Hvordan AI hjalp forskere med å finne et alfabet i spermhvallyder

0
15
lav prioritet4 Gerard Soury/Getty Images

Forskere ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) bruker maskinlæring for å hjelpe deres forskning på spermhvalkommunikasjonsvaner – og de lærer ting uten sidestykke.

En ny studie med tittelen “Contextual and Combinatorial Structure in Sperm Whale Vocalisations” skinner litt lys på språket spermhvaler bruker for å kommunisere. 

Også: AI-gjennombruddet gjør det mulig for forskere å lese romerske ruller som en gang ble gravlagt av Vesuv

< p>Studien fokuserer på hvalvokaliseringer kjent som codas, eller korte støt med klikk med forskjellige mellomklikkintervaller. I stedet for den mer kjente musikklignende drøningen av knølhvalen, kommuniserer spermhvalene via klikk som høres ut som morsekode.  

Forskere har analysert spermhvalspråk i flere tiår på jakt etter et slags mønster, men har ikke lært mye. I følge papiret har tidligere forskning identifisert rundt 150 av disse kodaene, men det handler om omfanget av kunnskapen deres på det området.

Den nye studien avslører at disse klikkene ikke er vilkårlige og at Spermhvalens språk er mye mer komplekst enn tidligere antatt. 

Etter at maskinlæring analyserte nesten 9000 forskjellige codas fra østkaribiske hvaler, oppdaget forskere et “spermhval fonetisk alfabet” slags. Når de kombineres, danner disse klikkene i hovedsak ord, forklarer forskningsartikkelen, der ting som rytme og tempo gir klikkene forskjellige betydninger.

Dette viser, sier studien, at kontekstsensitive lyder og ord ikke er det bare begrenset til mennesker.

Også: Du kan tjene store penger på AI – men bare hvis folk stoler på dataene dine

Selvfølgelig, finne ut hva det kontekst betyr at det ikke er lett. Som en NPR-artikkel om spermhvalkommunikasjon påpeker, la oss si at du tilfeldigvis analyserte menneskelig kommunikasjon på et tannlegekontor. Du vil sannsynligvis konkludere med at et ord som “molar”; var en hyppig og viktig del av vår diskurs. 

Selv om vi ikke er i nærheten av å forstå eller oversette spermhvalprat, viser oppdagelsen av disse alfabetlignende språkbyggesteinene hvor nyttig kunstig intelligens kan være, spesielt innen det vitenskapelige feltet.