Apples nye tilgjengelighetsfunksjoner lar deg kontrollere en iPhone med øynene

0
28
DMP/Getty Images

Med den globale tilgjengelighetsbevisstheten bare en dag unna, har Apple avduket nye tilgjengelighetsfunksjoner på tvers av appøkosystemet for å hjelpe brukere med å engasjere seg i programvaren på nye måter.

Teknologigiganten sa onsdag at nye tilgjengelighetsfunksjoner kommer til en rekke apper, inkludert Apple Music, CarPlay og Apples iOS-operativsystem. Mens selskapet sa at funksjonene vil bli tilgjengelige "senere i år" det stoppet for å si nøyaktig når iPhone- og iPad-eiere ville ha tilgang til dem. I stedet hevdet selskapet funksjonene som kritiske for å gjøre programvaren tilgjengelig for en bredere base av brukere.

Også: Apple lanserer iOS 17.5: Her er hva det tilbyr og hvorfor du bør oppdatere< /strong>

“Disse nye funksjonene vil gjøre inntrykk i livene til et bredt spekter av brukere, og gir nye måter å kommunisere på, kontrollere enhetene deres og bevege seg gjennom verden,”" Sarah Herrlinger, Apples seniordirektør for Global Accessibility Policy and Initiatives, sa i en uttalelse.

Les videre for å se noen av de nye tilgjengelighetsfunksjonene som kommer til Apple-maskinvare i år.

Nye øyesporingsfunksjoner

Apple kommer med en ny funksjon til både iOS og iPadOS som lar deg navigere på iPhone og iPad med øyebevegelser. Funksjonen bruker enhetens frontvendte kamera for å spore øyebevegelser og lar deg bevege deg gjennom apper. Apple sa at den nye øyesporingsfunksjonen vil fungere på tvers av både egne og tredjepartsapper, og vil fungere med bevegelser drevet utelukkende av øyebevegelser.

Apple Music-haptikk

For de som er døve eller tunghørte, planlegger Apple å tilby en Taptic Engine-funksjon i Apple Music. Når den er slått på, vil funksjonen bruke en rekke trykk, vibrasjoner og andre taktile responser for å synkronisere med en sangs lyd. Apple sier at funksjonen vil fungere “på tvers av millioner av sanger i Apple Music-katalogen.”

Tiltak ved reisesyke

Kjøresyke i biler kan ofte være et resultat av en frakobling mellom hva du ser og hva du føler, sa Apple i en uttalelse. For å løse dette har selskapet avduket en ny funksjon kalt Vehicle Motion Cues som vil vise animerte prikker på iPhone- eller iPad-skjermen når et kjøretøy er i bevegelse.

Dessuten: Jeg fant Apple Vision Pro ubrukelig først – men så fikset jeg det. Her er hvordan

"Ved hjelp av sensorer innebygd i iPhone og iPad, gjenkjenner Vehicle Motion Cues når en bruker er i et kjøretøy i bevegelse og reagerer deretter," sa Apple. "Funksjonen kan settes til å vises automatisk på iPhone, eller kan slås av og på i kontrollsenteret."

Forstå tale

En ny funksjon kalt talesnarveier lar deg "tilordne tilpassede ytringer" som Apples virtuelle personlige assistent Siri vil lagre. Når Siri hører disse ytringene, vil den utføre den handlingen som ble tildelt den, inkludert å starte apper eller engasjere seg i mer komplekse oppgaver på enheten.

En annen funksjon, Lytt etter atypisk tale, vil bruke maskinlæring for å forstå talemønstrene dine og forespørslene dine på enheten, sa Apple. Funksjonen “gir brukerne et alternativ for å forbedre talegjenkjenningen for et bredere spekter av tale”," sa selskapet.

Nye CarPlay-funksjoner

Apples CarPlay-programvare i bilen får også nye tilgjengelighetsfunksjoner, inkludert muligheten for deg til å navigere i CarPlay og engasjere seg i apper med kun stemmen din. En ny funksjon for lydgjenkjenning vil vise varsler på CarPlays skjerm når bilhorn eller sirener går av, og fargefiltre vil gjøre CarPlay enklere å bruke for fargeblinde brukere.

Også:  iOS- og Android-eiere vil nå bli varslet hvis en ukjent sporer flytter med dem

Noen andre oppdateringer

Utover disse oppdateringene sa Apple at de lanserer en serie av mindre oppgraderinger for å forbedre programvaretilgjengeligheten, inkludert en forstørrelsesfunksjon ved lesing av innhold på en enhet, sammen med en Hover Typing-funksjon som vil forstørre tekst for svaksynte brukere, og en virtuell styreflate – for de med fysiske funksjonshemminger – å bruke bare en liten del av en iPhone- eller iPad-skjerm for å kontrollere programvaren. Som med de andre funksjonene Apple annonserte, bør disse oppdateringene lanseres senere i år.