Apple 'slipp løs' Oppsummering av iPad-hendelser: M4 iPad Pro, 13-tommers iPad Air, Apple Pencil Pro, mer

0
23
Apple slapp løs event Apple

Under det Tim Cook kalte “den største dagen for iPad siden introduksjonen,” Apple kunngjorde denne uken nye oppdateringer til iPad-serien, inkludert en ny OLED iPad Pro, en ny iPad Air, en ny Apple Pencil Pro og et nytt Magic Keyboard. I flere måneder nå har vi hørt rykter om at Apple planlegger å gi ut en ny OLED iPad Pro og nye iPad Airs denne våren, og nå har de endelig blitt bekreftet.

Også : Jeg har brukt hver iPad siden originalen. Her er mitt kjøpsråd for de nye 2024-modellene

Tim Cook startet arrangementet med å snakke om hvordan Apple Vision Pro har gjort en innvirkning innen helsevesenet, detaljhandelen og filmskaping, og hvordan MacBook Air er verdens mest solgte 13- og 15-tommers bærbare datamaskin. Deretter lot han sine ansatte følge opp med alle detaljer om de nyeste iPadene og iPad-tilbehørene.

Alt annonsert på Apples 'Let Loose' arrangement

Apples "Slipp løs" var en virtuell produktlanseringsbegivenhet som fant sted 7. mai kl. 07.00 PT/10.00 ET. Den varte i omtrent 35 minutter og ble direktesendt på Apple.com, YouTube og via Apple TV-appen. 

1. iPad Pro, nå med OLED-skjermer og M4

iPad Pro Apple

En ny linje med iPad Pros var hovedattraksjonen. 2024 iPad Pro-skjermen har et Tandem OLED-panel, som blir lysere enn de fleste OLED-paneler takket være en stablet arkitektur. Den tynnere, kraftigere skjermen gir ekte svarte farger og flere detaljer i skygger og lite lys, og får Apples nyeste merkenavn: “Ultra Retina XDR.”

Selv om det i utgangspunktet ryktes å inkludere Apples M3-brikke, har den nye iPad Pro en ny M4-prosessor, bygget på andregenerasjons 3nm-teknologi, med støtte for en ny skjermmotor som driver Ultra Retina XDR-skjermen, en 10-kjerners CPU, og en 10-kjerners GPU. Apple hevder at GPUen er fire ganger raskere enn M2 i forrige iPad Pro, og CPU er i stand til å levere samme ytelse som M2, men med halvparten av forbrukskraften.

Også: iPad Pro (2024) vs. iPad Air (2024): Hvilket Apple-nettbrett bør du kjøpe?

iPad Pros M4-brikke har en nevral motor (det alle andre kaller en nevral prosesseringsenhet, eller en NPU) dedikert til AI-arbeidsbelastninger, med en 16-kjerners design for å levere 38 billioner operasjoner per sekund. Apple kaller M4 en uhyrlig kraftig brikke for AI, og sier at den nevrale motoren i M4 er kraftigere enn noen prosesseringsenhet i noen AI-PC.

Den nye iPad Pro har også grafittark i hovedhuset samt kobber som forbedrer dens termiske ytelse med 20 %. Den bakre kameraserien inkluderer en LiDAR-skanner, skjermen har et nano-teksturglass-alternativ som sprer omgivelseslys for å redusere gjenskinn, og det frontvendte kameraet har nå flyttet fra til landskapssiden, noe som gir en mer naturlig kameravinkel når du er på videosamtaler.

Apple

I likhet med tidligere generasjoner gjør Apple den nyeste iPad Pro tilgjengelig i 11 -tommers og 13-tommers størrelser. Denne iPad Pro er det tynneste Apple-produktet noensinne, sier selskapet. 11-tommers modellen er 5,3 mm tykk, mens 13-tommers modellen er 5,1 mm tykk, noe som gjør den tynnere enn iPod Nano.

iPad Pro starter på $999 for 11-tommersmodellen og $1299 for 13-tommersmodellen. Den er tilgjengelig i Silver og Space Black, med lagringsstørrelser fra 256 GB til 2 TB. Du kan forhåndsbestille nå, med bestillinger som sendes neste uke.

2. iPad Air får en ny, større størrelse

Apple iPad Air Apple

Den nye iPad Air er tilgjengelig i 11-tommers og 13-tommers skjermstørrelser, hvor sistnevnte er den første for enheten. Selv om iPad Air-brukere liker bærbarheten til 11-tommers formfaktor, gir den større 13-tommers skjermen 30 % mer skjermeiendom.

Også: iPad Air 6: Disse 4 beste nye funksjonene lag til ett fristende nettbrett

Begge iPad Air-modellene har Center Stage, det samme frontvendte landskapskameraet som iPad Pro, og liggende stereohøyttalere med romlig lyd. Den større iPad Air-modellen har imidlertid dobbel bass, sier Apple.

Apple

I motsetning til den M4-utstyrte iPad Pro, kommer iPad Air med en M2-brikke, noe som gjør den nesten 50 % raskere enn den forrige modellen med M1 og tre ganger raskere enn A13 Bionic-modellen. Den raskere prosessoren støtter AI-redigering i bilder med ett enkelt trykk på skjermen, samt Apple Pencil-sveving, enten du bruker den rimeligere USB-C-versjonen eller den nye Apple Pencil Pro.

Den nye iPad Air er tilgjengelig i blå, lilla, Starlight og Space Grey, med priser som starter på $599 for 11-tommers iPad Air, og $799 for 13-tommers modellen.

3. Apple Pencil Pro

Apple Pencil Pro Apple

Apple lanserte en helt ny Apple Pencil, Apple Pencil Pro, på sitt Let Loose-arrangement. Du kan klemme på Pencil Pro for å raskt åpne en verktøypalett, velge et element eller åpne en flytende meny uten å berøre skjermen. Pencil Pro kan også gi deg haptisk tilbakemelding etter en klembevegelse.

Også: Apple Pencil Pro vs. Apple Pencil 2: Hvilken modell fungerer best for din iPad?

Du kan også rulle blyanten for å endre retningen på børsten din, bytte verktøyet du har bruke eller rotere et objekt. Videre kan utviklere nå lage sine egne tilpassede interaksjoner for pekepennen. Apple Pencil Pro fungerer med både den nye iPad Pro og den nye iPad Air.

Apple Pencil Pros nye klembevegelse.

Apple

Apple Pencil Pro koster $129 og støtter Apples Find My-tjeneste, slik at du kan spore plasseringen av tilbehøret hvis du skulle miste det eller legge det bort. Du kan kjøpe Apple Pencil Pro i dag, og den starter levering neste uke.

4. Magisk tastatur

Magisk tastatur Apple

iPad-arrangementet inkluderte også en ny , mer holdbart Magic Keyboard, med en større styreflate og en funksjonsrad langs toppen. Magic Keyboards nye utseende og oppgraderte aluminiumskonstruksjon er ment å få iPad Pro til å se ut og føles mer som en bærbar datamaskin, i stedet for et nettbrett med et valgfritt tastaturdeksel.

Hvorfor ville Apple arrangere et arrangement før WWDC?

Selv om Apple er vertskap for sin  Worldwide Developers Conference (WWDC)  10. juni, er denne begivenheten reservert for nye iOS-, iPadOS-, visionOS- og macOS-kunngjøringer, pluss Apples nye AI-strategi. Let Loose-arrangementet var fokusert på de nyeste maskinvaretilbudene, med OLED iPad Pro som hovedstjernen.

Dekket Let Loose-arrangementet iPadOS 17.5 eller iPadOS 18?

Mens Apple vanligvis reserverer iOS- og iPadOS-kunngjøringer for WWDC, ble noen iPad-spesifikke programvarefunksjoner avslørt under Let Loose-arrangementet. Når det er sagt, vil disse funksjonene sannsynligvis være en del av iPadOS 17.5 eller en kommende versjon. Vi forventer at Apple dekker iOS 18-funksjoner, spesielt de som lener seg tungt på AI, i juni under WWDC.

Apple avduket nye versjoner av Final Cut Pro 2 og Logic Pro 2 for iPadOS. Apple viste en Final Cut Pro som nå lar deg ta opp, redigere, fullføre og dele videoer av profesjonell kvalitet rett på en iPad Pro. En Live Multicam-funksjon kan gjøre iPad-en om til et multicam-produksjonsstudio, slik at du kan forhåndsvise opptil fire iPhone- eller iPad-kameraer samtidig på skjermen, mulig med den nye Final Cut Camera-appen.

Også : Etter 14 år vil iPad endelig få en innebygd kalkulator-app, sier kilder

Logic Pro 2 introduserer Session Players, en AI-skapt bass- og keyboard-spiller tilgjengelig sammen med Drummer-funksjonen. ChromaGlow-funksjonen legger til lydeffekter til spor. Logic Pro 2 tilbyr også en Stem Splitter-funksjon som kan dele opp opptak i stemme, bass, trommer og andre instrumenter.

iOS 17.5 har ikke mange spennende nye funksjoner utenfor EU, der iPhone-brukere kan nå laste ned apper direkte fra nettsider. De nye enhetene forventes å leveres med iPadOS 17.5, men disse funksjonene er tilgjengelige for iPadOS 17.4.

Hvordan ser jeg Apples Let Loose-arrangement?

Apple Let Loose-arrangementet var en forhåndsinnspilt video, men er fortsatt tilgjengelig for strømming på YouTube, Apple.com og i Apple TV-appen.