Meta Ray-Ban smarte briller er favorittkjøpet mitt i 2024

0
17
Prakhar Khanna wearing-meta -ray-ban-smart-glasses Prakhar Khanna/ZDNET

Under CES 2024 dro jeg til Sunglasses Hut for å prøve et par Meta Ray-Ban smarte briller for å mate det nysgjerrige sinnet mitt. Jeg forventet ikke å kjøpe et par, men det gjorde jeg, og fem måneder senere er disse brillene favorittkjøpet mitt i 2024 så langt. Det beste er at enheten bare har blitt bedre med tiden.

Jeg har prøvd smarte briller tidligere, men de har alle vært store og ubehagelige å bruke i mer enn fem minutter. Brillene føles alltid som om jeg har en dings i ansiktet. Men Meta Ray-Ban Smart-brillene er annerledes. Dette er solbriller først og smarte briller andre. Teknikken tar et baksete, ikke bare i designen til brillene, men også i ladevesken, som ser ut som en vanlig solbrilleveske. 

Også: Jeg har testet en mye teknologi – Meta Ray-Bans var den største overraskelsen

Når du ser på Meta Ray-Ban smarte briller, ser de ut og føles som solbriller i stedet for en dings. Den subtiliteten er en fremtredende funksjon for meg. Jeg kjøpte Headliner-varianten av brillene for $329, som passer stilen min, og jeg har ikke båret solbrillene mine siden. Du kan få Ray-Bans med transmisjonslinser for innendørsbruk, men det alternativet er kun tilgjengelig i Wayfarer-stil (starter på $299). 

Strålende design og enda bedre funksjonalitet

Prakhar Khanna iført meta-ray-ban-smartbriller. Prakhar Khanna/ZDNET

Jeg dro til Universal Studios Hollywood i Los Angeles og kunne&apos ;ikke har vært mer fornøyd med at jeg kjøpte Ray-Bans før jeg reiste til fornøyelsesparken av to spesifikke grunner: video og lyd.

Det er vanskelig å registrere opplevelsene dine på turer, spesielt berg-og-dal-baner. Jeg brukte Ray-Bans til å ta opp den utendørs Harry Potter-turen og laget flotte opptak. Utendørsbilder har utmerket stabilisering for en så liten formfaktor, så mine gåbilder rundt fornøyelsesparken så fantastiske ut også. 

Også: Hvordan disse $400 XR-brillene kurerte Apple Vision Pro FOMO

Opptaket er kanskje ikke så bra som fra en GoPro-enhet, men jeg fikk gode perspektivbilder uten å feste et annet kamera til kroppen eller hetten. Jeg regnet ikke smartbrillene mine som en “ekstra enhet” fordi jeg ville ha brukt solbriller utendørs uansett. Jeg hadde tross alt på meg min "normale" solbriller på Universal Studios Singapore i fjor. 

meta-ray-ban-samples-1-3

Meta Ray-Ban Smart Glasses-prøver (venstre til høyre): utendørs i dagslys, kveld og innendørs.

Prakhar Khanna/ZDNET

meta-ray-ban-samples-1-4

Meta Ray-Ban Smart Glasses-eksempelbilder (venstre mot høyre): inne i et tog i dårlig lys, en selfie om morgenen og et skudd i sterkt dagslys

Prakhar Khanna /ZDNET

Jeg ble imponert over kvaliteten på videoopptak med lite lys. Jeg tok opp Sorteringshatten på Galtvort, og opptakene så ut som noe tatt på en smarttelefon på $400-nivå. 

Meta Ray-Ban Smart-brillene fungerer også som ørepropper. Disse er ikke øreplugger, så lydlekkasjer vil skje, men det er ikke noe problem hvis det allerede er mye støy rundt deg. Jeg måtte skru volumet til 100 % i støyende områder og trengte fortsatt mer. Men 90 % av tiden følte jeg ikke at jeg trengte et høyere volum. 

Lydkvaliteten er ikke den du får i dyre frittstående ørepropper. Men lyden på Ray-Bans tar fornøyelsesparkopplevelsen din til neste nivå fordi musikken føles som omgivelseslyd som er en del av miljøet. Du kan utløse Spotify eller Apple Music ved å trykke og holde berøringsplaten på høyre arm av brillene.

Også: Metas Ray-Ban-smartbriller har nettopp fått en annen nyttig funksjon gratis (og en ny stil)

Med frittstående ørepropper får du også mikrofoner – og disse Ray-Bans er ikke annerledes. De rommer flere mikrofoner og kvaliteten er overraskende god. Jeg har mottatt mange oppringninger på smartbrillene mine, og innringere sa at de ikke merket mye forskjell i lydkvalitet fra de vanlige øreproppene mine (OnePlus Buds 3). 

Meta Ray-Ban Smart-brillene varer i omtrent to timer ved hard bruk. Denne bruken inkluderer kontinuerlig musikk, et par samtaler og mye kameraopptak. Jeg har brukt brillene kontinuerlig i fem timer med 10 % batteri siden jeg ikke hørte på mye musikk og bare brukte kameraet moderat. Det offisielle tallet fra Meta siterer fire timers batterilevetid, som inkluderer “opptak og synkronisering av 100 videoer eller opptil 500 bilder”. Jeg er glad Ray-Bans fortsatt fungerer som solbriller uten lading.

Meta Ray-Ban smartbrilleveske Prakhar Khanna/ZDNET

En annen viktig faktor du bør vurdere når du kjøper tilleggsenheter, for eksempel en smartklokke eller smartring til telefonen din, er hvordan de lader fordi du vil lade dem ofte. Det er et problem når jeg trenger proprietær lading på disse enhetene. Heldigvis er det ikke et problem på Meta Ray-Ban Smart-brillene fordi ladedekselet krever samme ledning som telefonen din – en Type-C-kabel. 

Når det gjelder personvern, disse brillene har et hvitt LED-lys på motsatt side av kameraet, som utløses når du spiller inn en video eller tar et bilde. I offentligheten vekker det ikke oppmerksomhet. Men hvis du spiller inn noen, vil de være oppmerksomme.

Dette er den perfekte AI-formfaktoren

Meta Ray-Ban smarte briller ZDNET June Wan/ZDNET

I motsetning til nylig lanserte AI-aktiverte gadgets, inkludert Rabbit R1 og Humane AI Pin , Meta Ray-Ban Smart-brillene er ikke AI-første. Disse brillene har blitt hos meg fordi, i stedet for å prøve å erstatte telefonen min, er de en flott følgesvenn. 

Meta Ray-Ban Smart-brillene inkluderer også Meta AI-assistenten nå, som ble rullet ut forrige måned. Jeg har ikke prøvd assistenten på enheten min ennå, men jeg har bedt brillene om å ringe og musikk med “Hey Meta” trigger, som fungerer feilfritt.

Også: Metas Ray-Ban-smartbriller kan identifisere landemerker nå og fortelle deg om dem

Jeg tror disse Ray-Bans er den perfekte formfaktoren for en AI-enhet. Høyttalerne er nær ørene mine, og den plasseringen skaper mer intim tilbakemelding enn å annonsere noe på en høyttaler festet til kroppen din eller gjennom en enhet som holdes i håndflaten din.

Det er rom for forbedring

Meta Ray-Ban Smart Glasses casePrakhar Khanna/ZDNET

Jeg har ikke blitt irritert over en feil i brillene, men har blitt irritert når kameraet tar opp i et 3:4-sideforhold i stedet for 9:16. Denne bryteren ville ikke vært et problem hvis det var en måte å endre forholdet i innstillingene på. Det er imidlertid ingen måte å stille inn sideforholdet fra Meta View-appen. Brillene er ment å ta opp klokken 9:16, så det er ikke klart når utgangen på appen er 3:4.

Meta Ray-Ban Smart-brillene tar ikke opp faktiske visningsvideoer fra øynene dine, men fra en litt rettvinklet visning. For de av dere som er vant til å montere en Insta360 Go 3 eller en GoPro på hodet, og forventer at disse smarte brillene skal fange en lignende vinkel, vil du bli overrasket. Jeg trodde jeg skulle venne meg til den rettvinklede visningen, men opptakene mine har ofte mye plass til venstre. 

Også: Meta ga nettopp smartbrillene sine til $299 deres største AI-oppgradering til nå, og jeg er overbegeistret

Mens brillene lades opp raskt, vil jeg gjerne ha bedre batterilevetid på neste generasjons Meta Ray-Bans. Jeg bruker brillene mine til å spille musikk på pendleruten. Denne bruken tømmer halvparten av batteriet når jeg når hendelsen der jeg vil spille inn en video. Hvis du får disse brillene med overgangsglass for å bruke dem mesteparten av dagen, vil du ikke være i stand til det. 

Men jeg bruker Meta Ray-Ban smartbrillene mine daglig og betrakt dem som et kjøp som gir god valuta for pengene.