter romlig lydavspilling. Det burde gjøre Air like fristende for medieelskere og underholdningsinteresserte.

ipad-air-colors

Kjøp iPad Air (2024)

Se nå hos Apple

Alternativer å vurdere

Se hos Apple