Disse trådløse hodetelefonene med 'SMC-drivere' har satt en ny standard for meg

0
21
Dali IO-12 mot en solnedgangsbakgrunn Jada Jones/ZDNET

ZDNETs nøkkelalternativer

Dali IO-12 er et fantastisk utformet par high-end, lukkede Bluetooth-hodetelefoner. Du kan finne dem på nettet for $1300. De patenterte lydkomponentene produserer en klar, jevn og detaljert lydprofil.
IO-12 er store, tunge og ikke bærbare, så du bør la dem være hjemme.

Når jeg hører på musikk, elsker jeg å plukke fra hverandre sangene og legge merke til så mange små detaljer som mulig. Den beste delen av dagen min er når jeg kan ta på meg favoritthodetelefonene mine, sitte i en komfortabel stol og gå meg vill i favorittsangene mine.

Dessverre lar de fleste Bluetooth-hodetelefoner meg ikke høre alle deler av en sang, og tvinger meg til å ty til kablet lytting. Bluetooth-tilkoblinger kan ikke opprettholde de store datamengdene som trengs for å lytte i perfekt lydkvalitet, og kodekene som lover høyere samplingshastigheter og bitdybder er ikke alltid enkle å få tilgang til på smarttelefonen din.

Også: Endelig har Focals nye hodetelefoner all den beste lydteknologien uten prislappen på $1000

Bluetooths fallgruver er grunnen til at folk i det audiofile miljøet anbefaler kablet, passiv, åpen bakside hodetelefoner for plettfri lydkvalitet. Slike bokser kan være skremmende for folk som ikke har fancy lydgrensesnitt eller ikke vet hva det vil si å “kjøre”; et par hodetelefoner.

Så, gitt at folk på nettet har kronet Dali IO-12 som de “best-lydende Bluetooth ANC-hodetelefonene”," Jeg ble henrykt da selskapet sendte meg et par for å prøve. Hvis du anser deg selv som en audiofil, men oppsettet ditt består av kun en iPhone og en billig digital-til-analog-konverteringsdongle, la meg forklare hvorfor disse hodetelefonene er de du har lett etter.

Se på Amazon< p>Jeg kommer rett til poenget: Disse hodetelefonene høres fenomenale ut. IO-12 har 50 mm tilpassede drivere laget av selskapets patenterte soft magnetic composite (SMC) teknologi. 

Det er mye kronglete fysikk bak SMC-teknologien — så bli med meg. I en høyttaler beveger strømmer seg gjennom stemmespolene og skaper et magnetfelt. Magnetfeltet får spolen til å reagere på en annen magnet, noe som skaper bevegelse i høyttalerkjeglen, noe som resulterer i lydbølger. SMC brukes i drivermagnetene, og det er den hemmelige sausen som reduserer harmonisk forvrengning, og gir en smøraktig, jevn lytteopplevelse.

Dette høres kanskje cheesy ut, men å høre på Michael Jacksons Human Nature gjennom IO-12 rørte meg til tårer. Staccato-plukkene på den elektriske gitaren ble gjengitt så tydelig, og representerte på alvor sangens melankolske stemning i pre-refrenget. 

Jacksons vokal og harmonier i øvre mellomtone hadde en fløyelsmyk følelse, og hans ikoniske høystemte vokalløp mellom versene var ikke engang i nærheten av å stikke hull på trommehinnene mine, selv på høyt volum. For lukkede hodetelefoner har IO-12 et utrolig bredt og luftig lydbilde med prisverdig lydbilde. 

Også: Sonos' ny S2-app forenkler lydkontroll, men det er en hake – eller to

Hvis du lukker øynene, kan du visualisere hvor vokalisten og deres medfølgende musikere kan være i rommet — det&apos ;er så bra. Selv en popsang som NSYNCs Bye Bye Bye får dybde og en følelse av artisteri som kanskje tidligere har blitt ignorert. 

Fordi IO-12-hodetelefonene ikke har en følgeapp, vil du ikke ha EQ-innstillinger eller noen fancy programvarefunksjoner. Jeg vil påstå at disse hodetelefonene er så perfekt innstilt at du ikke trenger en app. Knapper på øreklokkene dikterer kraft, volum, sporhopp, lydmoduser og spill/pause. ANC-alternativene dine er "På" "Av," og "Åpenhet." ANC er ikke noe å skrive hjem om, men det legger til et lett lag med beskyttelse mot stille miljøstøy for å holde deg fokusert på musikken.

Dali IO-12-hodetelefoner på et trebord Jada Jones/ZDNET

IO-12 har to lydmoduser: Bass og Hi-Fi. Jeg foretrakk å lytte med bassinnstillingen aktivert. Det gir en rundhet til musikken, og gjør lyttingen morsommere, uten å gjøre til eller overvinne de andre frekvensene. Hi-Fi-modus er balansert og tydelig, men mangler dunk og fylde som jeg liker.

IO-12 sport overdimensjonerte, myke øreklokker, og koppene og pannebåndet er laget av ekte skinn, mens hodebåndforlengere er laget av aluminium. Hodetelefonene holder seg komfortable under lange lytteøkter, noe som er bra fordi batteriet kan skilte med 35 timers kontinuerlig lydavspilling.

Dessuten: YouTubes nye AI-drevne 'Jump Ahead' funksjonen lar deg hoppe til den gode delen

Dessverre er IO-12 enorme, litt tunge og ikke bærbare; Jeg anbefaler ikke å slepe disse på din daglige pendling. Dali gir deg en godt konstruert bæreveske (som også er enorm) for å holde IO-12 trygg og ren når den ikke er i bruk. Inne i dekselet er USB-C og 3,5 mm hodetelefonkabler for kablet lytting.

Jeg ville behandlet IO-12 som et par hodetelefoner med åpen rygg. La dem være hjemme for rolige, intime lytteøkter i en komfortabel stol. De sliter med lydlekkasje og deres portabilitetspoeng er undermålig.

ZDNETs kjøpsråd

Dali IO-12 er det nærmeste du kommer den luksuriøse lyden, følelsen , og utseendet du får fra hodetelefoner med åpen rygg uten å faktisk kjøpe hodetelefoner med åpen rygg. Hvis du foretrekker å lytte trådløst, men vil ha hodetelefoner med toppmoderne lydteknologi som overvinner kampene med Bluetooth-lyd av lavere kvalitet, er disse for deg.

Også: beste hodetelefoner: Eksperttestet og anmeldt

IO-12s eneste slag i tarmen er at de koster 1300 dollar, men det er fortsatt mindre enn sammenlignbare hodetelefoner med åpen rygg fra høy- sluttmerker som Audeze og Focal. Hvis du vil investere i ørene dine, vil ikke Dali IO-12 skuffe.

For alternativer, hvis du er innstilt på hodetelefoner med åpen rygg, bør du vurdere Sennheiser HD 660S2. Hvis du vil ha et forhøyet par lukkede hodetelefoner, men IO-12 er for dyre, bør du vurdere Bowers & Wilkins Px8.