Google avduker nye Android 15 sikkerhetsoppdateringer: Hva du trenger å vite

0
11
 height= Kerry Wan/ZDNET

Googles Android 15 lanseres senere i år. Men Google snakker allerede om noen av de viktige sikkerhetsoppdateringene brukere kan forvente når de gjøres tilgjengelige.

Teknologigiganten sa onsdag at den planlegger en rekke sikkerhetsoppdateringer for Android 15 og Google Play-markedsplassen som til slutt kan forbedre brukersikkerheten. I et blogginnlegg sa Dave Kleidermacher, visepresident for ingeniørfag, Android-sikkerhet og personvern, at selskapet hans er forpliktet til å sikre “brukersikkerhet er en toppprioritet.” Oppdateringene som ble avduket i blogginnlegget hans, sentrerer hovedsakelig om funksjoner for beskyttelse mot svindel og svindel" som vil lukke noen av smutthullene som ondsinnede aktører bruker for å målrette mot Android-brukere.

Også: 5 spennende Android-funksjoner Google nettopp annonserte på I/O 2024

Når det er sagt, vil oppdateringene komme til Android 15, et operativsystem som Google for tiden tester i beta, og som ikke vil bli gjort tilgjengelig for hele brukerbasen før senere i år. Så selv om oppdateringene utvilsomt vil hjelpe noen brukere, vil effekten deres ikke merkes før Android 15 lanseres en gang i høst.

Her er en kort oversikt over de viktigste sikkerhets- og personvernoppdateringene som kommer til Android 15.

Hack for skjermdeling

I de gangene du deler skjermen din, kan varsler dukke opp, du kan bli bedt om å legge inn passord og mer. Men i Android 15 tar Google tak i det problemet.

En kommende oppdatering vil automatisk skjule eventuelle skjulte varsler eller forespørsler om engangskode når brukere deler skjermene sine. I tillegg sa Google at den vil skjule skjermen for de som ser på en delt skjerm når brukere legger inn brukernavn, passord eller kredittkortnumre.

Også: 9 største kunngjøringer på Google I/O 2024: Gemini, Search, Project Astra og mer

Google la til at Android 15 vil bane vei for enhver enhet å velge, ved deling, om de vil dele en hel skjerm eller en enkelt app. Denne funksjonen er for øyeblikket tilgjengelig i Googles Pixel-enheter, men ikke på annen Android-basert maskinvare.

Live Threat Detection

I sitt blogginnlegg sa Google at det for øyeblikket er bruker Google Play Protect-funksjonen til å skanne 200 milliarder Android-apper hver dag for skadelig programvare. Men det øker nå spillet med hjelp fra AI.

Fremover vil Google Play Protect nå bruke AI til å “analysere ytterligere adferdssignaler knyttet til bruken av sensitive tillatelser og interaksjoner med andre apper og tjenester”," sa Google. Funksjonen, som vil skje i sanntid, kan deretter sende appen som opptrer på en mistenkelig måte til Googles eget deteksjonsverktøy for å finne ut om den inneholder skadelig programvare og bør deaktiveres.

Også: De beste Android-telefonene å kjøpe

Google sa ikke nøyaktig når funksjonen vil lanseres, men sa at den vil være tilgjengelig på en rekke Android-enheter fra Google, Oppo, Honor, Lenovo, OnePlus og andre "senere i år."

Engangspassordbeskyttelse

Engangspassord er avgjørende for å la brukere raskt få tilgang til apper. Men det er ett problem: De vises i varsler, slik at noen som snoker på en enhet kan se dem og bruke dem til sin ondsinnede praksis.

Google løser dette problemet i Android 15 ved å skjule dem fra varsler, og dermed eliminere muligheten for at noen kan se en Android-brukers skjerm fra å logge på kontoen deres.

Også: 5 nyttige funksjoner iOS bør stjele fra Android

I tillegg sa Google at Android 15 vil leveres med forbedrede begrensningsinnstillinger, noe som gir brukerne muligheten til å nekte apper å få tilgang til enheten uten deres godkjenning.

Sikkerhetstiltak for mobiltilkobling

Noen dårlige aktører bruker mobiltelefonsimulatorer for å fange opp mobiltrafikk og svindle brukere. Men Android 15 vil løse dette.

Googles kommende programvarelansering vil varsle brukere hvis de er på en mobilnettverkstilkobling som er ukryptert, og vil informere "journalister eller dissidenter" hvis den oppdager at telefonene deres er koblet til et overvåkingsverktøy som brukes til å registrere posisjonene deres, sa selskapet onsdag. Når det gjelder ukrypterte nettverk, er innsatsen høy: Hvis brukere er koblet til en ondsinnet tilkobling, kan svindlere lytte til samtalene deres, se meldingene deres og mer.