5 spennende Android-funksjoner Google nettopp annonserte på I/O 2024

0
20
Tvilling på Pixel 73 Kerry Wan/ZDNET

Googles I/O 2024-keynote er akkurat avsluttet, og selskapet brukte stort sett hele tiden på å snakke om AI (som forventet). Under keynoten beskrev selskapet hvordan kunstig intelligens ville integreres med Android fremover, med Gemini som trer inn i den samme virtuelle assistentrollen som Google Assistant, men på en mer integrert, kontekstuell måte.

Også. : Alt annonsert på Google I/O 2024: Gemini, Search, Project Astra og mer

Etter å ha sluppet Gemini-appen tilbake i februar, har Google begynt å utdype opplevelsen av Gemini på Android med en rekke nye funksjoner som tilfører AI i flere aspekter av hverdagen din. 

Google prøvde anslår disse endringene som en nytenking av Android, men i det minste for nå er de mer komplementære til den større Android-opplevelsen.

Tvillingene i seg selv er bokstavelig talt det. Designet blir finjustert slik at det flyter på toppen av det du gjør, i stedet for å ta opp hele skjermen slik den gjør nå. Dette er på samme måte som Google Assistant pleide å presentere seg selv. Bare denne gangen får du et stort tekstfelt å skrive meldingene dine i med mindre fokus på talemeldinger.

Google Søk SGE på Android og iOS Kerry Wan/ZDNET

Det nye overlegget er ment å representere dypere integrasjon med hvilken app du bruker, og gi deg kontekstualiserte kontroller. Et eksempel var når du så en video på YouTube; trekk opp Gemini og du vil se en knapp som sier “Spør denne videoen”," slik at du kan bruke kunnskapsbasen til videoen til å stille spørsmål eller oppsummere den. Du kan også gjøre det med PDF-er, så lenge du abonnerer på Gemini Advanced, med det lengre kontekstvinduet.

Dessuten: 3 nye Gemini Advanced-funksjoner avduket på Google I/O 2024

Gemini vil også flyte lettere i apper, et eksempel er dra-og-slipp. Under keynoten demonstrerte Google hvordan du kan be chatboten om å generere et bilde, og når de er klare, kan du dra det inn i en meldingsapp, slippe det og sende det til vennen din.

Over tid sier Google at Gemini vil bli mer kontekstuelt bevisst på hver app på telefonen din og gjøre det enklere å navigere i dem med dynamiske forslag.

Google

Sirkel til søk, som allerede er tilgjengelig på over 100 millioner Android-enheter, blir oppgradert for å hjelpe med problemløsning . Spesielt vil den kunne hjelpe elevene med leksene sine ved å hjelpe dem bedre å forstå komplekse fysikk- og matematiske ordproblemer de sitter fast på. Du får en detaljert oversikt over hvordan du skal løse problemet og trenger aldri å røre det digitale informasjonsarket eller pensumet ditt.

Dessuten: Google ertet nettopp AR-smartbriller, og du kan allerede se hvordan programvaren fungerer

Den nye muligheten er drevet av Googles LearnLM-modell, som har som mål å gjøre læring enklere med AI. Over tid sier Google at du vil kunne bruke Circle to Search for å løse mer komplekse problemer som involverer ting som symbolske formler, diagrammer og grafer.

Samsung Galaxy S24 Circle to Search

Sirkel til søk er allerede tilgjengelig på tvers av store smarttelefoner, inkludert Samsung Galaxy S24.

Kerry Wan/ZDNET< /figur>

Google kunngjorde også at Gemini Nano, modellen som er bygget direkte inn i Android (riktignok på svært få enheter), vil motta en oppgradering kalt “Gemini Nano med multimodalitet.” Den oppdaterte LLM lar deg bruke ulike medieinndata som tekst, bilder, videoer og stemme for å samhandle med Gemini og få svar på spørsmål, informasjon om forespørsler og mer. 

< strong>Også: Møt Gemini AI Live: Like FaceTiming med en venn som vet alt

Modellen vil drive funksjoner som TalkBack for tekstbeskrivelser av bilder og sanntids spam-varsler under telefonsamtaler (noe som er nyttig hvis du av en eller annen grunn tror at personen som ringer fra det ukjente nummeret faktisk er prinsen av Egypt, og du må overføre en million dollar til ham).

< p>Dette er bare noen av AI-godbitene som Google vil bringe til Android 15 og nyere over tid. Noen av dem lanseres først på Pixel, mens andre vil være tilgjengelige for alle som laster ned Gemini-appen. Det gjenstår å se nøyaktig hvordan det hele kommer til å skje, men det er klart at hvis du eier og bruker en Android-telefon, er den i ferd med å bli mye kraftigere.