Android 15 avduket: Her er 8 spennende (eller nyttige) funksjoner som kommer til telefonen din

0
10
Google Pixel 8a Kerry Wan/ZDNET

Google gikk amok i Mountain View, California, og kunngjorde en bazillion og ett fremskritt innen AI, endringer som kommer til produktene og tjenestene deres, og – selvfølgelig – Android 15. Den nye versjonen av det mest brukte mobiloperativsystemet vil kommer senere i år, og under selskapets I/O-utviklerkonferanse fikk vi en bedre forståelse av hva denne nye versjonen vil kunne.

Også: 9 største kunngjøringer på Google I/O 2024: Gemini, Search, Project Astra og mer

Det korte svaret? Mye, men ingenting som vil gjøre Android ugjenkjennelig. Google fortsetter å bygge på toppen av Material You og den modne Android-plattformen, samtidig som den hjelper den med å tilpasse seg nye formfaktorer som sammenleggbare. Det har også tatt en sterk personvernfokusert tilnærming, som sannsynligvis vil konkurrere bedre med alle personvernfunksjonene i Apples iOS.

I tillegg til en haug med nye AI-funksjoner drevet av Gemini, samt funksjonene som allerede er oppdaget i tidlige betaversjoner av systemet, her er åtte nye funksjoner som Google nettopp bekreftet er på vei til Android 15. 

1. Privat plass

Google

Android-telefoner har hatt funksjoner som lar deg låse bestemte apper bak fingeravtrykket eller passordet ditt i noen tid, men nå er dette funksjonalitet bygges direkte inn i Android 15 gjennom private rom.

Også: De beste Android-telefonene å kjøpe i 2024

Funksjonen lar deg låse bort alle apper du ikke vil at nysgjerrige øyne skal se eller bruke, som bank- eller helseapper. Det vil da isolere dataene og varslene fra disse appene slik at de forblir virkelig skjult, og du kan til og med skjule eksistensen av ditt private rom helt. Funksjonen bruker fingeravtrykket ditt for sikkerhet, men du kan alltid sette opp en tilpasset lås hvis du ønsker å gjøre det ekstra vanskelig å knekke.

Det er klart at tredjepartsselskaper vil integrere private rom i en rekke mange måter, men grunnlaget for funksjonen vil nå være forankret i Android 15.

2. En bedre opplevelse på større skjermer

Android 15 gjør det enklere for utviklere å tilpasse appene sine for større skjermer som finnes på nettbrett og sammenleggbare, alt takket være nye Compose AI-tilpassede layoutbiblioteker.

Ved å bruke Compose, sier Google at utviklere vil ha lettere for å sikre appene sine' UI tilpasser seg godt på tvers av vindusstørrelser, skjermer, orienteringer og mer. API-en gir komponerbare elementer som gjør det lettere for UI-elementer å tilpasse seg skjermen de er på, ikke bare strekke seg eller krympe avhengig av hvor stor skjermen er. API-en gjør det enklere å skjule visse elementer, omorientere ting, bruke ruteutvidelser for å skjule eller vise bestemte deler av en app, og mer.

Også: Denne subtile (men nyttige) AI-funksjonen var min favoritt Google I/O 2024-kunngjøring

Google forbedrer også stylus-opplevelsen i Android 15 med nye utviklerfokuserte verktøy for å sikre at ventetiden forblir lav på tvers av tredjepartsapper. Å skrive med pekepennen mens du manøvrerer skjermen med den andre hånden vil også bli forbedret. I tillegg sørger selskapet for at utviklere har verktøyene de trenger for å gjøre bruken av tastatur og mus mer brukervennlig når de er i tredjepartsapper, samt sørger for at spillene tilpasser seg pent til hvilken skjermstørrelse de er på. Dette er et stort smertepunkt for brukere av sammenleggbare telefoner siden det er vanskelig for apper å vite hvordan de skal strekke innholdet, så forhåpentligvis vil disse endringene under panseret forbedre ting.

3. Flere 'ting' i Google Wallet

Google

Du vet hvordan du har massevis av "ting" i din fysiske lommebok som medlemskort og billetter? Nå kan du digitalisere alt og legge det til i Google Wallet. Selskapet legger til muligheten for å legge til en digital versjon av alle pass som inneholder tekst, slik at du kan laste inn medlemskapskortet ditt for treningsstudioet, lånekortet ditt, en billett til favorittbandet ditt og mer rett til telefonen din.

< p>Dessuten: 5 grunner til at jeg byttet til en digital lommebok, og du bør også

4. Tyver vil ha en tøffere tid å stjele telefonen din

Google

En av de kuleste funksjonene som involverer Googles AI chops kalles Theft Detection Lock. Hvis Android-smarttelefonen din oppdager at noen har stjålet den og prøver å løpe, sykle eller kjøre unna, registrerer telefonen den bevegelsen og låser skjermen umiddelbart. Den låses også automatisk hvis den oppdager mistenkelig aktivitet som konstante forsøk på å koble fra telefonen eller forskjellige mislykkede påloggingsforsøk.

Selv om tyverideteksjonslås vil være tilgjengelig på telefoner som dateres tilbake til Android 10, forblir beskyttelsen mot tilbakestilling av fabrikk eksklusiv for Android 15. Funksjonen får en oppgradering der hvis en tyv prøver å tilbakestille den stjålne telefonen din, vil de ikke kunne sette den opp igjen med mindre de har Google-kontolegitimasjonen din. Det er i utgangspunktet Apples Find My iPhone-funksjon som låser iPhones når de tilbakestilles. Dette gjør Android-telefonen din ubrukelig for alle som ikke har påloggingsinformasjonen for Google-kontoen din, noe som vil bidra til å motvirke tyveri.

5. Sikrere telefonsamtaler

I Android 15 bekjemper Google spammere som bruker mobiltelefonsimulatorer og svindeltekstmeldinger for å lure folk ved å legge til varsler når mobilnettverkstilkoblingen din er ukryptert. Dette vil være nyttig hvis du blir spesifikt målrettet av kriminelle som ønsker å avskjære mobilsignalet ditt.

Også: Slik registrerer du deg for Google Labs – og 5 grunner til hvorfor du bør

strong>

Google legger også til Identifier Disclosure Transparency, som kan hjelpe utsatte brukere som journalister å vite når telefonen deres blir avlyttet gjennom en falsk mobiltelefonbasestasjon eller overvåkingsverktøy. Begge disse funksjonene vil kreve at OEM-er støtter dem, men Google sier at de forventer at mange telefonprodusenter vil ønske å inkludere dem.

6. Små ytelseshump

På utviklersiden vil Android 15 støtte enheter som bruker større 16KB-sider, noe som igjen vil resultere i noen ytelsesforbedringer. Appens lanseringstider bør være raskere, strømeffektiviteten bør forbedres, kameraet skal åpnes raskere, og telefonen skal slå seg på raskere. Alt dette avhenger selvfølgelig av hvilken telefon du har og dens spesifikasjoner, men det er hyggelig å se at Google likevel fokuserer på hastighetsforbedringer.

7. AR i Google Maps

Snart vil Google Maps legge til muligheten til å se AR-innhold på telefonen din, noe som vil hjelpe deg å lære mer om stedene du besøker. Det er fortsatt tidlige stadier, men Google sier at opplevelser bygget for steder i Singapore og Paris er på vei først.

Funksjonen er en utvidelse av den utvidede virkelighetsplattformen (XR) den bygger med Snapdragon og Qualcomm for Android-økosystemet, så forvent at hele AR-tingen i Maps øker over tid.

8. Integrasjon med tredjeparts trackere i Find My Device

Google oppgraderer Find My Device med muligheten til å holde oversikt over sporingskoder fra selskaper som Chipolo og Pebblebee. Dette betyr at du vil kunne finne telefonen, ørepluggene, bagasjen, ryggsekken og mer fra ett enkelt sted, på samme måte som Apples Finn mitt nettverk på plattformene.

Også: iOS- og Android-eiere vil nå bli varslet hvis en ukjent sporer flytter med dem

I tillegg vil andre tagger fra Eufy, Jio og Motorola bli støttet senere i år.

Når kommer Android 15?

I følge Googles diagram vil Android 15 nå plattformstabilitet i juni eller juli, med bakenden av diagrammet som indikerer at det er offentlig utgivelsen vil være en tid etterpå. I fjor kom ikke Android 14 før i august, så det virker trygt å anta at Android 15 vil følge etter

Det er mye mer å pakke ut fra I/O 2024, så sørg for å bli innstilt på ZDNET for dekning.