Google var rett i å være bekymret: OpenAI ønsker angivelig å gå inn på søkemarkedet

0
10
AI-oversikter fra Google Artie Beaty/ZDNET

OpenAI har design for å ta på Google i søkemarkedet. AI-oppstarten ansetter til og med Google-ansatte for å utføre bragden, ifølge en ny rapport.

OpenAI bygger i all hemmelighet en ny søkeplattform som direkte vil konkurrere med Google Search og Microsofts Bing, rapporterer Bloomberg, og siterer en person som hevder å ha kunnskap om oppstartens planer. Søkefunksjonen vil bli bakt inn i ChatGPT og lar deg stille spørsmål som du allerede gjør i Googles søkeboks. Plattformen vil da levere resultater, sammen med siterte kilder og i noen tilfeller bilder ved siden av tekstresultater for å gi mer kontekst, ifølge rapporten.

Google har dominert søkespillet i flere tiår, og gitt en overlegen erfaring for de som ønsker å få svar på spørsmål, finne løsninger på sine problemer, eller bare utvide kunnskapen sin. Selv om mange selskaper har prøvd å velte Google, har ikke én vært vellykket.

Også: ChatGPT vs. Microsoft Copilot vs. Gemini: Hvilken er den beste AI-chatboten?

OpenAI har potensialet til å gå en annen vei takket være dens enorme datalager, eksepsjonell datakraft, og store språkmodeller (LLM). Med millioner av mennesker over hele verden som allerede bruker ChatGPT-verktøyet for å få svar på brennende spørsmål, virker søk som en åpenbar brukssak.

Når det er sagt, er det ikke lett å bygge en søkeplattform. OpenAI ansetter dermed aktivt Google-ansatte som jobber i selskapets søketeam, rapporterer The Verge, og siterer en (antagelig separat) kilde. The Verge sa ikke hvor mange ansatte OpenAI har vært i stand til å beile.

På sin side er Google godt klar over at OpenAI og Perplexity, en oppstart som tilbyr AI-drevet søk, kommer for selskapet. ;s hovedtilbud. Bare forrige måned oppfordret Google-søkesjef Prabhakar Raghavan teamet sitt til å bevege seg raskere og være mer smidig, ettersom selskapet må erkjenne at “ting har endret seg.” Han bemerket, “det er ikke slik at livet kommer til å være tøft, for alltid”, ifølge CNBC. “Hvis det er en klar og nåværende markedsrealitet, må vi rykke raskere, slik atletene rykker raskere.”

Ingen av rapportene sa når OpenAI kunne ta søkekampen til Google. Hvis rapportene er nøyaktige og OpenAI faktisk planlegger å tilby en søketjeneste, vil det absolutt sende en melding når en kunngjøring faller sammen med Googles I/O-utviklerkonferanse neste uke.