Hva du kan forvente av Google I/O 2024: Android 15, Gemini, Wear OS og mer

0
18
Hånd holder opp en sammenleggbar Google-logo i sentrum. Kerry Wan/ZDNET

Google har allerede hatt et begivenhetsrikt år ved å omdanne sin AI-chatbot fra Bard til Gemini og lansere flere nye AI-modeller. På årets Google I/O kan du forvente at selskapet kommer med enda flere kunngjøringer angående AI, dets ulike apper og tjenester, og potensielt noe ny maskinvare for 2024.

Når er Google I/O?< /h2>

Googles årlige utviklerkonferanse nærmer seg raskt, og finner sted 14. og 15. mai på Shoreline Amphitheatre i Mountain View, California. Keynote på åpningsdagen, når Google-ledere går på scenen for å avsløre selskapets nyeste maskinvare og programvare, begynner kl. 10.00 PT/13.00 ET.

Slik ser du Google I/O

Google vil livestreame arrangementet på hovednettstedet og YouTube for publikum og pressen. Du kan registrere deg for arrangementet på  Google I/O-landingssiden gratis for å dra nytte av fordeler som å motta e-postoppdateringer og se økter på forespørsel. Det vil også være et personlig element i I/O, slik tilfellet har vært de siste to årene, med media og utviklere invitert til å delta. ZDNET vil være blant publikum i Mountain View.

Hva forventes på Google I/O?

Tidligere denne måneden delte Google sin I/O-plan på nettet, som inkluderte en full agenda med keynotes, tekniske økter og workshops som er planlagt for arrangementet, og gir oss et godt innblikk i de viktigste kunngjøringene vi kan forvente. 

Som forventet fra kunngjøringene som allerede er gjort i år, vil arrangementets hovedfokus være kunstig intelligens. 

I tillegg til at teknologien har sin egen “What's new in Google AI” ; keynote, ser vi generativ AI sprinklet gjennom andre keynote-beskrivelser også, inkludert en omtale under “Hva er nytt i Android”? keynote og en annen med tittelen “Hva er nytt i Firebase for å bygge gen AI-funksjoner.”

Også: OpenAI avduker nye ChatGPT-funksjoner i dag – søkemotor er ikke inkludert

Det er også over 10 bekreftede utvikler "tekniske økter" relatert til generativ AI, fokusert på emner inkludert de siste Gemma-fremskritt og lære hvordan du bruker multimodal gjenvinningsutvidet generasjon med Gemini.

For referanse, ved fjorårets I/O , AI var også kronjuvelen, med store kunngjøringer som to nye store språkmodeller (PaLM 2 og Bard-now-Gemini), nye AI-funksjoner i Android 14, chatbot-forbedringer og mer.

Android-nyheter hos Google I/O

På samme måte kan du i år forvente å lære mer om de nye funksjonene i Android 15, som sannsynligvis vil inneholde et utall nye AI-funksjoner, oppdateringer til Gemini, og kanskje til og med en ny stor språkmodell.

En teknisk økt med tittelen “Building for the future of Wear OS” bekrefter at Google vil avduke Wear OS 5, etter lanseringen av Wear OS 4 i juli 2023. Med den nye smartklokkeprogramvaren kan vi også få flere detaljer om den kommende gjentakelsen av Pixel Watch 3. 

Også: Google Pixel 8a praktisk: 3 funksjoner gjør dette til min favoritttelefon på $499 i dag

Eventplanen peker også mot nye programvareoppgraderinger på tvers av Android 15 , Android-opplevelser i bilen, Chrome OS og Android-utviklerverktøy. 

Det vi sannsynligvis ikke vil se på Google I/O er maskinvarenyheter, med selskapet avduker Pixel 8a før planen i år. Når det gjelder etterfølgerne til Pixel Fold og Pixel Tablet, som begge ble annonsert på I/O i fjor, tyder de siste ryktene på at selskapet vil holde begge enhetene av for sommer- eller høstutgivelser.

Til syvende og sist. , Google I/O er beryktet for overraskelser, noe som betyr at du alltid kan forvente noe ingen snakker om – i hvert fall ikke ennå. Kanskje selskapet erter flere maskinvareprodukter. Kanskje det vil kunngjøre store endringer i hvordan vi "Google" tingene. ZDNET vil dekke begivenheten live, så følg med for de siste oppdateringene.