Hvorfor iPad Mini fortsatt er den beste iPaden for meg i 2024 (og ikke Air eller Pro)

0
13
iPad Mini (2021 iPad Air) 4ing. Prakhar Khanna

Jeg har forsøkt og ikke klart å finne brukstilfeller for iPads de siste årene. I 2021 byttet jeg ut min gamle iPad med iPad Air 4 med håp om å integrere den i arbeidsflyten min. Men det skjedde ikke. Og som en ekstern medarbeider som alltid er på farten, har jeg funnet at iPad Air hviler i en skuff for det meste av livet. Jeg kan ikke huske sist jeg følte behov for å bruke den. 

Også: Jeg har brukt hver eneste iPad siden originalen. Her er mitt kjøpsråd for de nye 2024-modellene

Men jeg visste at jeg trengte et mindre nettbrett for medieforbruk og lesing på reisene mine. Det er derfor jeg plukket opp iPad Mini etter min siste CES-tur, og den har siden blitt en del av hverdagen min. I motsetning til den mer avanserte, dyrere iPaden, fungerer Mini for meg fordi den ikke prøver å være en MacBook-erstatning, men i stedet er en utvidelse av telefonen og den bærbare datamaskinen min.

I 2024, da Apple endelig lanserte neste generasjon iPad Pro og Air-modeller, her er grunnen til at jeg holder meg til den mindre, men fortsatt mektige iPad Mini.

Hva fungerer med iPad Mini

Hold iPad Mini for å lese en artikkel. Prakhar Khanna/ZDNET

Min bruk etui med iPads surfer, leser og ser på videoer – og i den rekkefølgen for prioritet. Da jeg først prøvde iPad Mini, forventet jeg ikke å foretrekke den fremfor iPad Air eller de sammenleggbare telefonene som ble testet på den tiden.

iPad Mini er den perfekte sammenslåingen av form og funksjon. I motsetning til Air, er den ekstremt behagelig å holde over lengre tid og belaster ikke håndleddet. Jeg kan dykke ned i Wikipedia klokka to om morgenen uten å føle behov for å legge den fra meg. Jeg er en fan av den pocketboklignende størrelsen; Den er tynn, liten og mindre byrde enn noe større.

Også: Apples maskinvareblitz i M4 iPad Pro mangler programvaremagien for å få den til å synge

iPad Mini er en utmerket reisefølge, takket være den lille, ultraportable størrelsen som gjør den enklere å putte i en ryggsekk enn noe annet nettbrett. Jeg tok aldri med meg iPaden eller iPad Air når jeg var på reise, men jeg har ingen tvil om at jeg har iPad Mini i vesken, enten det er for å slappe av under jobbreiser eller underholdning i ferier. Den tar ikke opp for mye plass og gir meg en ekstra medieforbruksenhet slik at telefonen min fortsatt har nok batteri igjen når jeg lander. 

iPad Air 4 og iPad Mini 6 side om side.

iPad Air 4 og iPad Mini 6, ved siden av side

Prakhar Khanna/ZDNET

Den 8,3-tommers skjermen har akkurat passe størrelse mellom telefonen min og den bærbare datamaskinen. Jeg har ikke følt meg trang av skjermen, og den passer lett på et utbrettbart flybord. Det hjelper at den lille størrelsen ikke kompromitterer Minis ytelse. Multitasking og delt visningsmodus er like rask som alltid, og det er mer nyttig å strekke seg etter Quick Notes med et sveip på denne størrelsen enn på større iPads. Jeg har skrevet artikler på iPad Mini, synkronisert notatene til iCloud, og deretter arkivert dem senere fra MacBook Air. 

Også: iPad Pro (2024) vs. iPad Air (2024): Hvilket Apple-nettbrett bør du kjøpe?

iPad Mini har også en anstendig batterilevetid, med et enda bedre standby-batteri. I likhet med min iPad Air kan jeg komme til den etter to dager og bare se et minimalt strømfall. Jeg har hatt tilfeller der jeg ikke en gang måtte se etter en lader under korte en til to-dagers arbeidsturer.

En annen fordel med Mini er dens 2. generasjons Apple Pencil-støtte, som betyr du kan oppnå et lignende nivå av presisjon og nøyaktighet når du redigerer bilder i apper som Lightroom som på den dyrere iPad Pro.

Hva jeg vil se i neste modell

iPad Mini i horisontal orientering. Prakhar Khanna/ZDNET

Når det er sagt, er det én stor designfeil i sjette generasjons iPad Mini: den unaturlige plasseringen av volumrockere. Selv etter å ha hatt det i litt mer enn en måned, har jeg ikke blitt vant til å ha volumknappene øverst i venstre hjørne. Den er ikke ideell i noen retning – stående eller liggende.

Også: De beste iPadene i 2024: Eksperttestet og gjennomgått

Mens du ser på videoer , finner jeg meg selv i å nå den øvre kanten (som alle andre nettbrett eller smarttelefoner), men innser så at den er nederst til venstre. Å flytte disse knappene til høyre side vil gjøre opplevelsen bedre, men det er en utfordring fordi det området av bordet er der du kobler til Apple Pencil. 

For det andre, en basislagring på 64 GB er ikke tilstrekkelig i 2024. Hvis du laster ned filmer og TV-serier for å reise eller redigerer en stor mengde bilder, begge deler jeg ofte gjør, bør du ikke måtte bruke 150 USD mer for neste lagringsnivå. Jeg håper Apple dobler basislagringen til 128 GB eller i det minste introduserer den lagringsvarianten med den kommende iPad Mini.