Skyscanner integrerer ChatGPT i reiseappen sin for å hjelpe deg med å planlegge reisen

0
15
flight-plane-landing Daniel Garrido/Getty Images

Skyscanner i Storbritannia har introdusert en generativ kunstig intelligens (GenAI)-funksjon som selskapet sier kan hjelpe deg med å samle anbefalinger og planlegge turene dine. Drevet av OpenAIs ChatGPT-teknologi, er den nye Savvy Search-funksjonen tilgjengelig i Skyscanner-appen, som du kan laste ned gratis fra Google Play Store og Apple App Store.

Omtrent 44 % av reisende over hele verden bruker kunstig intelligens under reiseplanlegging og -forskning, inkludert 63 % i USA og 43 % i India, sa Skyscanner, som siterer funn fra sin reisetrender 2024-rapport. Selskapet gjennomførte studien i august 2023 med 18 000 respondenter globalt. Skyscanner når 100 millioner brukere per måned, behandler gjennomsnittlig 1 milliard søk hver måned og håndterer 67 terabyte med data daglig.

Også: Google Flights vil nå fortelle deg når du kan få den billigste flyreiser

En av to reisende over hele verden får tilgang til Skyscanner uten noen spesifikk destinasjon i tankene, sa produktsjefen Piero Sierra. Sierra sa, mens han pekte på reisestudien: “Vi ser nå at AI blir tatt i bruk for å hjelpe i dette reiseinspirasjonsrommet. Det neste logiske trinnet er å bruke AI-teknologiene som nå er tilgjengelige for oss for å hjelpe disse reisende i oppdagelsesfasen av reiseplanleggingsreisen."

"Bare fortell Savvy Search hva slags reise du har på din reise. tankene, eller bare be om inspirasjon, så får du en kuratert liste over reiseanbefalinger drevet av AI fra Skyscanners reisedata," Skyscanner sa. For eksempel kan brukere spørre med et søk som “30-årsdagstur med morsomt natteliv og en flott matscene” eller få anbefalinger for en “billig europeisk storbyferie i oktober”." 

Som svar vil søkefunksjonen generere opptil tre anbefalinger. Du blir da dirigert til Skyscanners flysøk-seksjon, hvor du kan sammenligne priser og velge ønsket flyreise.