Google planlegger en løsning for å forhindre utilsiktet sletting av passord i Chrome

0
17
Googles måte. Jack Wallen/ZDNET

Google planlegger å endre den innebygde Password Manager i Chrome for Android for å sikre at passord ikke kan slettes ved et uhell. 

Hvis du bruker Google Password Manager, kan du komme i en uønsket situasjon der alle de lagrede passordene dine slettes når du sletter nettleserdata. 

Også: De beste VPN-tjenestene (og hvordan du velger den rette for deg)

Android Police rapporterte at Redditor /u/harish9294 byttet fra en mer tradisjonell passordbehandlingsløsning og valgte Google Password Manager for en “integrert og enhetlig opplevelse”. Dessverre førte denne bryteren til at brukeren mistet alle sine lagrede passord etter å ha tømt Chromes bufrede data.

I innlegget av /u/harish9294 uttalte Redditor at de syntes Chrome på Pixel-telefonen deres føltes treg, så de bestemte seg for å tømme historikken og cachen. De "lagrede passordene" alternativet ble merket av som standard, men brukeren antok at handlingen bare ville fjerne passord fra enhetens hurtigbuffer. I stedet, uten å kreve brukerens passord eller biometrisk skanning for autentisering, slettet handlingen alle passord fra Google Password Manager.

Å tømme et hvelv fra en nettleser er ikke den beste løsningen på passordsikkerhet. Google planlegger å endre prosessen og fjerne de "lagrede passordene" veksle helt, slik at de ikke kan slettes fra Google Password Manager fra nettleseren. I følge en av Chromium-utviklerne vil det ta Google litt arbeid før de kan gå over til implementeringen.

Også: De beste VPN-ene for å strømme favorittprogrammene dine og sport

Som jeg har anbefalt i årevis, er den beste tilnærmingen å ikke la nettleseren din lagre passord og i stedet bruke en fullverdig passordbehandling, som min favoritt, Bitwarden. Det fine med Bitwarden er at det enkelt kan integreres med andre apper, så det er ganske enkelt å få tilgang til passordene dine. Bitwarden er også sikrere, med bonusen at du ikke uforvarende vil slette alle passordene dine ved å tømme nettleserens buffer.

Du kan sjekke ut ZDNETs liste over beste passordbehandlere for 2024 her.< /p>